Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem mindenből lehet úgy kisunnyogni, mint egy Junckert és Sorost gyalázó plakátkampányból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint hétfő, rohadt hétfő, jó reggelt kívánok a liberális mainstream elviselhetetlen globális fake news támadásainak kereszttüzében! Itt, ahol még a betonfalra is kamukaput szerel az élelmes magyar, hogy Brüsszel kussoljon. Remélem, mindenki jól bírja a gyűrődést, mert a hatalmába foggal és körömmel kapaszkodók nem mostanában fogják abbahagyni az éktelen vernyogást. Amit egybek mellett a NER teljességgel védhetetlen, politikai megélhetési értelemben homofób büdöstahóságának védelmében produkálnak mostanság. Semmivel nem elviselhetőbb ez az egész, mint 35 fokban, súlyosan kialvatlanul küzdeni a megőrülés ellen.

Valószínűleg bármennyire is tiltakozom ellene, és talán szégyellem is, a pártállami propaganda tizenegy éve tartó agylúgozó szőnyegbombázásának valamiféle Stockholm-szindrómára hajazó mellékhatása lehet, hogy annak az agresszív, önmagából kivetkőzött, artikulálatlan epét okádásnak a nyomán, amit például Szijjártó Péter hisztérikus gyermekvédő tegnap hajnalban a közpénzrádióban előadott, néha már szánalmat érzek irántuk. Jóllehet ez már jó ideje nem a szokásos, félhazug hiszti. Ez már közveszélyes elborulás. Teljesen mindegy, hogy valaki meggyőződésből vagy hatalomféltésből épít arra a könnyen cáfolható hazugságra politikát, hogy a gonosz LIBERÁLIS világ összefogott ellene (értsd: mindenki liberális, aki nem helyesli a maffiamódszereinket), a világ hazudik róla, irigykedik rá, ezért összeesküvéseket gyárt, hogy eltapossa. A végeredményen ez nem változtat.

Vagyis tehát boszorkányüldözik ezt a jelentéktelen, félázsiai kisországot, ahol a nyugat-európai közmegegyezéssel szemben, a felvilágosodás és a 21. század szégyenére a legmagasabb állami szinten, hivatalosan és következmények nélkül tabutémának, provokációnak, a nemzet elleni támadásnak lehet minősíteni a szexuális másságot. Ahol a külügyminiszter szerint a szivárványszínű zászló példátlan inzultusnak minősül, ahol a szivárványszínű zászló miatt leköpnek és megütnek embereket, ahol a külügyminiszter napok óta azon veri a nyálát (a mutáló fejhangon visongása sokat hozzátesz az élményhez), hogy a mindenféle pirotechnikai cuccokkal, drogokkal és náci tiltott önkényuralmi jelképekkel felszerelkezett békésen civilizálti nemzeti béközép igazságtalan németországi vegzálásához képest micsoda gusztustalan provokáció a hágai magyar nagykövetségre fényfestett szivárványszínű zászló. Azt mondanom sem kell, hogy Szijjártó azért természetesen nem veri a nyálát, hogy ebben a biztonságos, toleráns, rendpárti vak komondorok által lakott országban külföldi orvostanhallgatókat köpnek le és ütnek meg csak azért, mert szivárványszínű zászlót festenek az arcukra. Érjük be annyival, hogy de legalább a rendőrség nem hagyta futni az elkövetőket, mint mondjuk Rogánt, midőn a rendőrségen véletlenül megsemmisült egy CD (értsd: bizonyíték), amin a Bűnöző Antal belvárosi polgármestersége idején eladott ingatlanok listája volt. Igaz, a kutya nem emlékszik már rá az egymást érő disznóságok sűrű erdejében.

És miközben tolják a primitív politikai megélhetési uszítás rozsdásan nyikorgó fostalicskáját neki a falnak, miközben annyira ki vannak vetkőzve magukból, hogy néha artikulálni is alig képesek, valójában csak annyiról van szó, hogy rohadtul nem uralják a saját narratívájukat. Ebben ez az ijesztő. Nekik. Hogy egyáltalán nem tudják kontrollálni az eseményeket, elveszítették a hazugságaik fölötti ellenőrzést. Kicsit olyan, mint amikor a Thunberg-ügy volt terítéken, és hosszú hetekig, hónapokig egy tizenéves klímaaktivistán köszörülték a nyelvüket. Hiába óbégattak, hogy a zöldek, a balliberálisok elpusztítják a Földet, meg pótcselekvés gyanánt vernyognak, az emberek a klímavédelem felé fordultak, és nem érték be azzal, hogy nyáron melegebb van, oszt’ rövidgatyát húzunk, és téma lezárva.

