Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindent a gyermekekért?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom, hogy bíróság elé állítottak egy 60 éves férfit, aki a 11 éves nevelt lányát rendszeresen szexre kényszerítette, teherbe is ejtette, majd arra akarta rávenni, hazudja azt, hogy egyik osztálytársa az apa. Tette mindezt a gyerek anyjának tudtával, és most az ügyészség 16 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta. Az anya felfüggesztett büntetésre számíthat, emellett a szülői felügyeleti joga jelenleg szünetel. Ha azt hinnénk, hogy ez egy régi történet, hát nem az, most folyik a per, most várható az ítélethozatal, 2021. nyarán, amikor már hatályba lépett a pedofiltörvény, amelyet újabban gyermekvédelmi törvénynek hívnak, és állítólag pontosan azért volt szükséges szigorítani, mert korábban nem volt kellőképpen elrettentő.

Ha ilyen esetről hall az ember, nem talál szavakat, csak a kérdések tolulnak, mert hogyan is történhet meg ilyen borzalom? Hogyan létezik az, hogy a környezet mindebből semmit nem vett észre? A híradás szerint az anya dolgozni járt, a három gyerekét pedig a nevelőapára bízta, aki – mind kiderült – a 11 éves kislányt rendszeresen megerőszakolta, a két másik gyereket is verte, tehette, hiszen a nő vagy nem volt otthon, ha viszont otthon volt, akkor ivott vagy aludt, tehát gyakorlatilag nem érdekelte, mi történik a gyerekeivel. Ezek szerint senki nem látott semmit, vagy ha látott, hallott is minderről, nem érezte szükségét, hogy értesítse az illetékeseket.

Mindezt abban az időszakban, amikor másról se szólnak a hírek, mint a nagyszerű törvényről, amelynek értelmében csak és kizárólag a szülő joga a gyerekének szexuális felvilágosítása. Netán az is jogában áll, hogy egy pedofil gonosztevőt vigyen a házába és dobja oda neki a gyerekeit? Hadd szerezzenek tapasztalatokat? Most magyarázzák nagy erőkkel, hogy kizárólag a gyermekek védelmében hozták meg ezt a törvényt, de nem fejtik ki részleteiben, mégis, hogyan gondolják ezeket a szülői jogokat, pedig nem ártana, mert úgy tűnik, egyesek meglehetősen tágan értelmezik mindezt.

Arról nem is beszélve, hogy nekem enyhének tűnik az a büntetés, ami ennek a féregnek kinéz, és tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mi az, amit itt látunk, már az új törvényt alkalmazzák, vagy még a régit, lehet, hogy szó volt róla, csak én nem figyeltem oda, de például egyáltalán nem világos, súlyosbodott-e érdemben a pedofilokra kiszabható büntetés mértéke. Mert ha csak annyi a nagy változás, hogy mostantól majd lesz egy lista, így nyomon tudják követni, hogy ne vállalhasson munkát olyan helyen, ahol gyerekek közelében van, hát az édeskevés. Tény, hogy az elkövető életkora valószínűsíti, hogy a 16 év esetében gyakorlatilag életfogytiglant jelent, ugyanakkor érthetetlen, mire való ez a méricskélés, nagyon is rászolgált, hogy soha többé ne eresszék szabadon.

Az eset mindenképpen többet érdemel egyszerű híradásnál. A törvények célja ugyanis részben az, hogy a bűnözőket felelősségre vonja, de még fontosabb cél, hogy a bűnök elkövetését megelőzze. Ezúttal a történtek talán soha nem kerültek volna nyilvánosságra, ha a kislány nem kezd el borzalmasan hányni, amiért kórházba került és ott fény derült a terhességére, majd a körülményekre is. A gyerekek nem könnyen vallották be, mi minden történt velük, ugyanis a férfi rendszeresen késsel fenyegette őket és abból se csinált titkot, hogy ült már börtönben emberölés miatt. El kellene gondolkodni azon, vajon valóban az-e a legnagyobb veszély, ami fenyegeti a gyermekeinket, ha szexuális tartalmakról hallanak. Ez a 11 éves kislány valószínűleg azt sem tudta, mi történik vele, és azzal se volt tisztában, hogy kérhetne segítséget, talán azt hitte, ez más családokban is így van? Tragikus, mennyire magányos tudott lenni ez a gyerek, aki pedig nem egy lakatlan szigeten élt, hanem iskolába is járt, de ezek szerint senki sem volt a kerek világon, akihez bizalmas lehetett volna, akit érdekelt volna, hogyan is él.

A pedofília borzalmas bűncselekmény, esetenként olyan követi el, aki kívülállóként környékezi meg a gyereket, de nagyobb részben családon belül történik, és ez a borzalmasabb, hiszen a gyerek teljes mértékben kiszolgáltatott, az otthonában csap le rá a gonosztevő, ott, ahol biztonságban kellene lennie, és azok veszélyeztetik, akiknek meg kellene védeniük. Ideje lenne kollektíven szégyenkeznünk, amiért olyanokká lettünk, akikkel ostobaságokról lehet konzultálni, idióták invitálhatnak bennünket az urnákhoz, hogy valaki beteg fantáziájának termékeiről népszavazzunk, miközben térdig járunk a valós problémákban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.