Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyorsan ellopják mindazt, ami még ellopható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fideszes vezetásű Tihanyban luxus lakópark épül, hiszen pont erre volt még szüksége a településnek. A NER egyik kedvenc nyaralóhelyén gombamód szaporodnak a milliós beruházások, amelyek sok helyi életét teszik tönkre, de mivel ez ellen sokat nem tudnak tenni, ezért egyszerűen beletörődnek. Volt azonban egy illető, aki nem akart ebbe beletörődni, az eredménye mégis az lett az egésznek, hogy egy 22 évig működő boltot egyszerűen az engedélye nélkül lebontottak és könnyen lehet, hogy emiatt még őt is fogják megbüntetni, hiszen már be is perelték. Igen, jól olvasták: egy nő boltját anélkül bontották le, hogy ahhoz engedélyt kértek volna – az csak természetes, hogy valakinek szüksége volt a telekre -, azonban azt nevetséges áron a tulajdonos nem volt hajlandó eladni.

De hát tudjuk, mi történik Magyarországon, ha egy kormányközeli üzletember kiszemeli valaki ingatlanját vagy cégét. Előbb csak érdeklődnek, majd visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek, ha pedig ezek egyike sem válik be, akkor egyszerűen elbontják az ingatlant, vagy elveszik a céget. Számtalan esetben történt meg ez a a múltban is, amivel milliárdos károkat okoztak, ezért viszont felelősségre sem lehet vonni őket, mivel a hatóságok a Fidesz kezében vannak. Ez is jól mutatja egyébként azt, hogy a Fidesz egy maffiaszervezet, amely sokszor megzsarolja az áldozatait, majd kifosztja őket. És lehet, hogy nem rendel el gyilkosságokat, de akit megfosztanak minden értékétől, kemény munkával megszerzett tulajdonától, az könnyen lehet, hogy emiatt kioltja a saját életét, tehát ilyen értelemben közvetetten akár emberek haláláért is felelőssé tehetők.

Ezután elindult az alkudozás, ahelyett viszont, hogy Hunyadfalviék emeltek volna az áron, egy egészen más folyamat kezdődött el Erzsébet szerint. „Előbb a miénken kívül lebontották majdnem az összes üzletet. A miénk egy saroküzlet volt, ami ott maradt magában, és mivel tulajdonképpen körbebontották, már tényleg életveszélyessé vált. Nem tudtunk kinyitni, ellehetetlenítettek minket. Ezután írogattunk mindenkinek, ügyészségnek, rendőrségnek. Néha bementünk, ami volt ott áru, annak egy részét elhoztuk, a többit otthagytuk, vártuk, hogy mi lesz. Majd eljött 2020 eleje, amikor fogták, és lebontották az egészet, úgy, hogy nem is szóltak róla. Egyszerűen lebontották. Egy élet munkája ment tönkre, ezután pedig még be is pereltek minket”.

Így működik a Fidesz-maffia, erre kár bármi mást mondani. A legdurvább mégis az, hogy már eljutottak odáig a 11 év uralkodás alatt, hogy ennek semmiféle következménye nem lesz, és végül a tulajdonos meg fogja bánni, hogy nem adta oda üzletét áron alul még akkor, amikor megtehette volna. Milyen demokrácia az, ahol ehhez hasonlót megtehet az állam? Hol lehet ehhez hasonló rablást büntetlenül végrehajtani? Lehet, hogy nem ezekről a kisebb esetekről szólnak a hírek, de ez még nem azt jelenti, hogy ehhez hasonlók ne fordulnának elő országszerte. Ha kutakodik az ember, akkor ehhez hasonló esetek tucatjait találhatja az elmúlt évekből, az elszenvedők pedig sok esetben a mai napig nem voltak képesek talpra állni.

Mert hát ki tudna csak úgy túllépni azon, hogy 22 év után az üzletét az engedélye nélkül lebontják, majd még őt perlik be érte? Úgy tűnik, a magántulajdon védelme már nem érvényes, legalábbis nem azokban az esetekben, ahol a NER is érdekelt. Emlékezzünk csak a Fertő-tavi cölöpázakra, ahol több százmilliós kárt okoztak, amelyet a tulajdonosok soha nem fognak megkapni. Ott is úgy kommunikáltak a beruházók, mintha a tavon lévő házaknak ott sem kellett volna lenniük, és ha már ott voltak, az ő felelősségük lett volna azokat elbontani, hiszen egészen más tervei vannak a tóval a beruházóknak. Lehet, hogy jogilag valahogy képesek voltak megmagyarázni az esetet, de hogy egy jogállamban ehhez hasonló még csak elő sem fordulhatott volna, az nem kérdés.

Már csak azt remélem, hogy elég sok embert megkárosított hasonló módon a kormány ahhoz, hogy ezek az emberek majd fogják magukat, és a jövő évi választásokon véleményt nyilvánítsanak. Azok az orvosok és szakápolók, akiket kizsigereltek, azok a háziorvosok, akiket hülyének néztek, azok a tanárok, akiket átvertek mindannyian véleményt fognak nyilvánítani. De a felsorolást még bőven folytathatnám, hiszen ez a rendszer annyi ember életét tette tönkre, hogy arról már beszámolni is nehéz lenne, hiszen követhetetlen az egész. Nincs ma már olyan társadalmi csoport Magyarországon, amely ne szenvedte volna meg ennek a rendszernek a visszaéléseit. De mégis itt vagyunk, 11 év kormányzás után, a zsinórban háromszor kétharmaddal megválasztott Orbán-kormánnyal.

Már tényleg csak reménykedni lehet abban, hogy minden átvert, pénzéből kiforgatott, hülyének nézett szavazó elmondja majd a véleményét hamarosan. Elég sokat nyeltek már ahhoz, hogy végre változást követeljenek ők is, és ne fogadják el a jelenlegi helyzetet. Ők lehetnek azok, akik végleg eldöntik a választásokat, és a történelem pöcegödrébe taszítják végre ezt a rabló rendszert.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.