Ez most ugyanaz, csak valamivel súlyosabb. Ahogy Orbán szélsőséges alibivacsorái is bizonyítják: látványosan kicsúszott az állampárt kezéből az irányítás. Amit nem értenek a Szijjártó fejhangján óbégatóék az az, hogy Orbánnak már nem kizárólag a neki egy évtizede mindent elnéző uniós kollégáival van vitája, de még csak nem is az erőszakosan érzékenyítő globális nagytőkével, hanem uniós átlagemberekkel. Holland postásokkal, dán boltosokkal, spanyol fodrászokkal. Ezeket az embereket – hogyne tudnám, hogy nem ők fognak jövőre szavazni a magyarországi választáson – sem ő, sem senki nem fogja tudni meggyőzni arról, hogy Orbán Viktor valójában nem is az, akinek látszik. Mert ma nyugaton a homo- és transzfóbia, a homoszexualitás bűnözéssel való összemosása nem szalonképes, sőt. Egyenesen vállalhatatlan tahóság. Mondhatni közmegegyezés van róla. Ez még a szélsőjobboldalon is kínos. A másság elfogadása vitán felül áll, ezért amikor az Orbán-kormány belső használatra gyártott moslékját szárnyaira vette a világhír, akkor nem Mark Rutte gyarmatosító holland HR-menedzser agyát baszták fel, hanem európai uniós polgárokat rökönyítettek meg. És ezt a megrökönyödési hullámot már nem lehet úgy leállítani és úgy kisunnyogni belőle, mint egy Junckert és Sorost gyalázó plakátkampányból. Hiába jajveszékelik napok óta, hogy ezek a tiltakozó akciók a liberális mainstream összehangolt, szervezett, globális támadásai, Orbán közösségi oldalát nem liberális agyhalott, istentelen, romlott politikusok borították szivárványba, hanem egyszerű európai polgárok üzentek neki. Civilek. Boltosok, postások, rendőrök, fodrászok. A hatalmas stratégának úgy hiányzott ez a balhé, mint 40 fok a 35 fok után. Semennyire. De ezt egyszerűen elmérték a gyűlöletpropaganda boszorkánykonyhájában. És nem bírják abbahagyni.

Apropó Rutte és Hollandia: alább egy nyájas hétfő reggeli témába vágó címlap látható, az cselédújságírás bajnokainak sikerült a holland válogatott tegnapi Eb-szereplését összemosni a holland miniszterlnök sötét múltjának és jelenének leleplezésével, gyönyörű munka.

Képernyőfotó: Magyar Nemzet

És igen, hogyne lehetne azzal érvelni, hogy de hát ki a francot érdekel, hogy mit gondolnak az európai polgárok, akiknek ugyanúgy semmi közük nincs Magyarország belügyeihez, akárcsak a senki által meg nem választott brüsszelitáknak. Csakhogy ezt a felvetést maga Orbán cáfolta a külföldi lapokban közzétett egész oldalas, közpénzből fizetett hirdetéseivel. Orbán konkrétan ezeket az európai polgárokat uszítja 7 pontban Brüsszel ellen, akikről fent szó esett. Ezeknek magyarázza minden magyarok pénzén, hogy az EU rohad, és csak neki vannak víziói arról, hogyan lehetne megmenteni a pusztulásról, ideje beállni mögé, hogy ő lehessen a vezér. Szerintem ez is mellément, ahogy a kolléga is utalt rá tegnap reggel. Annyival egészíteném ki, hogy az külön a szánalom csúcsa, hogy az európai polgárok által demokratikusan megválasztott Európai Parlament legitimitását vonja kétségbe, ahova az európai polgárok szabad akaratukból küldtek képviselőket. Vagyis lehülyézi az európai választókorú lakosságot, amikor zsákutcának nevezi a választásukat, amihez képest majd ő visszaállítja a demokráciát, mert ez nem úgy sikerült, ahogy Felcsút szája ízének megfelelt volna. Nem tudom, ki gondolta ezt jó ötletnek, vagy azt, hogy a Magyarországon ellenségnek kikiáltott civilekbe is érdemes belerongyolni, de szerintem be kéne tolni az árnyékba az illetőt. A civil ugyanúgy ahogy a meleg nyugaton teljesen mást jelent, civilnek lenni nem valamiféle betegség, amit csak az önkényuralom gyógyít.

Ha nem a magyarokat égetné Európában a magyarok pénzén, akkor majdnem vicces is lehetne, ahogy fűrészeli maga alatt a teljhatalom ágát, így viszont nem annyira vicces. Pláne, hogy azt a bizonyos kávét még semmiképpen érdemes kikérni, látva az évtizedes gigakorrupció és az illiberális ámokfutás elkenéséhez, nem utolsó sorban a 2022-es parlamenti választáshoz igazított több ezer milliárdos pénzosztási ígéretcsomagot. A botrányok, a lopás, csalás, hazudozás politikájából szükségszerűen következik az időzített, célzott szavazatvásárlási kényszer. A 13. havi  nyugdíjtól a családosok szja-visszatérítéséig. Akinek a hatalom nem eszköz, hanem cél, aki a hatalmat nem azért akarja, hogy valamit jobbá tegyen, hanem hogy megéljen abból, hogy ő a kakas a szemétdombon, azt mindig csak a következő lépés érdekli, és ívesen leszarja, hogy később mekkora árat fizet a sok kisember azért, mert ő mindent a hatalomban maradásnak rendelt alá.

Úgyhogy nem tudom, az ellenzéki pártok mit terveznek a nyárra, és mikor óhajtják befejezni egymás leszalámizását, az alkudozást és a pozícióharcokat, de lenne mit elmagyarázni a népnek. Addig is csatlakozom az előttem szólóhoz: kitartást, türelmet és sok-sok józan észt mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.