Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, egyáltalán nem politikai állásfoglalás magyarnak lenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, elviselhető napot mindenkinek! Aki jót akar magának, az nem olvasta el tegnap minden fideszesek gazdájának illegális kiadású – amúgy a miniszterelnok.hu néven Orbán Viktor önfényezését és mostanában már választási kampányát szolgálni hivatott felületen megjelenő – fércművét. Azt hittem, annyi pénzért legalább légkondit is szereltek a Karmelitába, amúgy háztól-házig óvják és hűsítik az ország mindennél értékesebb szervezetét. Alighanem tévedtem, mással nehéz lenne magyarázni, hogy már nem csak vitázni, érvelni, papír nélkül megszólalni sem tud Mészáros Lőrinc kedvenc falubelije, hanem írni sem tud. A firkálmány amúgy arról szól, hogy márpedig ők – kereszténykonzervék – nem buziznak sosem, hanem a közjószágot védik foggal és örömmel. Nade ilyen régi, penészes szart is előásott drágaszépminiszterelnökúr, hogyaszondja:

Ez persze erősíti azt a közép-európai meggyőződést, hogy ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista.

Ez egyáltalán nem közép-európai meggyőződés, ez valami csúti téves berögzülés lehet. Bár az sem kizárt, hogy az Orbán családban keresendő ennek a tulokságnak a gyökere. Ideje lenne, ha Orbán apuka ölbe venné a kissé túlkoros fiacskáját és elmesélné neki, hogy hülyeségeket beszélni nem menő. Mert például Orbán apuka sem lett liberális, pedig ugye. Bár esetében talán azért alakult így, mert mondjuk nincs diplomája. De ha liberális lenne, akkor sem lenne semmi baj, mert liberálisnak lenni nem bűn. Ellenben lopni, csalni, hazudni, hatalommal visszaélni konkrétan bűn. És hiába reménykedik abban a miniszterek elnöke, hogy majd csak a másvilágon kell elszámolni a disznóságaival.

Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek. Felfogásunk szerint a felnőtt szabad embernek nem valamiféle világi hatóság előtt kell számot adnia az életéről, hanem a Jóisten ítélőszéke előtt, ha annak eljön az ideje.

Rossz hírem van. De, egy csomó törvény és szabály beleszól abba, hogyan élhetünk. Nagyon helyesen egyébként. És aki ezeket a törvényeket megszegi, annak nem a Jóisten ítélőszéke előtt kell számot adnia, hanem teljesen evilági hatóságok előtt. Ez akkor is így van, ha az illető előre gondosan átírta a törvények egy részét.

Szijjártó Péter valamiért arra a következtetésre jutott, hogy a politikát és a sportot összekeverni csúnya és káros dolog. Ez véletlenül sem arról jutott eszébe, hogy a teljes udvartartás üvöltve kampányol narancsnak sminkelve, a focit használva aktuálisan az ellenzéki összefogás lejáratására. Aki kedveli a focit, azzal az a baj, hogy hogy merészeli, aki nem kedveli, azzal meg az a baj. De leginkább persze az a baj, hogy kurvára kapaszkodik mindegyik udvaronc a székébe-pénzébe, rémálmaikban sem gondolták, hogy valaha akár meg is változhat a helyzet. Na szóval Szijjártónak nem erről jutott eszébe a sport és a politika összeférhetetlensége, hanem arról, hogy nehogy már tiltakozni merjen bárki a fideszes homofób-törvény ellen, mert akkor ő nemzetileg megsértődik. A magyarok azért nem tiltakozhatnak, mert az ellenzék hazaáruló, szar, szemét, kommunista söpredék, nemzetellenes, más uniós tagországok polgárai meg ne ugassanak bele a magyarok dolgába. Tehát: senki a világon nem kritizálhatja a NER-vezért és az ő remek ötleteit. Aha, pont így működik a világ, hogy majd a teremfocista meg a kivénhedt focista fogja irányítani a világot. Majd ezt kell hajtogatni a kihallgatáson és a tárgyaláson is, hátha a törvény előtt megállja a helyét ez az érvelés.

Végre-valahára megszólalt Demeter Szilárd is. Már éppen ideje volt előkapni a szebbik nyelvét, állandó Kazinczy-kiállítást nyitott éppen meg a rendkívül tehetséges ember. Erről – mint minden haszonélvezőnek mindenkor és mindenről – egyrészt Orbán Viktor nagysága jutott eszébe, másrészt eszébe jutott önmaga is. Ilyen szépen gördültek a művészúr szájából a szavak:

Magyarnak lenni ma politikai állásfoglalásnak számít. Ez nekünk, a román kommunista diktatúrában fölnőtteknek nem ismeretlen, ám az anyaország még csak most tanulja, milyen az, amikor valami, ami addig olyan természetes volt, mint a levegővétel, az egyszer csak napi döntést és kiállást igényel.

Itt szeretném megjegyezni, hogy a hősiesen magyar Demeter Szilárd 13 éves volt Nicolae Ceaușescu halálakor, igen távol attól, hogy felnőttnek lehessen nevezni. Én készséggel elhiszem, hogy mély nyomokat hagyott benne a diktatúra, de azt már nem hiszem el, hogy ennek az ellenszere egy másik diktatúra kiépítésében végzett szorgoskodás lehetne. Továbbá azt is elmondanám: nem, egyáltalán nem politikai állásfoglalás magyarnak lenni. Senki a világon nem bánt minket a magyarságunk miatt, kizárólag az országot anyagi és erkölcsi javaiból kiforgatni igyekvő NER-maffia. Akik történetesen egytől egyig magyarok. Soha, senki olyan undorító, gyűlölködő, pondró módon nem beszélt egyetlen egy magyar emberről sem, mint a diplomáskommunistázó Orbán, a teli pofával nemzetárulózó udvartartásával egyetemben. Soha az életben nem kellett szégyenkeznem a magyarságom miatt, senki meg nem alázott, kizárólag a saját honfitársaim. De ők napról napra, óráról órára. Ha van okom magyarként szégyenkezni, az Orbán és családja, Mészáros vagyona, Demeter Szilárd sunyi magyarkodása miatt van. Nem önmagam, nem a magyarságom szégyen, hanem az, hogy ezzel a nemzettel köti össze Európa többsége a diktatúrát, a korrupciót, az éledő náci eszméket, a gyűlöletkeltést, a lopást. Állati kínos. De nem a magyarságom miatt, hanem azok miatt, akik lejáratnak engem, minket, az egész országot.

Jó ébredezést mindenkinek! Hamarosan ismét itt leszünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.