Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint egy emelettel lejjebb süllyedt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagyatyaúristen. Ez nem eljátssza a hülyét és a szánalmas együgyűt, hanem lassan azt kell mondanom: tényleg az is. És beleáll, nem hagyja abba. Akkor sem, ha megszakad. Játszani kell a bazári majmot, mintha nem ő tervelte volna ki a szemétséget. A sajtószabadság koronázatlan királya, akinek semmi köze nem volt a Népszabadság kinyíráshoz, az Index bedaráláshoz, a Klubrádió elnémításához. Ott sem volt, azt sem tudja, mik voltak ezek. Mintha nem ő adna parancsot minden ilyen jellegű szemétkedéshez. Ez körülbelül olyan, mintha Don Corleone besétálna a fegyverboltba, és elcsodálkozna azon, hogy egy pisztollyal embert lehet ölni. Micsoda abszurd. Itt olyan sajtószabadság van, hogy szinte csak olyan lapokat lehet vásárolni az újságárusnál, amelyekben őméltóságát szidják. Azt sem viszik a klasszikus újságos – milyen az a klasszikus újságos, olyan, mint a klasszikus trafikos? – szerint, végül is kár kinyomtatni. Akkor meg miről beszélünk? Még a végén az lesz, hogy ő csak jót akart, hogy ne vágjanak ki annyi fát, mert a kutya nem olvassa az ellenzéki sajtót. Igen, tudjuk, erre válaszul frappánskodott egyet:

„Elit társaság része lett Orbán Viktor: a miniszterelnök ezáltal a Riporterek Határok Nélkül (RSF) 2021-es a sajtószabadság ellenségei című listájára került fel. A média függetlenségét támadó országvezetők listáján Orbán az egyetlen uniós politikus, a harminchét fős klubban pedig olyanok szerepelnek mellette, mint Vlagyimir Putyin, Kim Dzsong Un, Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan, Aljakszandr Lukasenka, Jair Bolsonaro, Nicolas Maduro vagy Rodrigo Duterte.

Az RSF szerint Orbán 2010 óta számít »sajtóragadozónak«, aki lépésről lépésre a saját köreibe szervezte ki a magyar média 80 százalékát, centralizálta a közmédiát, független lapokat számolt fel és nyomta el a sajtószabadságot”.

Most akkor elmagyarázom, vagyis eljátszom azt, hogy úgy csinálok én is, mintha nem hinnék a szememnek. Kedves Orbán Viktor! A kormányodat nem gyalázzák, hanem – ami egy demokráciában a normális napi ügymenet része – kritizálják, az éppen aktuális ügyködéseidet szemlézik és értelmezik. Ez az újabb spontán videó önmagában is egy gyászos látlelet rólad, hogy így reagálsz egy téged érintő nemezközi hírre. Miszerint bedaráltad a független sajtó 80-%át, és úgy teszel, mintha neked mindehhez semmi közöd nem lenne. A sajtó – mint tudjuk – nem csak a nyomtatott újságokból, a heti-, illetve napilapokból áll. Sőt, egyre inkább nem. Az írott sajtót visszaszorította az internet és a közösségi média világa, ahol – lássuk be – be a teljes pályán ott vagytok. Beleértve a mi pénzünkből szidott ellenzék minden Youtube-videó előtt felugró extra gyalázását, vagy önmagatok felszopását sok millió forintból, ameddig a Facebook ellát. 

Továbbá a plakátok is egyfajta médiumok, emlékeztetnélek, hogy a plakáthelyeket még Simicskával együtt nyúltátok le, akitől aztán jól  visszavetted és Mészárosnak adtad. Ezeken természetesen orrvérzésig magatokat ünneplitek, vagy ha pont nem, akkor az ellenzéket vagy Brüsszelt, Sorost, Gyurcsányt, Junckert, mikor kit anyáztok. Szintén a mi pénzünkön.

Aztán ott van a viccesen csak sajtótájékoztatónak nevezett összejövetel, ami a járvány miatt megszűnt, amikor meg most véletlenül megint van, akkor sem kötelezi az évente egyszer a sajtó elé merészkedő félistent arra, hogy ellenzéki újságírók kérdéseire érdemben válaszoljon. Már azokéra, akiket egyáltalán beengednek a színe elé.

Az utcán, de egy ideje már a parlamentben sem lehet kérdezni a bátraktól, mert csak. Persze a kormányközeli szennylapok bármikor bármit, de a nem fideszes média neve kuss. Meg fake news. Az hagyján, hogy ezeket telibeszarja, de ugyanezt játssza a Parlamentnek nevezett cirkuszban is.

De nézzük tovább: az M1-től az M8-ig minden az állampárt felügyelete alatt és szája íze szerint működik, természetesen szintén közpénzből. Az évi közel 120 milliárdot az ellenzék és az Európai Unió korlátlan szapulásásra, valamint a kormány dícsőítésére használják. Tegye fel a kezét, aki utoljára látott, vagy halott ellenzéki politikust a közrádióban vagy a köztévében! Én sem tegnap, de nem is három hete.

Ezen felül van olyan hogy kereskedelmi televízió. Ebből a Pesti TV és a Hír TV viszi a prímet, benne az anyázó fideszes nehéztüzérséggel, Bayertől Jeszenszkyig. Itt pedig tanulmányozni lehet azokat az irdatlan pénzösszegeket, amelyeket Magyarország kormánya, vagyis a Fidesz és sleppje elkölt, vagyis MI, a NÉP elköltünk a zsebünkből a szemét Zuckemmberg Facebookján azért, hogy ŐK szintén magukat fényezzék, és az ország másik felét szidják.

Tehát kedves Orbán Viktor! A sajtó szabadsága egyáltalán nem mérhető azzal, amit előadtál a nép hülyegyerekeként egy lakótelepi újságosbódéban, miközben mezítlábasan kérted a feketét. Hozzáteszem zárójelben: a szűrő nélküli cigarettát hívták így a békeidőkben, nem a kávét.

Nos, a fentiek okán kerültél fel erre a szégyenlistára a sok hozzád hasonló diktátor és önkényúr közé. Azért mert az vagy, bzmeg. Nem kitalálták, hanem rászolgáltál erre a titulusra. Ez vagy te: egy diktátor. Lehet, hogy ez neked nem tetszik, de ez van. Bár kétlem, hogy ne lennél ezzel tisztában, csak most is játszod a sajátjaidnak a megszeppent, jogtalanul és érdemtelenül bántott miniszterelnököt, aki csak azért él és hal, hogy nekünk jobb legyen. A gaz ellenség meg támad és gyaláz téged, miközben te három kétharmados kormányzási ciklus után azt sem tudod, milyen ellenzéki lapokat lehet kapni az általad szétlopott országban.

És van még, aki ezt elhiszi? Atyaég. Szégyen voltál eddig is, de ez most megint egy emelettel lejjebb vitte a szintedet. Gratulálok! De legalább az öreg a végén azért jól beszólt neked, utcai harcos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.