Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Cáfolat nélkül cáfolni a cáfolhatatlant

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éppen ideje volt, hogy a Századvég intenzívebben beszálljon a választási kampányba, nem a semmiért kapják a támogatásokat közpénzből. Az egyik, még friss és meleg remekmű arról szól – ez a zömített változat, majd mindjárt cafatokra fogom szedni -, hogy miért is nem szabad az ellenzéki pártokra szavazni, és miért Orbán Viktor az egyetlen megváltó. Természetesen a személyekre bontott vádaskodásban látják most is a siker zálogát.

Sok egyéb mellett – lebontanák a kerítést, behoznák az összes migránst. Azt is, aki eredetileg nem akart jönni. Becsődülnének az óvodákba és iskolákba, az összes gyereket rábeszélnék, hogy legyenek melegek. Néhányukat pedig át is operálnák – oltásellenesek. Ez most újramelegített téma, de van némi logikája. Ha lesz negyedik hullám, és a járványkezelés olyan szarul sikerül, mint ezt megelőzően – márpedig most miért lenne más ugyanazzal a nyunyókával és ugyanazzal az amatőr ősmagyarkutatóval? -, akkor az nagyon nem fog használni a Fidesznek a választás előtt, mert talán nem marad elég idő szétkenni a szart. Előre dolgoznak a fiúk.

Már a Századvég cikke (vagy ami lenni akar, mert igazából elemzésnek nehezen mondható) címe is sokatmondó:

10 oltásellenes közszereplő, akik veszélyeztetik az eredményes védekezést

Ha csak belenéz az ember, elsőre az fog feltűnni, hogy politikusok és politikai elemzők közé sikerült beépíteni Gődény Györgyöt, így mintegy az ellenzéki oldalra áttolni ezt a pasast. A felsorolásban természetesen megtalálható Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc is, elsősorban őket kellene személyükben elhitelteleníteni. Ha az ember túléli az első sokkot, nem adja fel és tovább olvassa a művet, akkor idézeteket is fog találni a megnevezett 10 közszereplőtől. Aki pedig képes gondolkodásra használni az agyát – és az olvasók többsége képes erre, hiszen a fideszes propagandisták most sem a saját szektájuk tagjait akarják meggyőzni, hiszen őket nem kell, bármit elhisznek -, az azt is fogja látni, amit eddig is tudtunk.

Gődény Györgyöt kivéve – és feltétlenül vegyük ki az urat, mert semmi módon nem tartozik a többi felsorolt közé – senki nem oltásellenes. Sőt, mindenki kifejezetten az oltás fontosságát hangsúlyozta. Az velük – és még néhány millió, a felsorolásban nem szereplő embert is nyugodtan ide számíthatunk – a pártintézet baja, hogy a keleti vakcinákkal kapcsolatban kétségeik voltak. Mégpedig azért, mert az oltások megkezdése előtt – és azóta sem – nem állt rendelkezésre megfelelő vizsgálati anyag az oltásokról. Ráadásul mostanra már biztosan tudható, hogy a kínai vakcina egyáltalán nem olyan jó az idősek oltására, mert nagyon magas azok aránya, akiknek a szervezete nem termel ellenanyagot.

Egyébként a nem különösebben agyafúrt századvégesek már az elején leírták, hol szorít a hascsikarás:

Magyarország elmúlt másfél éve a koronavírus elleni küzdelem jegyében telt. A következetesen végrehajtott oltási tervnek, – az uniós vakcinahiány ellensúlyozásaként – a Szputnyik V és a Sinopharm oltóanyagok beszerzésének, valamint nem utolsó sorban a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően hazánk vissza tudta szorítani a járvány harmadik hullámát. Szintén figyelemre méltó, hogy az említett fejlemények következményeként Magyarország az európai országok többségével összehasonlítva korábban érhette el az élet és a gazdaság újraindítását.

És lehet is haladni tételről tételre. Az uniós vakcinahiány átmeneti volt, az oltóanyag gyártásának felfutásához szükség volt némi időre. A magyar kormányon kívül egyetlen uniós kormány sem vásárolt nem teljesen ellenőrzött vakcinát. Orbán volt az, aki úgy gondolta, győzhet, ha ő lesz a leggyorsabb. Iszonyatosan, elképesztően nagy összegeket basztak ki (és nyilván loptak el) lélegeztetőgépekre és horkolásgátlókra, valamint olyan méregdrága kínai vakcinára, amelynél maga a gyártó sem javasolta a 60 éven felüliek oltását. Orbán kiadta a parancsot, tolták az idősekbe az oltásokat, Európa normálisabb fele (tehát mindenki más) olykor dühösen, de várt a nyugati oltóanyagra. Legalább három héten keresztül hallgattuk, hogy milyen remekül állunk oltottsággal, a liberális, rothadó nyugat a sáros lába nyomába nem érhet a mi dicső kormányunknak. Aztán elcsitult a diadalüvöltés, arról már nem szólnak a közpénzmédia hírei, hogy időközben a rothadó nyugat utolérte szép hazánkat oltottságban, majd le is hagyta, mégpedig úgy, hogy kizárólag bevizsgált, jóváhagyott nyugati vakcinákat használtak. Mostanra az uniós átlag alatt van nálunk a beoltottság. Egyébként egy futóversenyen sem féltávnál szokás eredményt hirdetni, hanem a végén.

Szóval csúful elbukott az európalegátoltottabbországa-projekt, kell csinálni valamit, amitől javulni látszik a helyzet. Vagy ha nem is javul – nem fog -, legalább másra lehet kenni a felelősséget. Most ezt láthatjuk, de semmi új nincs a dologban, eddig is ez volt. Ez még mindig a századvéges cucc bevezetése:

Aggodalomra ad okot azonban, hogy egyes – többnyire a balliberális oldalhoz egyértelműen köthető – közéleti véleményformálók, politikusok a politikai haszonszerzés reményében hónapokon keresztül oltásellenes, bizonyos vakcinák iránti közbizalom megingatását célzó kommunikációt folytattak. E tevékenységük a koronavírus-járvány közelgő negyedik hullámára tekintettel fokozott súllyal esik latba, felvetve e szereplők megkerülhetetlen morális és politikai felelősségét. 

Miután túljutottunk ezen, a következő vádpont:

A Gyurcsány-koalíció a magyar gyógyszerhatóságot támadja

Itt hosszas lamentálás következik az ellenzék bűneiről, de egyetlen érdemi cáfolat sem hangzik el. Ha csak ezt nem szánták annak:

a magyar szakhatóság több mint 70 éve garantálja a magyarországi gyógyszerbiztonságot, amelynek vonatkozásában a hazai gyakorlat világszínvonalúnak tekinthető.

Nyusszantyú! A magyar szakhatóságot soha, senki nem bántotta, a hozzáértésüket senki nem vonta kétségbe. Sőt! Pont az volt a baja mindenkinek, hogy a döntést kivette a kormány a szakhatóság kezéből és odaadta a külügyérek díszének. Ha valamit cáfolni akar az ember, ahhoz egy dolog biztosan kell: bizonyíték. Ebből nekem semmit nem sikerült találnom a Századvég tákolmányában. Szokás szerint.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.