Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ma már nem kapható nálunk olyan szemüveg, amivel a bennszülött alattvalók szegénysége látható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Ködmön

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Jól teszi kend, hogy a víz mellett időzik. Főleg, hogy ott és nem itt. Jó, jó büdös, amint írja kend, de hát itt is bűzlik sok minden, víz meg már nem jut mindenkinek. Persze aki megbundázza annak igen: Balaton, Fertő, Adria, stb. Nem. A suba az nem bunda. Ködmönről nem is beszélve. Tudja. Kincskereső. Különben is a „megbundázás” egy tradicionálisan mélymagyarkeresztény kifejezés.

Már Géza fejedelmünk is az Unió segedelmével bundázott. Szent István királyunk meg pláne! Ráadásul ő még jobbal is! Ki van ez már próbálva. „Felvette a kereszténységet”. Bunda vagy kereszténység tök mindegy, az a lényeg, hogy takarjon. Kinek mit és ki elől. Most csúcsra járatják a koppintós kis köcsögök. Ennyi.

Ne rágódjon ezen kend, én se untatom kendet a nyomorúságunkkal. Az életkora miatt kend egyébként sem kiválasztott. Ne is ácsingózzon a pannonhalmi fitnesz lelkigyakorlatra, sör-borkóstolásra.  De azért csak pozitívan! Ha már mesés tájon múlatja kend az időt az én sopánkodásom helyett legjobb lesz, ha mesével vidítja az elméjét és elolvassa a Kincskereső kisködmönt. Fenn van a neten.

Nyugodtan olvassa úgy, mintha most írták volna. Talán annyi különbség mégis van, hogy ma már nem kapható nálunk olyan szemüveg, amivel a bennszülött alattvalók szegénysége látható, „Nácika” könyörtelenül felzabál mindent, üres a doktor kocsija, viszont ukrán logisztikai technológiahonosítással nagy útra készül a megtekintett aranytartalék.

Bütyökfalva, 2021. július 9.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.