Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden egyes nap mélyebbre kell süllyedni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vadvirágos, színes jó reggelt kívánok mindenkinek ebben a nyomasztó zombidemokráciában és azon kívül is! Mióta a szivárványból komoly pofával sikerült legyőzendő ellenséget fabrikálnia a NER hol baltával, hol láncfűrésszel hadonászó ideológiai munkásosztályának, eggyel több okunk van arra, hogy tisztelettel tekintsünk a sokszínűségre. Amit mi eddig sem üldöztünk tűzzel és vassal, és eddig sem gondoltuk, ordítóan nem buzeráns fideszes potentátokkal ellentétben, hogy például a gyermekek toleranciára nevelése egyenértékű volna a pedofíliával. Viszont. Akinek nincs jobb ötlete arra, hogyan tudná közel 12 év minden mocskát, szemetét, Brüsszelig bűzlő korrupciós és jogállamromboló ténykedését finom, habos süteményként eladni a soron következő választáson, annak – hogy úgy mondjam – nem sok választása van. Egyrészt kénytelen abból a silány humánerőforrásból dolgozni, amelyik még hajlandó a nevét és arcát adni a Fidesznek nevezett céghez, másrészt kénytelen egyre lejjebb süllyedni az antropológiai rothadás mocsarába. Rengeteg példa van erre.

Például itt van rögtön a világbajnok Forma-1-es pilótákat verbálisan kardélre hányó Varga Judit szájkaraté- és hegedűművész (a kaptafáját illetően: jogász és igazságügyi miniszter, aki nem tudja, hogy mi a jogállam, és még nem ért rá sem a lemondását megírni, de egyáltalán érdemben megszólalni sem a minden jel szerint mimagyaremberek ellen is bevetett kémfegyver ügyében) rikácsolása nyomán felbuzdult Deutsch nevű megmondóemberre. Akinek a mindenki maradjon a saját kaptafájánál, autóversenyző autót vezessen, minden mást illetően kussoljon, minden mást hagyjon a nagyon okos politikusokra című igazságügyminiszteri demagógiát sikerült sokszorosan alulmúlnia soros Facebook-huszárkodásával. Miszerint az pláne kussoljon az orbánizmus magyar emberek elleni homofób-transzfób merényletével kapcsolatban, akinek autóversenyzőként nincs gyereke. Mert az ócska személyeskedés köztudottan mindenre IS érv a NER-ben. Mert akinek gyermektelen Forma-1-es világbajnokokkal ellentétben három nőtől öt gyereke van, az eldöntheti, hogy akinek nincs gyereke, annak véleménye sem lehet. Főleg támogató, szolidaritást kifejező véleménye nem lehet. Azoknak az irányába, akiket a Deutsch-féle heteroszexuális, keresztény erkölcscsőszök eszközként használnak arra, hogy az ordas hergelésre vevő, ámde lemorzsolódásnak indult szektájukat egyben tartsák. Ez nem könnyű feladat az állandósult, az egész országot beterítő népnemzeti agymosás ellenére sem, úgyhogy ehhez idáig kell süllyedni. Minden egyes nap mélyebbre kell süllyedni. Mondjuk Lewis Hamiltonnal ellentétben Sebastian Vettelnek – aki szintén nem maradt csöndben, mint megannyi engedelmes alattvaló – meg pont van két gyereke, igaz, tudtommal nem környékezte meg a titkárnőjét nem kizárólag szaporodási indíttatásból, miközben boldog keresztény heteroszexuális mintaházasságban élt, de eléggé nyilvánvaló, hogy annak az intellektuális pöcegödörnek az alján, ahol Deutsch Tamás tenyészik, ez az összefüggés teljességgel értelmezhetetlen. Ebből a pengeéles NER-logikából viszont – tegyük fel a kérdést – akkor az is következik, hogy Deutsch Tamás követelni fogja mostantól, hogy gyermektelen papok többé ne lamentáljanak a szószékről gyermekeket érintő kérdésekben (se)? Vagy nekik szabad ezután is, feltéve, hogy azt mondják, amit az orbánizmus elvár tőlük, vagyis illeszkedik az állampárti propagandába?

