Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egymásra licitálnak a vérgőzös csaholásban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áldást, békességet, sok fényt, bölcsességet és csodával határos jó reggelt mindenkinek! Nem utolsó sorban kurvajó piknikezést a Kötcsén piknikezőknek, hogy ezen a hétvégén se unatkozzon a pórnép, legyen meg a kérődzésre, uszulásra, hergelődésre alkalmas nyersanyag. Mindenek előtt köszönjük szépen a türelmet, megértést, bíztatást, támogatást, és természetesen mindezeknek az ellenkezőjét is, minden jó lehet még valamire. Sokkolónak nevezném az azzal való szembesülést, hogy mindössze három napnyi technikai szünet alatt mennyi mocsok gyűlt fel megint a NER már semmit eltakarni nem alkalmas rongyszőnyege alatt, ezért irgalmatlan nagy butaság lenne akárcsak megpróbálkozni csokrot kötni belőle. Szerencsére eszem ágában sincs ilyen böszmeséget művelni szombat hajnalban, de kétségtelenül erős hét volt ez is, és még hol a vége.

Azt hiszem, a Parragh László hét eleji keserves tahóságát Schmidt Mária tegnap esti diplomáciai epeömlésével összekötő tengelyen, a magyar közszolgálati média internetes oldalán 5 óra 50 perckor a pofámba ugró, vörös alapra mázolt főcímét is beleértve – Ehhez azért pofa kell: a Wembley-ben történtek után a FIFA-nál mószerolja a magyarokat az angol szövetség –  van megint miért szégyenkezni. Pedig tényleg csak három nap kényszerű áramszünetet tartottunk. Pedig a szeptember elsején berobbantott, abszurditását tekintve a fideszes nép hangján és Hollik Istvánon lemérhető, ellenzék ellen indított állampárti petíció nyomorúságos mivoltáról, vagy arról a megrökönyítő pillanatról nem is szándékozom részletesen szót ejteni, amikor a Bledi Stratégiai Fórumon (Szlovénia meglehetősen közel van Horvátországhoz) a látványosan napbarnított felcsúti utcai harcos a menekültek muszlim vallását sulykolja, és a közönség – köztük állítólag civilizált országok állam- és kormányfőivel, valamint az Európai Unió csúcsvezetőivel – megfagyott csendben hallgatja, ahogy a megélhetésileg horogkeresztény rasszistává maszkírozott horogkeresztény rasszista kiadja magából, ami benne lakozik.

Éljen az idők végezetéig meghosszabbított tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, amely tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetnek a kátharmad általi törvénybe fércelése óta soha, egyetlen percig nem álltak fenn a feltételei. Nem baj, most újra meghosszabbították fél évvel. Az a jó hír, hogy bármilyen katasztrófa történik is – tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, vagy ami kevésbé valószínű: a 2010 óta boldog öntudatlanságban mindent is leszaró nép NER-válsággal felérő öntudatra ébredése -, az Orbán dinasztia majorságnak hazudott indult hatvanpusztai főhercegi rezidenciája akkor is hetekig önellátó lesz. Az angolkert, klubház, saját tavacska és egyéb főúri ínyencségek mellett a bérből, fizetésből élő, ámazonban nyaralni is honvédségi nem kormánygéppel röpködő politikai szélhámos családi uradalmának részét képezi egy aggregátorházat is, a maga 20 ezer literes gázolajtartályával, amely arra az esetre is képes lesz ellátni plebejusékat energiával, ha esetleg valamilyen okná fogva elvágják őket a külvilágtól.

De most megint nincs idő azzal foglalkozni, ami valóban húsba vág. Hogy egy elvetemült, erkölcsileg aluliskolázott, küldetéstudatos, gyerekszoba hiányában felnőtt, velejéig romlott alak hogyan íratja az ország fásult hortyogása dallamára a Família Kft. nevére az országot, nem érdekli a sánta kutyát se, hogy hány kórházi osztályon lehetetlenült el a működés a világszínvonalú magyar egészségügyben, hogy miként combosodnak és duzzadnak a kórházi várólisták – míg a járvány előtt mintegy 25 ezer ember várt kórházi beavatkozásra, mostanra ez a szám 41 ezer fölé nőtt; csak a harmadik hullám vége, azaz 2021. május eleje óta 9 ezerrel nőtt a műtétre várók száma -, megint meg kell védeni a büszke magyar csőcselék becsületét a fenekedő nemzetközi támadásoktól.

