Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar társadalom egy jó része ide süllyedt, vagy mindig is itt volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sok mindennel lehetne foglalkozni a mai cikkben, többek között azzal a hírrel is, hogy az EU vélhetően nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási csomagot, amelytől a kormány több ezer milliárd forintot remélt. De mivel az EU malmai lassan őrölnek, ezért nem mernék fogadni arra, hogy idővel nem sikerül a magyar kormánynak előállnia valami olyan csomaggal, amit majd az EU elfogad. Remélem, hogy ez időbe fog telni, hiszen addig sem nyúlhat Orbán az uniós pénzekhez, de erre semmi garancia nincs. Sokszor hittük már, hogy az EU végre nemet mer mondani az Orbán-rezsimnek, aztán csalódnunk kellett, ezért sem mernék most pezsgőt bontani a hírt olvasva. Amivel azonban foglalkozni szeretnék, az a kormány plakátkampánya a nemzeti konzultációval kapcsolatban. Annak színvonala olyannyira alacsony, hogy azt még én sem akartam elhinni.

Egészen komolyan emojikkal próbálják felhívni az emberek figyelmét arra, hogy miről mit gondoljanak. Ilyet én még életemben nem láttam, pedig idehaza már igen sok mindenre sok került. Emlékezzünk csak a Junckeres plakátokra, vagy a Karácsony Gergelyt kigúnyoló képekre, esetleg a Fidelitas gyermeteg és nevetséges lejáratókampányaira. Ez viszont egy új szint, amivel lényegében azt üzenik a saját szavazóiknak, hogy tudják, hogy buták mint a föld, ezért a legegyszerűbb módon próbálják eljuttatni üzenetüket hozzájuk. Oda jutottunk, hogy már teljes, összetett mondatokkal sem próbálkoznak, hiszen tartanak attól, hogy nem menne át az üzenetük.

A propagandának is megvannak a szintjei, amely jelenleg ott tart Magyarországon, hogy már azt sem feltételezik az emberekről, hogy nem analfabéták. Nem véletlen persze ez a döntés, hiszen az oktatási rendszert is ehhez igazítják, gondolkodásra képtelen szavazógépekre van szükségük, akiket meg tudnak venni egy zsák krumplival. Mondanám, hogy ez a terv nem fog beválni, de a múlt jól bizonyítja, hogy a terv igenis működik. Évek óta építhetnek a tanulatlan, iskolázatlan emberekre, akik nem is igazán értik a pártok és kormányok jelentőségét. Ők csak és kizárólag a mindennapi életükkel vannak elfoglalva és nem értik mégis milyen hatása van egy szavazásnak. Nem értik meg, hogy különböző kormányok, különböző életszínvonalat képesek létrehozni, ami végső soron mindannyiuk életét befolyásolja.

A politika megértése nélkül igen nehéz megérteni a világ működését. A politika mindenhol jelen van, ezért annak hatása komolyabb bármi másnál. Vidéken, de a főváros egyes részein is – noha a főváros kikerült a kormány kezéből – sokan apolitikusak, és noha elmennek 4 évente szavazni, de fogalmuk nincs arról, hogy kire és miért kellene szavazniuk. Akár hetekkel a választások előtt is befolyásolhatóak úgy, hogy egy párt mellett álljanak ki. Pár ezer forint, egy rakomány tűzifa vagy egy zsák krumpli ígérete elég ahhoz, hogy ezek az emberek Orbán Viktorra szavazzanak, még ha rá egyébként nem is tudnak, de ez mellékes. Pontosan ők azok, akiknek ezek az emojis plakátok készültek, és még ha az átlagember számára nevetségesnek is tűnhet, sajnos biztos vagyok abban, hogy működni fog.

Hányszor hittük már azt, hogy valami annyira átlátszó és szánalmas, hogy az egészen biztosan képtelen befolyásolni az embereket. És évről évre tévedtünk ezzel kapcsolatban. A köztévé pártcsatornává alakítása a mai napig működik. Még ha az emberek egy jó része jót is szórakozik a teljesen átlátszó propagandán, igen sokan vannak olyanok, akik az ott elhangzottakat kérdés nélkül elhiszik. Rettegnek a menekültektől, akiket sokan még életükben nem is láttak, mint ahogy azt is elhiszik, hogy Nyugaton liberális terror van, amely ideológiának soha nem szabad eljutnia a keresztény Magyarországra. A propaganda, még ha óvodás szintű is, sajnos működik. Ide jutott a magyar társadalom, ami nem csak Orbán hibája, hanem mindannyiunké, hiszen senki sem kényszerített bennünket arra, hogy bedőljünk ennek a rakás hülyeségnek.

Az emojis plakátok a magyar társadalom egy részének jelenlegi tükrei, amelyen már nevetni sem nagyon tudok. Nem tudok, mert nem tekinthetünk mindig külső szemlélődőként a saját országunkra, hiszen az ott élő nemzetnek mi is részei vagyunk. Még ha külföldön is él az ember, egyszerűen nehezen tud elvonatkoztatni attól, hogy hova jutottunk. Vagy mindig is itt voltunk? Nem mernék nagyban fogadni arra, hogy olyan sokat fejlődött volna a magyar társadalom az elmúlt évszázadokban, hiszen ha megnézzük a korábbi századok legjobb íróinak és költőinek társadalomábrázolásait, akkor nem nagyon fedezhetünk fel különbségeket. Vannak olyan írások, amelyeket ha ma elolvasunk és nem tudjuk mikor íródtak, akkor könnyen azt is hihetnénk, hogy a mai kor magyar társadalmát ábrázolják. Ennél nem sok szomorúbb dolog van sajnos, mert lehetőségünk lett volna arra, hogy a társadalmunk fejlődjön és a demokratikus, gondolkodni képes országok sorához csatlakozzunk.

Az osztrákok megtették, pedig annak idején együtt éltünk, még ha talán a társadalmaink akkor sem voltak egy színvonalon. Ma viszont az osztrák mentalitás fényévekkel előzi a magyart, amely a mai napig uralkodóban gondolkodik és jobbágyként viselkedik. Nem vagyok benne biztos, hogy ez valaha is meg fog változni, úgy meg pláne nem, ha egy maffiarendszerre voksolunk négyévente.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.