Attól, hogy (Edgar barátomat parafrazálva) ebből a tengerszint alatti szargödörből már aligha látjuk meg valaha is az eget, amennyiben ennek a primitív szellemi pusztításnak a nyomai még akkor is itt lesznek, amikor Szíjj László NER-oligarcha legújabb, sokmilliárdos luxusjachtja is már rég elkorhadt, simán lehet, hogy a nertársak 2024-ben vagy 2025-ben magyar űrhajóst küldenek az űrbe. Ahogy azt a Szijjártó Péter nevű, a gyermekvédelemtől a keleti nyitáson át az Európai Unióval való folyamatos felmosásig mindenhez is értő külgazdasági és külügyminiszter tegnap ellelkendezte. Igaz, hogy a legutóbbi adriai luxusjachtozásával mai napig nem számolt el, és esze ágában nincs, mert a magánélete részének, vagyis magánügynek tekinti, de töretlenül hiszek abban, hogy egyszer majd mindenkinek el kell számolnia a cselekedeteivel, és ezt még Szijjártó sem fogja megúszni. Mondjuk azt szintén nem értem, hogy ezek a derék NER-celebek, akik a kormányzati pozíciójukat állandóan összetéveszik az internetes trollokéval, és akik annyira érzékenyek a magánéletükre, néhány olcsó lájk reményében miért tolják bele folyamatosan a magánéletüket a nyilvánosság arcába? Amikor a nagy kínai járványbizniszről, a gondosan titkolt csilliárdos lélegeztetőgépes és vakcinás szerződésekről kérdezték őket, úgy szisszentek fel és kérték ki maguknak, mintha legalábbis a famíliájuk tíz évi konyhapénzéből vásároltak volna be egy rakás silány, túlárazott, haszontalan és felesleges szajrét. Amikor a megomlott népszerűségüket kell valahogy helyreállítani, akkor állandóan tolják bele az arcunkba a magánéletüket. Valakit érdekelt, hogy Szijjártó Péter az asszonykájával tegnap este a paloznaki Jazzpikniken bulikázott? Nem? Nem baj, akkor is tolja anyuciék Petikéje, lehet gyönyörködni a látványban, sok boldogságot kívánni a gyönyörű párnak, és hálálkodni, amiért ilyen fantasztikus külügyminisztere még soha nem volt az országnak.

Így most már értjük annak a 8 milliárdnyi aprópénznek a jelentőségét is, amit falunapokra, koncertekre, bulihegyekre költ az állampárt augusztus és október között. Nem mintha 8 milliárdon ugyanannyit lehetne törvényesen ellopni, mint például 55 milliárdon, de akkor is. A másik, a Rogán nevű bulibáró majd jól gondoskodik a nép kikapcsolódásáról, a közösségi élet újraindításáról meg az összetartozás érzésének helyreállításáról.

De elkanyarodtam, pardon. Szóval űrhajóst küld a NER az űrbe, legrosszabb esetben 2025-ben (99 millió dollár, azaz durván 30 milliárd forint az űripar fejlesztésére picsa, a dupláját is megérné, ha csak Semjén 75 milliárdnál tartó vadászati kiállítására gondolunk), ami azt jelenti, hogy minden teremfutballisták legnagyobb kocsmadiplomatája úgy tudja, 2025-ben is a gazdája lesz kormányon. Ennek a magabiztosságnak egyébként van azért némi alapja (elég az aggasztóan repedező ellenzéki összefogás különböző példáira gondolni), de azért az több mint szürreális, hogy tizenkét év kormányzás után nemzeti konzultációt tartanak a 200 ezres minimálbérről, mert a nagy nemzeti erőlködésben ezt tizenkét év alatt szégyenszemre még mindig nem sikerült megugrani, és közben arról álmodoznak, hogy akkor űrjachtot küldenek az űrbe. Izé, űrhajóst. Mert az megdobogtatja a magyar szíveket, akárcsak a Nélküled című NER-himnusz a fideszes falunapon. Az alattvalónak nézett alattvalók addig sem gondolnak a súlyos és érdemi problémákra, amelyek ugyan nem a szívükbe markolnak, de legalább a húsukba vágnak. Mert ha űrhajóst küldünk az űrbe, az mégiscsak azt jelenti, hogy valakik vagyunk, nem? Igaz, hogy a 21. század nagyobb dicsőségére még most is banális kórházi fertőzések tizedelik a lakosságot, dehát hol van ez a NER magasztos céljaihoz képest?

És tényleg. Végül is ahol a Puskás Ferenc nevét megszentségtelenítő, brutálisan sok adófizetői pénzzel kitömött felcsúti aranycsapat 0-5-ös gólkülönbséggel, azaz kettős vereséggel esik ki az Európa Konferencia Liga selejtezőjéből, a klub honlapjára felkúrt meccsösszefoglalóban pedig nem átallják leírni az illetékesek, hogy mindkét találkozón dominálni és irányítani tudtuk a játékot (!!!), ott tényleg minden jól van így. Jó, ne legyünk igazságtalanok, 14 év után a felcsúti utánpótlástornát, a Puskás-Suzuki-kupát végre sikerült megnyernie a miniszterelnök úr házi csapatának. Aki hiányolta a tegnap reggeli közpénzrádiós igehirdetését, az Sporting elleni 1-0-és győzelem utáni közpénztévés exkluzív spontán frappáns Orbán-interjújával vigasztalódhat. Amiben minden benne van, nem is érdemes terjedelmes elemzésekkel elrontani. Folyamatosan van remény az aggodalomra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.