Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez is a jobboldal morális fölényének bizonyítéka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kitört a nagy botrány azért, mert Fucsovics Márton teniszező barátnőjét csinosnak találja és annak nevezte Boris Becker volt teniszező. Ezt Becker kommentátorként mondta el a TV-ben, ami Stephanie Hillborne feminista szerint nem helyes, a bók a nő alábecsülése. Én ezzel messzemenőkig nem tudok egyetérteni, és én is azok táborához tartozom, akik szerint butaság az ilyen szintű felháborodás mindenen, pláne úgy, hogy Hillborne nem saját maga miatt, hanem egy számára ismeretlen nő miatt háborodott fel. Véleményem szerint nem kellene mások helyett felháborodni. Véleményt persze lehet mondani, de elítélni valakit azért, mert azt állította egy emberről, hogy véleménye szerint csinos, az butaság. De lehet én is szexista vagyok, aki nem veszi figyelembe mások véleményét, bármi lehet.

Egyébként a bókra maga Fucsovics barátnője, Böszörményi Anett is reagált, noha azzal már nem annyira tudok egyetérteni. De az kiderült belőle, hogy őt egyáltalán nem zavarta a bók, sőt, jól esett neki. Köszönöm a szükségtelen gesztust. Remélem egy nap majd ugyanígy bókol neked is egy igazi férfi – ez állt Böszörményi Instagram-posztjában. Nyilván nem megsérteni akarta Hillborne-t, de szerintem ezzel bőven azt a látszatot lehet kelteni, hogy valaki nem kap bókokat, ezért háborodott fel azon, hogy valaki ilyet kapott. De itt le is lehetne zárni a történetet, hiszen csak egy kis kakaskodásról van szó, ami a tenisztársadalom egy részén kívül a kutyát sem érdekel. De beszállt a történetbe a fideszes megmondógépezet is, a soraiban Szentesi Zöldi Lászlóval, aki többek között ezt írta az üggyel kapcsolatban:

Megkerestem az érintettek fotóját, a közös képen Böszörményi Anett (nő) Fucsovics Marcival (férfi), és ott van Stephanie Hilborne (feminista) is.

És hát….

Szóval, tényleg úgy van az, hogy a normális nők a férfiakkal foglalkozzanak, ezek a nyomorultak meg a női jogokkal.

Nyilván nem ártana egy kicsit elmélyedni az életrajzokban, ki miért lett ilyen, amilyen. Gondolom én. Mondjuk, olyan nagyon nem izgat Stephanie Hilborne, mert bottal, hajnalban, három üveg Unicum után se.

Még ha Hillborne szavain akár joggal fel is lehet háborodni, a fenti pár sor megmutatja, hogy mire is gondolhatott. Szentesi Zöldi megmutatta, hogy mekkora tahó paraszt tud lenni, ha egy nő megalazásáról van szó. Konzervatív, keresztény emberként mondott olyat egy nőről, amelyet épeszű, jóérzésű ember nem mond. Még a kocsmában se. De hát mint tudjuk, a jobboldalon van a morális fölény. Gond van azzal, ha valaki a bókot nem találja megfelelőnek, de azzal már nincs, ha ilyen megjegyzéseket tesz valaki egy nőről. Értem. Én nem kívánok semmi rosszat ennek a jóembernek, csak annyit, hogy kapjon egyszer majd ő is ilyen „bókot” valakitől, aztán meglátjuk, ki fogja magát sértve érezni.

Hangsúlyozom: azzal nem értek egyet, hogy háborodjunk fel mindenen, én magam sem hiszem, hogy az abszolút polkorrektség lenne a járható út, hiszen túlzásba viszi az érzékenységet. Senki sem fog belehalni abba, ha bókokkal illetik, noha persze annak is megvannak a határai. Az utcán nőkre füttyögés szerintem is egy olyan kategória, ami már bőven túllép a bókon, és sokak számára kellemetlen lehet, nem is beszélve azokról, akik ezt is bőven túllépik. De nem jó irány az sem, ha minden kijelentésen a szívünkhöz kapunk, és azért harcolunk, hogy ilyen elő se fordulhasson a jövőben. Voltak persze olyan dolgok évtizedekkel ezelőtt, amelyek valóban jó, hogy mára eltűntek a társadalomból, hiszen rassziszták, szexisták, esetleg kirekesztőek voltak. Ezek örvendetesek, mármint az, hogy ezek lassan kikoptak.

Mint látható egyáltalán nem teljeskörűen. Szentesi az élő példája annak, hogy vannak ma is bőséggel olyanok, akik úgy gondolják, hogy ezekkel a jelzőkkel ma is gond nélkül lehet élni. Orbántól tanulhatta ezt, aki asszonyságnak nevezte Karikó Katalint, illetve több alkalommal is olyan jelzőkkel illetett embereket, amelyek ma egyszerűen már nem elfogadottak. Persze ez generációs probléma is, noha csak azért, mert idősebb valaki, még képes emberként kezelni a másikat, és nem illeti olyan jelzőkkel, amelyek lekicsinyítőek. Ezzel az üggyel viszont nem foglalkoztam volna, ha a teniszezők szintjén végetér, de természetesen a kormánysajtónak is bele kellett állnia a témába és megmutatnia, hogy milyen tahókkal van teli az ő oldaluk.

Az intelligens ember képes úgy vitába szállni a másik féllel, hogy nem sérti meg. Ez viszont azzal jár, hogy a követői nagyrészét talán el fogja veszíteni, hiszen nincsenek felkészülve az értelmes, összetett mondatokból álló bejegyzésekre. Szentesi Zöldi viszont jól láthatóan nem is kívánt értelmes véleményt megfogalmazni, elég volt az útszéli stílus is, amivel nagy sikert aratott a követői körében. Jól látható ez a bejegyzése alá érkezett kommentekből is, ahol szexista viccek tucatjai sorjáznak. Még ha nem is értek egyet Hillborne-nal, akkor is úgy gondolom, hogy vele vitába lehetne szállni, ami nem mondható el Szentesiről. Az egész sztori vesztese tehát számomra az utóbbi megmondóember, aki még egy elfogadható színvonal megütésére sem volt képes, ami igen sokat elmond róla.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.