Mint minden konszolidált vagy a konszolidálódás útján hasító autokratikus elnyomórendszerben, ahol a hatalom nem eszköz, hanem a legfőbb cél a hatalmon lévők kezében arra, hogy mindörökké hatalmon maradjanak, választástól választásig szimbolikus ügyek borzolják a kedélyeket, nem az, hogy mennyi a minimálbér, vagy faszért kell fél évet várni egy műtétre, ha gazdasági fejlettség tekintetében holnapután lekörözzük Ausztriát. Ilyen helyeken csak természetes, hogy a kultúrapótlékként funkcionáló sport, kiemelten a futball sokkal fontosabb, mint az emberhez méltó, lehetőleg civilizált, kulturált élet feltételeinek megteremtése. Az istenadta nép egy része rég nem azt várja a hatalmon lévőktől, hogy a nép bizalmából élhető országot építsenek, hanem hogy legyen meg a mindennapi ellenség, akit gyűlölni lehet és akit dicstelen, jó esetben csak verbális csatákban le lehet győzni. Az Anglia ellen elszenvedett 4-0-ás vereség pontosan egy ilyen szimbolikus ügy. Amelyben nem az a vereség és a szégyen, ami a pályán történt, hanem ami azon kívül. Pontosabban mindaz, ami a pályán kívül történt – repülő műanyag poharak, majomhuhogás, magasba lendülő középső ujjak, gyűlölettől eltorzult arcberendezések, a gyomrokból felszakadó, fröcsögő mocskolódás – csak azoknak vereség és szégyen, akik szerint semmilyen típusú minősíthetetlen viselkedésre nem nyújt felmentést az, hogy mások is képesek minősíthetetlenül viselkedni. Azok közé, akik így vélekednek, immár hivatalosan sem tartozik bele a magyar kormány, és bűn lenne nem leírni: tizenkét éve izzadnak azon, hogy a rasszista, nácoid, fasisztoid idegengyűlölet szellemét kiszabadítsák a palackból. Az Anglia elleni négygólós vereségnek nemcsak az a tanulsága, hogy sikerült, hanem az is, hogy most már szégyen nélkül vállalják, hogy szerintük ez rendben van, ez a fajta viselkedés szorul védelemre.

Szijjártó Kettősmérce Péter és Schmidt Mária milliárdos NER-ideológus tegnapi megszólalása szerintem újabb, kéretlen bizonyítéka annak, hogy ennek az országnak nem kormánya van, ennek az országnak nem politikai elitje van, hanem náciknak kinéző nyomorultak és kocsmai, valamint internetes trollok vezetik. Mind a mocsári diplomácia koronázatlan királya, mind a NER bárónője kitett magáért a minősíthetetlen viselkedésű, szurkolónak nemigen nevezhető csőcselék védelmében. Az utóbbi köpködését csak súlyosbítja, hogy mimagyarok nevében (értsd: mi magyarok a britektől soha, semmi jót nem kaptunk) tette közhírré a trianonig visszanyúló szemrehányásait a brit miniszterelnöknek (értsd: egy kis, széteső ország élén álló bunkó, akinek bele kellene ebbe a kicsinységbe törődnie és söprögetnie volna ildomos a saját háza táján), miközben Schmidt Máriát még annyira sem hatalmazta fel erre senki, mint a regnáló teljhatalmat. Addig csűrte és csavarta a Boris Johnsonnak címzett facebookos nyílt levelét (a gyáva németeket, több millió indiait és Churchillt is belekeverve), ameddig valahogy eljutott odáig, hogy az angolok kérjenek tőlünk bocsánatot, nemcsak trianonért, hanem azért is, mert a mi szurkolóink viselkedtek úgy, ahogy viselkedtek. Az udvaroncok és talpasok (aki még nem szólalt meg, majd ezután) egymást verik le annak megmagyarázásában, hogy ha a brit szurkolói keménymag ocsmányul viselkedik, akkor nekünk egyenesen hazafias kötelességünk őket lekörözni. Normális, felelős politikus (vagy éppen a jelenlegi politikai berendezkedésből profitáló milliárdos) egyetlen dolgot tehetne: elnézést kér, elhatárolódik a prosztó megnyilvánulásoktól, elítéli a színesbőrű és nem színesbőrű játékosok elleni verbális és fizikai erőszakot, és biztosít mindenkit arról, hogy ez nem fér bele, és mindent megtesz azért, hogy lehetőleg többé ne forduljon elő. Már csak azért is, mert mélyen igazságtalan, hogy egy egész nemzetet egy primitív, gyűlöletre trenírozott kisebbség vállalhatatlan viselkedése alapján ítéljenek meg. Nem, bazdmeg, nem. Ezek egymásra licitálnak a vagdalkozásban, a veszett kutyát idéző csaholásban, és trianon felhánytorgatásában.

Szégyen és hatalmas vereség, hogy a korrupció mellett mára ez lett a kormány hivatalos politikája: ha mi bunkók, tahók vagyunk, akkor azzal védekezünk, hogy más is bunkó, tahó. Nem tudom, hogy mi, magyarok mit kaptunk a britektől (erről szívesen várjuk Angliában élő olvasóink élménybeszámolóit), de én úgy látom, hogy Schmidt Mária hivatásos történelemhamisító kurzuslovaginától nem sok jót. Nagy baj lenne – nem mintha feltételezném, hogy Johnson a terror nagyasszonyának közösségi oldalát olvasgatja -, ha mimagyarokat az ő fröcsögő kirohanásai alapján ítélnének meg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.