Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs már tükör, amibe belenézhetnének. Minden tükröt összetörtek maguk körül tíz év alatt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenféle korlátok és korlátozások nélküli jó reggelt kívánok mindenkinek! Ez nem olyan nagy hülyeség, miután az abszolút nyerő szériában lévő és minden tekintetben a helyzet magaslatán álló jóságos kormány minden idők leglegebb augusztus 20-i ünnepi rendezvénysorozatának tiszteletére eltörölte a járványt. Mármint a járványt nem, viszont a járványügyi intézkedések betartásának kötelezettségét igen. Ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor kegyelméből nem kell betartani a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket, az emelkedett ünnepi programok pedig bárki számára szabadon, korlátozások nélkül látogathatók. Ezt most pont rendeletbe írták, de mióta kitalálták, hogy Magyar Közlönyt kinevezik fideszes üzenőfüzetnek, és abban kormányhatározatok formájában kinyilatkoztatják, hogy az orbánizmusnak mindig, mindenben is igaza van/volt/lesz, azt is beleírhatnák nyugodtan, hogy járvány sincs, ha ők nem akarják. Amit jogászkormány fedőnév alatt művelnek a fülkék forradalmi felrobbanása óta, ez már igazán nem lógna ki a sorból.

Idáig még nem jutottak el, viszont arról már rendelkezett őfényessége egy sokadik kormányrendelet formájában, hogy a tisztességtelenségben megőszült (plagizáláson ért) Schmitt Pál aláírásával ellátott, fülkeforradalmi bűzt árasztó Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát el kell távolítani a közintézményekből, és a helyére a Fidesz 10 éves, számos dicstelen és szégyenletes fércelésnek alávetett Alaptörvényének preambulumát, az úgynevezett Nemzeti hitvallást kell kifüggeszteni. Jól látható helyen! Az a koncepció – erről dörgedelmes közleményt is kiadtak -, hogy így akarnak tisztelegni a magyar nemzet előtt. Mert ugyanis ahol ők trónolnak, onnan úgy látják, hogy a mindenféle társadalmi konszenzus nélkül, önkényesen (a már-már tragikusnak mondható körülmények között megbukott Szájer József által) összegányolt fideszes Alaptörvény az elmúlt tíz évben „erős és megbízható iránytű volt”. Végül is igazuk lehet. Onnan, ahol ők trónolnak és naponta beleröhögnek a nemzet sápadt orcájába, a nem kevesebb mint 9-szer módosított tákolmányuk tűnhet erősnek, megbízhatónak és iránytűnek. Valószínűleg pont ezért kellett kilencszer hozzányúlni, mert a gránit szilárdsága a kanyarban nincs a Fidesz-féle Alaptörvény keménységéhez képest. Úgyhogy bekaphatják a magyar nemzeti szuverenitás felszámolására törő politikai erők, amelyek újra és újra az új magyar Alaptörvény megsemmisítését követelik.

Sokatmondó egyrészt, hogy valahogy megint nem sikerül úgy megünnepelniük a saját megkérdőjelezhetetlenségüket, hogy ne köpködnék a nemzet egy részét, amely előtt állítólag éppen tisztelegni akarnak. Másrészt érdemes az elmúlt tíz évre visszatekintve beleolvasni ebbe a magasztos dokumentumba, olyan igazi ínyencségek vannak benne, mint például:

  • Tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével.
  • Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.
    Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki.
  • Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.
  • Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés
    és részrehajlás nélkül intézi.

Ha nem kellene kínunkban röhögni, nyugodtan sírhatnánk ezektől az orbánisták szájából súlyosan bántónak és cinikusnak hangzó maszlagoktól. Ha nem arról szólna a fülkeforradalmi fennállásuk elmúlt évtizede, hogy könyörtelenül leszámolnak az elesettekkel és szegényekkel (csak Iványi Gábor egy egész könyvespolcnyi dokumentációt tudna szolgáltatni ehhez), hogy gátlástalanul gyilkolják mindig valamely soros, céltáblává kinevezett társadalmi csoport emberi méltóságát, és ha éppen nem attól habzana a szájuk, hogy haladéktalanul háborút indítanak Norvégia ellen, még akár be is vehetné a gyomrunk ezt az ragacsos pátoszt. De miután 4 milliárd forint miatt képesek – a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését, a versenyképesség növelését, az ország általában vett jobbá tételét célzó – 77 milliárd forintról lemondani csak azért, hogy azt a tetves 4 milliárdos pályázatot ne az Ökotárs alapítvány, hanem valamely kormánybarát gittegylet bonyolítsa le, az embernek a bele fordul ki. Nemcsak a Nemzeti hitvallásuk álságosságától, de a maximumra tekert nagypofájú vinnyogásuktól is. Miszerint nem fogadják el Norvégia „diktátumát” (!), nekik jár a 77 milliárd, és jogi lépésekre készülnek. Lenyűgöző, amikor a jogon páros lábbal ugráló, azt naponta a mangalicatrágyába beledöngölő, kinyilatkoztatásokkal kormányzó erőszakszervezet azzal fenyegetőzik magából kikelve, hogy jogi lépéseket tervez. Teszi mindezt úgy, hogy rohadtul nem látszik, hogy lehet-e ezt az ügyet egyáltalán bíróságra vinni.

