Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Korrupció hátán repülő kecskék és az erkölcsi kiválóságok megéneklése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, az egymást szoros egymásutánban követő három vasárnap utáni első hétfőn! Remélhetőleg mindenki alaposan kipihente magát, senki nem állt meg a fejlődésben a pompázatos felvonulás következtében, mindenki felkészült a harcra. Majd a főnök megmondja, éppen ki támadta meg mimagyarokat. Addig is, ameddig várjuk az iránymutatást, sport (pontosabban foci) témában Szijjártó Péter közösségi oldalán lehet tájékozódni, Novák Katalintól hegymászási tippeket kaphatunk, Varga Judit a gyerekeit és a férjét teszi közszereplővé, közben kiteljesedik fotómodellként is, Orbán Viktor pedig mintha kicsit túltolta volna a kedélyjavítót, fültől fülig vigyor. Tehát mindenki a helyén, mindenki végzi a dolgát, képben vannak, meg minden. Leginkább meg minden.

Közben Afganisztánban egy kicsit ölik az embereket, a járvány is nekilódult, de még nem szabad zaklatni ezzel a bódultan nyaraló országlakókat, meg lehetőleg később sem, mert most össznépi boldogság van tavaszig, hogy tudjuk, mi aztán meg vagyunk védve és meg vagyunk gazdagodva. Is.

A szellemi és erkölcsi kiválóságok (a konzervatívok) pedig továbbra is a békét és a csendet szeretik.

Ezt nem én állítom, nekem nincs ilyen szárnyalóan bölcs gondolkodásom. Topolánszky Ádám írta ezt az alapvetést a Magyar Idők soha ki nem hűlt helyére telepített Magyar Nemzetben. Topolánszky úr az Amerikai Egyesült Államokban egy bizottságnál protokollszakértett, majd visszaköltözött Magyarországra, írt egy könyvet Lobbizás az Európai Unióban címmel, ezért aztán a cikkei alá az vagyon írva: A szerző volt amerikai köztisztviselő, publicista. No, az ő mellbevágó(an lábszagú) cikkéből tudhatjuk azt, hogy kik a szellemi és erkölcsi kiválóságok, akik a csendet és békét szeretik. Ugyanezzel a lendülettel azt is fel lehet térképezni, hogy ezen kritériumok alapján ki az a pártmédiában publikáló szerzők közül, aki biztosan nem konzervatív. Például Topolánszky úr sem az, mert aki a békét és csendet szereti, aligha ír le ilyesmit:

A tálibok soha nem fogják a Pride felvonulásokat vagy az LMBTQ-agymosást támogatni. Mit támogatni? Mostantól repülni fognak a háztetőtőkről a sorosista pedofilok és érzékenyítő mágusok. 

Ez neki az Afganisztánban kialakult helyzetről jutott eszébe. Bár meg nem tudnám mondani, hogy sikerült összekötnie Afganisztánt a sorosista pedofilokkal. Sőt! Azt sem értem, mi lehet az a sorosista pedofil. Aki nem konzervatív (mármint azon a módon, ahogy Magyarországon konzervatív valaki, tehát kormánypárti), az következésképpen csak pedofil lehet? Úgy kell érteni, hogy Afganisztánban egészen idáig Pride-felvonulásokat szerveztek az LMBT aktivisták (akik következésképpen sorosisták ÉS pedofilok), de mostantól majd nem lehet, mert végre ledobálják őket a tetőkről a halálba a tálibok? Meglehetősen cifra írások jelennek meg a pártmédia mindenféle bugyraiban mostanság, de kötve hiszem, hogy az ilyen elképesztő baromságokra túlságosan nagy lenne a kereslet. Az az érzésem, hogy a szellemi és erkölcsi kiválóságokat nem a kormány körül kell keresgélni, mert ott aligha marad akár csak egy ilyen ember is. Sem.

