Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az országnak Európában a helye, ennek a szélsőséges haszonlesőnek nincs ott helye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokan éreztek szerintem azt ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy valami nem kerek. Hogy nem felhőtlen az öröm, és nem olyan, mint régen. Igen, mint mondjuk az én gyerekkoromban, amikor nem volt összemocskolva a foci a politikával, vagy legalábbis ilyen aljas módon nem, ahogy napjainkban. Erről beszélek:

Marha nehéz megfogalmazni, amit érzek és gondolok, de nekigyürkőzöm, hátha sikerül, hátha átmegy annak is, aki valamiért narancssárga ködben úszik a nemzeti színekben meghaló válogatott kétségtelenül kiemelkedő teljesítménye miatt. Van egy fociimádó, elszabadult diktátorunk, akinek az a rögeszméje, mint Frankensteinnek volt a halottal kapcsolatban. Hogy feltámasztja hamvaiból a halottat, jelen esetben a magyar focit. Erre rengeteg közpénzt költött, és kurva sokat áldozott a stadionok oltárán, aminek semmi köze a sportteljesítményhez. Időközben, ahogy a társadalmat egyre inkább megosztotta, úgy osztotta meg a sportszerető embereket is. Ezen belül a fociszeretőket is sikerült neki. Pontosabban meglátta az ebben rejlő potenciált, mert ahogy a kokárdát is saját jelképévé és fasiszta jegyeket mutató ideológiája szimbolikus kifejezésnek tárgyává tette, úgy a magyar válogatottal is ugyanezt csinálta. De ezt csinálta, amikor a „nemzet” szót nyúlta le és sajátította ki, átírva annak jelentését: mára ami nemzeti, azok mi vagyunk, mármint ők, a Fidesz és rajongótábora. De lényegében ez történt a Himnusszal is, ami egykor valóban a nemzeti összetartozás jelképe volt.

Most ott tartunk, hogy feltesz egy ilyen videót az oldalára, amelyen trikolórba öltözteti stadionokat, és előadja, hogy a nemzeti válogatott meghalt Münchenben. Ahol nem mellesleg mindenki fel van háborodva azon az aljas törvényen – amilyenhez hasonló csak ezektől az uszító elvetemültektől telik -, és ezzel mossa össze a nemzeti válogatottat a politikai botránnyal, és tolja rá a saját mocskát a válogatottra. Megint mindenki támad, és nem is úgy van, ahogy, és különben is mimagyarok, védünk és sértődünk, több tiszteletet nekünk. Teszi ezt az az ember, akinek a párttársa, bizonyos Szájer József olyan műsort nyomott le decemberben egy melegorgiáról az ereszcsatornán keresztül történt távozásával, a kishátizsákjában lévő partidrogokkal bemindenezve, hogy még mindig rajtunk röhög a világ.

Szóval azt hiszem, hogy joggal érzek úgy, ahogy érzek. És kimondom, aztán leszarom, hazaárulózzanak le Gaudi-Nagytól Pihálig, nem érdekel: aki ennek a válogatottnak drukkol, az Orbánnak drukkol átvitt értelemben. Fájó és tragikus, de ez nem/sem arról a 11 emberről szól, akik a pályán fociznak, hanem Orbánról. Mindig is róla szólt, ez volt az ő fixa ideája. Ezért volt a kommunikáció is úgy kialakítva, mintha ő esett volna ki nagy harcok árán a csoportból, és nem a válogatott. Ez az ő győzelme, az ő veresége, nem a csapaté. 1-1 re győztünk. 2-2 re kikaptunk. Pedig nem. Döntetlen volt mindkét mérkőzés, és sajnos nem jutottunk tovább. Ez az igazság, és az egész futball világ nem rajtunk van kiakadva, és nem is a békés, civilizált szurkolóinkon, hanem Orbánon és az általa bátorított csürhe viselkedésén. 

Szijjártó! Nem, nem a békés drukkereket állították elő Münchenben, hanem a teli pofával buzi németező, faszszopózó huligánokat, akiket ti a nemzet igazságtalanul vegzált szurkolóinak és kedves honfitársainknak neveztek. Ennek a nagy nemzeti tükörnek a fényében van pofája odaállni és előadni, hogy a homofób pedofilellenes törvénye nem az, aminek mindenki látja, hanem egy gyermekvédelmi törvény. Aha. Ezért van az, hogy a holland és portugál miniszterelnök ott tart, hogy Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban. Nem barátaim, nem. Az országnak ott a helye, ennek a szélsőséges, haszonleső diktátornak nincs ott helye, mint ahogy az Európai Néppártban sem volt, és a világ civilizált részein sincs semmi keresnivalója. Ahogy a válogatott sem róla szól, úgy az elborult, fasisztoid kijelentései sem a többség véleményét jelentik csupán azért, mert 12 éve a mögötte álló többséggel takarózik. Ettől még a világ egyik leggyávább és legjellemtelenebb embere, bármennyire is fáj ez sokaknak. Egy pökhendi tolvaj, egy hazudozó senki. Aki ha valamit kitalál, akkor az összes elvtársa egyszerre zendít rá, mint a veresegyházi asszonykórus, ugyanarra a mantrára feszülnek rá, és védik a szakadt mundér becsületét, egymást szorosan átölelve. 

Szánalmas, embertelen banda, kirekesztő, haszonleső taktikus. Egy ilyen ember képviseli Magyarországot annál az asztalnál, ahol egyre kevesebben értik, mit keres ott, ha ennyire utálja a menüt. Szégyen. Szégyen ez minden szinten, a feketébe öltözött, horogkeresztes verőemberek szimbolizálják mindazt, amit Orbán gondol a világról. Legfeljebb nem mond ki, vagy csak félszájjal mondja ki. Mert ahhoz gyáva, mint ahogy gyáva volt kimenni az Allianz Arénába is, inkább elment zabálni egy jelentéktelen szélsőjobbos politikussal. Ezt csak egy elvakult hívő értékeli pozitív és bátor cselekedetnek, a világ többi részén már nem tényező ez az alak. Pontosabban ott már megkésve és bénán, de azon dolgoznak, hogyan szabaduljanak meg a vállalhatatlan személyétől. Csak egy baj van. Ha ezt megröptetik (nem megy az olyan könnyen), akkor röpülünk vele mi is, és ezt kurvára nem kéne megvárni. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.