Ez pontosan ugyanaz a történet, ami az Európai Unió elleni szabadságharcot is tíz éve mozgásban tartja. Hogy olyan megállapodások születtek, amelyek egyszerűen nem vették figyelembe, mert nem is feltételezték, mert eszükbe sem jutott, hogy egyszer majd ilyen természetű konfliktusok előállhatnak. Hogy egy kisstílű, pitiáner, bosszúálló, erkölcsi árvízkárosult banda majd ilyen módon fog felrúgni mindent, ami a hatalma útjába kerül. A történet egyszerű: a norvégok a donorországok nevében elvárták, hogy mind a 15 általuk támogatott országban a civil pályázatok lebonyolítója a kormánytól és az államtól független legyen. Ezt Magyarország kormánya elfogadta, majd a legjobbnak ítélt pályázat miatt vernyákolásba kezdtek, hogy mégsem fogadják el. Aztán amikor a másik fél megunta ezt a kritikán aluli hozzáállást, és közölték, hogy akkor nincs pénz, a nertársak kivetkőztek magukból. Ami 14 másik országban probléma nélkül megvalósítható volt, abból ezek szégyenletes diplomáciai konfliktust generáltak. Muszáj idetegyem ezt a bűzös dumát, mert ilyen a világon sehol nincs:

„Hét pályázóból Magyarország a Soros György által támogatott Ökotárson kívül bárkit hajlandó volt elfogadni, Norvégia viszont ragaszkodott a Soros-szervezethez és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt. Norvégia ezzel megsérti az EGT tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el. Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak.”

Magyarország a harmadik legnagyobb kedvezményezettje lehetett volna a Norvég Alap támogatásainak, de ezt is sikerült elkúrniuk, miután eleve olyan szervezeteket erőltettek, amelyek bizonyíthatóan a Fideszhez kötődnek (lásd: a Mészárossal együttműködő, közpénzekkel megtámogatott Magyar Vöröskereszt, vagy a Kövér László nevű ember által elnökölt Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, vagy a Csöbör Katalin nevű fideszes honanyához köthető Nő a Siker nevű alapítvány). Amellett, hogy évek óta hazudoznak a Norvég Alapról, most okádék sorosozásba kezdtek az Ökotárs kapcsán, és a szemük nem rebbent.

Azok után sem, hogy jogerős bírósági döntés van arról, hogy a Pintér-féle rendőrség 2014-ben indokolatlanul és jogsértő módon járt el az Ökotárs Alapítványnál és a szervezet vezetőinél tartott házkutatások során. A NER úgy hurcolta meg az általuk köpködve és undorodva csak egyszerűen Soros-szervezetnek csúfolt alapítványt, hogy az eljárásnak semmilyen törvényes indoka nem volt, a házkutatás idején hűtlen kezelés bűntettének gyanúja egyáltalán nem állt fenn, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt nyomozás pedig nem volt folyamatban. Ennek ellenére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai aránytalanul nagy erőkkel és félelemkeltő módon léptek föl a civilekkel szemben, és penetráns módon meghurcolták őket. Nem emlékszem, hogy azóta elégtételt szolgáltattak volna, hogy bocsánatot kértek volna, hogy bármilyen módon felelősségre vonták volna a törvénytelen eljárást elrendelő vezetőket, vagy hogy bárki lemondott volna Pintérrel az élen azért, mert ez egy állítólagos jogállamban megtörténhetett.

Szerintem ehhez képest igazán undorító ez a mostani sértődött, áldozati pózból előadott őrjöngés, amely megint azt mutatja, hogy az egész világ szembejön az autópályán. Nemcsak az Európai Unió, de most már a nem EU-tag Norvégia is összeesküdött ellenük. De ők majd megteszik a jogi lépéseket a törvények és a jog hulláján ugrálva. Mert ha nem ők oszthatják szét a saját cselédeik között ezt a fülkeforradalom óta szétlopott csilliárdokhoz képest röhejesen szerény 4 milliárdot, akkor senki más se oszthassa szét. Nincs már fék azon a rozoga járgányon, amivel az elvetemültség és romlottság lejtőjén száguldanak lefelé. Nincs már tükör, amibe belenézhetnének, minden tükröt összetörtek maguk körül tíz év alatt. Az elnyomott illiberális küldetéstudat pedig egyre lejjebb süllyed az erkölcstelenség saját maga által ásott gödrében. Nem is lenne baj, ha nem rántana magával egy egész országot. De magával rántja. 4 és 77 milliárd forintonként. De még mindig terpeszkedik, pöffeszkedik és okvetetlenkedik a szamojéd erkölcseivel már nem Európa közepén, hanem Európa szélsőjobbos szemétdombján. Mint egy kis itt felejtett középkor. Mert neki jár, neki tartozik a világ.

Ehhez képest már nem mindegy, hogy Áder utódját Trócsányinak fogják hívni  (ha már uniós biztosnak kevés volt), vagy másképp? Ezt a büszke, szabadságharcos nemzetet már ennél lejjebb aligha lehet rugdosni. Pedig dehogynem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.