Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor ez egy virágzó jogállam, Varga Judit igazságügyminiszterrel átkötve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt mindenkinek! Ez most különösen indokolt a tegnapi sok víz után. Gondolom, nem csak én áztam rommá néhányszor, országos jelenség lehetett. Még nem ért ide a járvány negyedik hulláma, felteszem, a nagy tűzijáték előtt nem is fog, nem kapott rá engedélyt. De már tolják a szakértők a szakértést a harmadik oltásról. Tényleg csak attól függ a dolog, ki melyik portált nyitja meg. A következő opciók vannak: azonnal rohanjon mindenki a harmadik oltásért, senki ne kérjen harmadik oltást, csak az kérje az oltást, akinek nincs elég ellenanyag a vérében (számomra ez tűnik logikusnak), a harmadik oltás szükséges és életet ment, a harmadik oltás elpusztítja a már meglévő immunvédelmet. Biztosan van még néhány remek tanács, én hirtelen ezeket találtam.

Lett egy újabb kormánybiztos, azokból – éppen úgy, mint az államtitkárokból és helyettesekből – soha nem elég. Mostantól Sztojka Attila lesz felelős a roma kapcsolatokért, közvetlenül Orbán Viktor irányítja a ténykedését. Nem tudom, mi fog változni ahhoz képest, hogy Sztojka eddig is hasonló területért felelt. Azt főként nem tudom, mi értelme van ilyen hangzatos címekkel ellátni bárkit akkor, amikor tökéletesen mindegy, ki és mit javasol, éppen úgy nem érdekli a kormányt, ahogy az ombudsman arcába is beleröhögtek a napokban. Pedig azt eléggé nehezen lehetne állítani, hogy Kozma Ákos (ő az ombudsman) eddig olyan harcosan kiállt volna a kormánnyal szemben bármilyen ügyben. Szerintem be lehetne fejezni a szerepjátékot. Majd akkor hiszek el bármit ebből az egészből, amikor Farkas Flórián ellen vádat emelnek. Addig is emésztem az információt, mely szerint ismét kiderült, hogy az égvilágon semmi nem tud történni ebben az országban Orbán Viktor akarata, engedélye és döntése nélkül. A sajtó elkezdte találgatni, hogy ki lesz a köztársasági elnök Áder János dicstelen, ám hosszas működését követően. A Telex rákérdezett illetékeséknél, mire Havasi Bertalan a következő kimerítő választ adta:

Január előtt a miniszterelnök nem foglalkozik az államfőválasztás ügyével.

Tényleg? És utána foglalkozik vele? Személyesen? Akkor ide másolom a Fidesz által megkomponált, jelenleg is érvényben lévő alaptörvény vonatkozó rendelkezését:

(2) A köztársasági elnök választását jelölés előzi meg. A jelölés érvényességéhez az országgyűlési képviselők legalább egyötödének írásbeli ajánlása szükséges. A jelölést az Országgyűlés elnökéhez a szavazás elrendelése előtt kell benyújtani. Minden országgyűlési képviselő egy jelöltet ajánlhat. Annak, aki több jelöltet ajánl, mindegyik ajánlása érvénytelen.

Ezt nem én írtam, hanem a fideszes kétharmad szavazta meg. Ez most Magyarország érvényben lévő alaptörvénye. Lát itt valaki olyan passzust, hogy Orbán Viktornak lenne bármi tennivalója? Hogy Orbán Viktornak januárban, márciusban vagy októberben foglalkoznia kellene a köztársasági elnök személyének kiválasztásával? Havasi Bertalan komolyan nyilvánosan bejelentette, hogy Orbán Viktor dönti el és adja utasításba a parlamenti képviselőknek, hogy kit kell jelölniük? És akkor ez egy virágzó jogállam, Varga Judit igazságügyminiszterrel átkötve. Valószínűleg nem először, de azért kijelenthetem: ilyen ország márpedig nincsen. Ez egy kurvarossz bohóctréfa, egy ócska vásári népi színmű, egy elcseszett tragikomédia. És még csak nem is arról van szó, hogy valami meglepő lenne Orbán diktatúrájában, a személyi kultusz fényes diadalában és nem is arról van szó, hogy a fideszes parlament telibe szarja a saját alaptörvényét is. Hanem arról beszélek, hogy ennyire csak az ilyen Havasi Bertalanok színvonalán mozgó alakok vannak az ország fővállalkozójának és többségi tulajdonosának környezetében, hogy az embernek kedve lenne a földhöz verni magát.

Bár a hivatalos közlemény szerint Sztojka Attila nem kap külön juttatást azért, hogy építse a roma kapcsolatokat (én speciel azt sem igazán értem, hogy ki lesz a kapcsolat túlsó végén), de szerencsére Müller Cecíliának busásan megháláltuk a hozzánk való végtelen jóságát. A fizetése mellé kapott majdnem 6 millió forint jutit a járvány ideje alatt, motivációs elismerés címszóval. És akkor újabb dolog, amit nem értek. Mire kellett motiválni a kedves hölgyet? Hogy végezze a munkáját? Hiszen azért kapja a fizetését. Hosszabb és cukibb meséket írt a húsvéti tojás fertőtlenítéséről, a teraszon szellőztetett dedekről, a kézmosás technikájáról? Vagy akkor jutott eszébe az országosan nagy elismerésnek örvendő nyunyóka szó, amikor pittyent a telefonján a bank jelzése?

Azt hiszem, tökéletesen ide illik a hír: nem az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi osztálya, mert a nemrégiben bevezetett egészségügyi jogállási törvény nem teszi lehetővé a vállalkozóként praktizáló orvosok foglalkoztatását, tehát az összes ilyen orvos felmondott.

Sok egyébről igen, erről biztosan nem csacsognak a cimbik a várban. Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője több napot tölt Magyarországon, közben feltárja Orbán Viktor zsenialitását, demokrácia iránti elkötelezettség, az igazságért és a szabadságért folytatott szüntelen harcát és az őt érő nemtelen támadásokat. Nem tudom, mennyibe kerül nekünk az amerikai Rákay Philipbe oltott Bayer Zsolt, de biztosan megéri így, a választások előtt nem sokkal. Remek kis interjú készült, a vezér szinte kivirágzott. Nem kellett kínos kérdésekre válaszolnia, de mégsem a helyi mikrofonállvánnyal kellett csacsognia a monológja előtt a lekvárfőzési stratégiákról, és Amerikában látják a műsort, nem Kiskunhalason. Mindezekkel együtt én eddig még nem leltem új motívumot a beszélgetésben. Orbán egy szemöldökráncolással megállította a migránsokat, megvédte az országot és Európát, ezért gyűlöli őt mindenki, és az egész világ összefog azért, hogy nem őt válasszák megint miniszterelnöknek és megbukjon a kormánya.

A magam részéről jelzem, egy bánatos vasat nem kaptam sem a nemzetközi baloldaltól, sem Soros Györgytől, sem a fiától. Tök magamtól, saját elhatározásból, önként és dalolva fogok a kormányváltásra szavazni. Mert én ezt érzem helyesnek és szerintem ez az egyetlen módja annak, hogy mentsük, ami még megmaradt ebből az országból. Itt és most ígérem, ha minden úgy történik, ahogy annak történnie kell, van néhány olyan kormánytag, akit örömmel meg fogok látogatni, amikor látogatási idő lesz. Kivárom a soromat, pedig alighanem hosszú lesz. De talán nem tart majd 12 évig.

Jó ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.