Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bűnözők országa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, Berki Krisztiántól nem tud megszabadulni a közélet, ugyanis elsőfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték mindössze, ami azt jelenti, hogy ha helybenhagyják az ítéletet másodfokon, akkor gond nélkül járhatja majd az utcákat, feltéve, hogy a másik, jelenleg vele szemben folyó perben nem találják bűnösnek. Jól látható az, hogy Berki lényegében érinthetetlen, hiszen kövessen el bármit, a börtön egyszerűen elkerüli őt. Bűnösségét beismerni képtelen, a megbánásnak még csak a nyomát sem mutató celeb viccet csinál a magyar igazságszolgáltatásból és teszi ezt azután, hogy M.Richárdot nevetséges ítélettel jutalmazták nemrégiben. Már az is az igazságszolgáltatás kudarca volt, de úgy látszik, ez még tetézhető.

A két esetet megfigyelve felmerül a kérdés, hogy ha az embernek jó kapcsolatai vannak és elegendő pénzzel rendelkezik, akkor lényegében bármit megúszhat? A szegény ember rohadjon börtönben évekig azért, mert mondjuk fát lopott, vagy mécsest a temetőből, de egy két ember halálát okozó, korábban a kecskeméti maffiaperben elítélt bűnöző, valamint egy busznyi utas életét veszélyeztető celeb simán ússza meg minimális büntetéssel? Egyszerűen elfogadhatatlan az, hogy ilyen ítéletek szülessenek, mivel ezen döntések teljesen nevetségessé teszik az egész igazságszolgáltatási rendszert. Hogy bízna meg bárki is ebben a rendszerben, ha azt látja, hogy a gazdag bűnözőket állandó jelleggel futni hagyja a bíróság?

Egy átfogó, rendszerszintű átalakításra van szükség, amely csak kormányváltással elképzelhető. Ennyire igazságtalan bírósági rendszere talán nem is nagyon volt még hazánknak a rendszerváltás óta, ami nagyban Orbánnak köszönhető.  Nyilván persze vannak még azért szabadabban működő bíróságok is, és nem minden esetben avatkozik be a politika egy-egy döntésbe, de a nagyobb ügyek kapcsán jól látható az, hogy kinek mi az érdeke. M. Richárd valódi megbüntetése nem volt érdeke a hatalomnak. Nyilván azért nem engedhették el, de ahhoz képest, hogy milyen bűncselekményt követett el, borzasztóan olcsón megúszta.

Berki Krisztián és ő is úgy érezheti, hogy érinthetetlenek, hiszen rájuk már a törvények sem érvényesek. Berki viselkedése is tökéletesen bizonyítja, hogy magát többnek, jobbnak hiszi másoknál és úgy érzi, őt nem lehet korlátozni, hiszen azt tesz, amit csak akar. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon, mégis azt mondja, hogy az ítélet kemény és reméli, hogy másodfokon enyhíteni fognak azon. Egy ember, aki képes felmérni az általa elkövetett bűncselekményt, az soha nem beszélne így. Aki valóban megbánta a tettét, az nem viselkedik így.

Hibás elemei ők a társadalomnak, ami lehet, hogy erős jelző, de nekem akkor is ez a véleményem. Tovább rombolják az emberek igazságszolgáltatásba vetett hitét, amire pedig nagy szükség lenne egy olyan időszakban, amikor a legnagyobb halak büntetlenül rabolhatják szét az országot. Valódi ítéletekre és börtönbüntetésekre lenne szükség, amelyek megmutatnák a bűnelkövetőknek, hogy a szabályok mindenkire érvényesek, azokra is, akiket a kormány a keblén hordoz. De akár visszagondolhatunk a lúgos orvosra is, akinek áldozatát lényegében több éves szenvedésre ítélték, hiszen megszámlálhatatlan alkalommal kellett bizonyítani azt, hogy a volt barátja valóban súlyos lelki és testi károsodást okozott neki. Egyszerűen el kellett menniük a falig azért, hogy egy teljesen egyértelműnek tűnő bűncselekmény elítéljenek.

Lehetne még sorolni a teljesen felfoghatatlan bírósági ítéleteket az elmúlt évekből, de akkor soha nem jutnánk a sor végére. Egyszerűen egy törvények nélküli ország lettünk, ahol a gazdagok azt csinálnak,  amit akarnak, az átlagemberek pedig retteghetnek amiatt, hogy nehogy valaha is bíróságra kerüljenek. A lopás, korrupció és egyéb bűncselekmények csak akkor nem számítanak annak, ha elég nagy tételben csinálja az ember. Ha ellop mondjuk 1 millió forintot valaki, azért börtönbüntetés fog kapni, ha viszont milliárdokat lop el, akkor vélhetően azért még ki is tüntetik. A Fidesz bűnelkövetőket, csalókat, korrupt gazembereket gyűjtött maga köré, hiszen ezek az emberek könnyen manipulálhatóak és szinte bármire képesek a még több pénzért és hatalomért. Ebben az országban a legnagyobb probléma mégis az, hogy szinte minden bokorban találni ilyeneket.

Berki Krisztián egy olyan megélhetési celeb, aki viselkedésével vélhetően emberek tucatjait befolyásolja, ezzel tovább rontva a jelenlegi helyzetet. Ha a fiatalok azt látják, hogy büntetőfékezni gond nélkül lehet, azért még csak börtön sem jár, akkor könnyen előfordulhat, hogy majd ők is megteszik. Ehhez csak az kell, hogy elég fontosak legyenek valakinek, aki emiatt meg fogja védeni őket. Lehet, hogy Berkit nyíltan sosem támogatta a magyar kormány, de azért arról ne feledkezzünk meg, hogy ő volt az, aki Karácsony Gergely ellenében próbált indulni a főváros vezetéséért, ezzel teljesen nevetségessé téve a kampányt. Ha azt nem valaki megkeresésére tette annak idején, akkor én vagyok az angol királynő. Véleményem szerint az akkor egy szívesség volt a Fidesz számára, amivel ugyan nem tudtak élni, de ez mit sem változtat azon, hogy Berki simán beleállt a dologba, hogy aztán leszerepeljen, mivel szavazatot a barátain és családtagjain kívül nem nagyon kapott senkitől.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.