Ma vadhajnalban került elém egy tegnapi cikk. Védelmemre szóljon, hogy még nem voltam teljesen magamnál, a kávém is csak a bögrében hüledezett. Így fordulhatott elő, hogy azt hittem, az Origo az elmúlt évek fideszes ámokfutásáról bátorkodott megemlékezni egy hosszasabb írásban. Teljesen abszurd segélyprogramokról írtak, felépüléskor már omlásnak indult iskolaépületekről, padok nélküli osztálytermekről, szaporításra szánt, de a helyi viszonyok és a klíma miatt eredménytelen állattartási programokról. Például kilenc toszkán kecskéről, melyeket repülővel szállítottak Afganisztánba. Idézek pár részletet a cikkből:

AZ ILLETÉKESEK EZEK UTÁN AZT SEM TUDTÁK MEGMONDANI, HOGY MI LETT AZ OLASZ KECSKÉKKEL, LEHET, HOGY MEGETTÉK ŐKET.

SZELLEMISKOLÁKRA, FANTOM KATONAI EGYSÉGEKRE, TRAGIKOMIKUS ÉS AMATŐR KÁBÍTÓSZER-ELLENES AKCIÓKRA, VALAMINT MILLIÁRDOS ÉPÍTŐIPARI ÉS ÜZEMANYAGCSALÁSOKRA KÖLTÖTTÉK A PÉNZT.

SOK ABSZURD BERUHÁZÁS VOLT, MINT PÉLDÁUL AMIKOR 32 MILLIÓ FONTOT, AZAZ 13,5 MILLIÁRD FORINTOT KÖLTÖTTEK EGY FÖLDGÁZ-TÖLTŐÁLLOMÁSRA, AMI 140-SZER TÖBB, MINT AMENNYITÉRT A SZOMSZÉDOS PAKISZTÁNBAN FELÉPÜL EGY GÁZKÚT. AZ ÉPÍTKEZÉS UTÁN JÖTTEK RÁ A PROJEKT FELELŐSEI, HOGY AZ AUTÓK GÁZOSRA ALAKÍTÁSA TÖBBE KERÜL, MINT AZ ÉVES ÁTLAGJÖVEDELEM, ÍGY EGYETLEN AFGÁN SEM TUDTA HASZNÁLNI A GÁZKUTAT.

EGY ERŐMŰ 246 MILLIÓ FONTBA KERÜLT, A TERVEZETTNÉL TÍZSZER TÖBBE, MAJD AZ ÍGÉRT KAPACITÁS KEVESEBB MINT EGY SZÁZALÉKÁT ADTA LE, MIVEL NEM VOLT PÉNZ A MŰKÖDTETÉSÉRE.

A teljes cikk itt olvasható. Igen alaposan mellbevágó azzal szembesülni, hogy Magyarországon nagyon hasonló dolgok történtek és történnek, ráadásul velünk fizetteti meg a kormány azt, amit saját maga lop el. Emlékezzünk csak vissza Hegedűs Zsuzsa repülővel szállított naposcsibéire, malacosztásaira, a Híd a munka világába programra, a milliárdokat felemésztő kamu sportprogramokra és képzésekre, a négyszeresen túlárazott autópályákra, az üresen kongó, fenntarthatatlan stadionokra, az összevásárolt és méregdrágán valahol tárolt horkolásgátlókra, a nagy csinnadrattával megvásárolt és átadott maszkkészítő gépre, melyről kiderült, hogy töredékét sem tudja annak, mint amit hazudtak róla. Közben gondoljunk a milliónyi fideszes alapítvány által eltapsolt közpénzmilliárdokra, a hihetetlen és felbecsülhetetlen mértékű korrupcióra. Nem Afganisztánban, hanem itt, nálunk.

Veszem én a búcsúmat, mielőtt a guta homlokon verne ezen a szép, borongós reggelen. A kávét már nem is kérem, sikerült magamtól is felébrednem. Mindenki másnak is jó ébredezést, kellemes napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.