Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mielőtt a családbarát Fidesz-kormány rátette volna a kezét a kasszakulcsra, a jelenlegi NER-milliárdosoknak a seggük lógott ki a gatyából

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Állítólag ma megint pokoli lesz a hőség, de aztán enyhül majd, és csak rohadtul meleg lesz. Nem tudom, az olvasók közül mennyien rendeltek konzerv medveszart ezekben a vérzivataros időkben, de remélem, nem sokan. A Csíki Sört is gyártó (a medveszar és csipszgyártás mellett) erdélyi nagyvállalkozó terméke – most a sörről beszélek – távolról sem fogy úgy, ahogy azt a tulajdonos elképzelte. Nem is értem, hiszen igen sok magyar adóforinttal is meg lett támogatva. Sőt, ha jól emlékszem, még Lázár János is nyilvánosan beleivott, miközben azt állította, hogy soha nem volt szokása, életében először sörözik, de az mi finom volt. Általánosságban a sörfogyasztás a pandémia ellenére sem csökkent, hanem növekedett, úgyhogy a magam részéről egyetlen okot tudok elképzelni: nem annyira jó az a sör. Márpedig a jómagyar hazafi vigyázzállásban eldalolja az Egyedül című izét nemzetileg, aztán megtörölgeti a szemét, és olyan sört bont fel, ami ízlik neki. Annyira senki nem honfiú vagy honleány, hogy ne a kedvenc italát válassza. Ilyen kegyetlen az élet.

Miközben mi pihentünk a hétvégén – már aki pihent, én speciel dolgoztam -, Szijjártó Péter éjt nappallá téve munkálkodik a mi boldogságunk érdekében. Járja sorra az országokat és igyekszik kiharcolni, hogy a magyar oltási igazolványt (az orosz és a kínai vakcinával) fogadják el más országokban is. Most éppen San Marinóval állapodott meg. Eddig a pillanatig a következő országokba csődülhetünk nyaralni, vagy gyereket látogatni: Szerbia, Montenegró, Szlovénia, a Bahreini Királyság, Horvátország, Törökország, Észak-Macedónia, Csehország, Grúzi, Mongólia, Moldova, Ciprus, Szlovákia, Marokkói Királyság, Albánia, Ukrajna, Kazahsztán és San Marinó, de a finnyáknak, akiknek egyik ország sem elég vonzó, jó hírem van: augusztus 1-től a Zöld-foki Köztársaságba is utazhatnak.

Nem pont ezzel kapcsolatosan, de Novák Katalin is megszólamlott végre:

A magyar kormány 2010 óta tettekkel is azt bizonyítja, hogy a családokért dolgozik, támogatja, segíti őket – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton Keszthelyen, a X. Európai Nagycsaládos Konferencián tartott előadásában. (MTI)

Ez az, amivel nem lehet vitába szállni. Elég csak a vagyontalan miniszterelnök családjára gondolni, vagy a 10 éve még kisvállalkozó gázszerelőre, akinek mára az egész rokonsága megtollasodott, a 2010-ben még hétköznapi kinézetű Rogán Cecíliára, aki mostanra jelentős átalakuláson ment keresztül, és nem csak külsőleg. De – tegnapi hír – gondolhatunk akár a Matolcsy-klánra is, ahol már az ifjú trónörökös is olyan természetességgel éli a milliárdosok gondtalan életét, mintha beleszületett volna. És egy hangot nem ejtettünk még a hatvanpusztai uradalom-birodalomról. Sem. Pedig mielőtt a családbarát Fidesz-kormány rátette volna a kezét a kasszakulcsra, a jelenlegi NER-milliárdosoknak a seggük lógott ki a gatyából. Ma már csak a mi seggünk lóg ki, de az legalább egyre jobban. És ahogy nézem, ez a dolog tovább fokozódik, mert a kormány nagyon szeretné megvenni a Budapest Airportot. Már bevetették Palkovics Lászlót, aki eddig is megszerzett mindent, amire azt mondta neki Orbán Viktor, hogy szerezze meg. A Budapest Airportot 2005-ben privatizálták, most külföldi nyugdíjalapok és befektetési alapok tulajdonában van. A kormány szerint a tulajdonosok nem ruháznak be eleget, az államnak nagyon fontos, hogy tulajdonrészt szerezzen, mert az egy igen nyereséges üzletág. Meg hát természetesen a nemzeti érdek, az a legfontosabb. Ha aztán sikerül valahogy kierőszakolni az üzletet – jelenleg a tulajdonosok nem nagyon akarják eladni, de majd fogják akarni, ahogy én a magyar kormányt ismerem -, bizonyára találnak valami jómagyar üzletembert, aki átveheti. Az egyháznak talán most nem osztanak lapot, az mégis hülyén festene, de biztos vagyok benne, hogy a legeslegjobban Mészáros, Tiborcz vagy valamelyik másik nerenc tudja majd üzemeltetni. Ez nálunk így szokott menni.

Tegnap a PestiSrácoknak is sikerült felérni a csúcsra. Hozzáértők szerint ott kellene abbahagyni, de ők aligha terveznek ilyesmit. Amíg megfelelő időközönként csenget a kassza, tolni fogják, az biztos. Ha elapad a forrás, az egy másik helyzet lesz. Az aktuális röhögnivaló: Karácsony Gergely Miskolcon, a kampánykörút során OLVASTA a beszédét, mert ott volt előtte egy nagy kivetítő! A videó tanúsága szerint nem olvasta, legfeljebb vezérgondolatok lehettek feljegyezve. Ez nem olyan nagy baj, hiszen célszerű valamilyen logikai láncra felfűzni egy nyilvános beszédet, különben megvan a veszélye annak, hogy parttalanná válik. Másrészt én még soha nem olvastam olyat egyetlen pártlapban sem, hogy mekkora gáz a miniszterelnök beszéde, hiszen ő valóban szóról szóra olvassa, ráadásul ugyanazokat az előregyártott, sokszor felhasznált paneleket szavalja el újra és újra.

A PestiSrácok.hu egy korábbi cikkében számolt be arról, hogy Karácsony Gergely „nagy” plénum előtt, kampánykörútjának miskolci állomásán, egy hatalmas monitor várta, amin összeszedték gondolatait, hogy végre valami értelmeset tudjon magából kisajtolni. (PestiSrácok)

Végre valami értelmeset tudjon magából kisajtolni. Hát nem cukker? Mennyire nagy kár, hogy Orbán Viktornak ez már évek óta nem megy, csak csatakiáltások és háborús hörgések, és természetesen az aktuális ellenség kijelölése hagyja el a száját, némi nemzetikeresztény melldöngetésbe csomagolva. Elég megrázó már a látvány is, de sajnálatos módon meg is szokott szólalni.

Ő megszólal, én azonban most elhallgatok. Mindenkinek szép napot kívánok, rohanok, mert tenni kell valamit a délelőtti cikk érdekében. Mármint hogy legyen. Pápá.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.