Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hol van a tisztelet azok iránt, akik nem közpénzből és Orbán kegyelméből, hanem tehetségük és kiemelkedő munkájuk miatt vitték valamire?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt tudjuk, ki az a Ronaldo, de kik vagyunk mi? Mióta megláttam a „Ki az a Ronaldo???” feliratú pólóban feszítő szurkolókat, azon gondolkodom, hogy pontosan kik ezek a nemzeti érzelmű atyafiak, akik füstpatronnal a kezükben, nemzeti trikolórba csomagolva, feketébe öltözve vonultak a Hősök terétől a Puskás Arénáig? Ők a szurkolók? Ezek az emberek a szurkolók? Szerintem van abban valami visszataszító, amikor egy olyan képességű és teljesítményű játékost kezdenek el fikázni, aki megvehetné a Puskás Arénát mellényzsebből. És nem azért mert rokona, haverja és gázszerelője Orbán Viktornak, hanem mert marhára tehetséges, és még 36 évesen is a világ egyik legjobbja. Nem azért, mert kiszolgálja és szopkodja a NER-t, hanem mert gyerekkora óta focizik, és mindent belead, hogy másoknál jobb legyen. Ez az ember akkor is valaki, ha ma már tudjuk, hogy egyáltalán nem azért zuhant 4 milliárd dollárt a Coca-Cola részvényeinek árfolyama, mert megvetően odébb rakott két kólás üveget a sajtótájékoztatón. Arról ne is beszéljünk, hogy a Magyarország-Portugália meccsen még két gólt is lőtt nekünk 5 perc alatt.

Én tudom, hogy ki az a Ronaldo. Ti tudjátok? Én azt nem tudom, hogy ti kik vagytok. Mire ez a nagy arc? Ti, akik egy nemzetközi eseményen lejáratjátok azt az országot, ahol mi is lakunk, élünk, adózunk… nos, ti kik vagytok? Kik vagytok ti, akik olyan megvető felsőbbrendűséggel vonulásztok és skandáljátok, hogy ria-ria Hungária, mintha mi lennénk a legesélyesebb csapat az Eb-n? Hol van az alázat, hol van a sportszerűség? Hol van a tisztelet azok iránt, akik nem közpénzből és Orbán kegyelméből focizgatnak, hanem a tehetségük és kiemelkedő munkájuk miatt tartanak ott, ahol  tartanak? Mit képzel itt a nagy nemzeti B-közép? Attól, hogy a futballmániás mintegy 200 milliárd adófizetői pénzből, a mindenki pénzéből felépített egy stadiont, még nem mi szartuk az Eb-serleget.

Álljunk már meg egy pillanatra a nagy nemzeti öntudatban! Nem kellene előbb felmutasson valamit ez a legmagasabb kormányzati szintekről tíz éve hergelt ország a hisztin, a megsértődésen és mások alázásán kívül? Ne ez legyen már a mérce, ne legyen már az a normális, hogy melldöngetünk, kioktatunk, megalázunk mindenkit, amikor meg bizonyítani kellene, akkor behúzott farokkal kullogunk el. Mondván, hogy persze, mert mindig bántanak minket. Az egy dolog, hogy magyar ember nem térdel, de mire ez a nagy arc? Nem a múltban kéne focizni, amikor az Aranycsapat hülyére verte a világot, hanem most. Most kell megmutatni, most kell győzni. Ha pedig nem megy, akkor nem kell kifogásokat keresni, hogy valójában mi eleve is gyengébbek vagyunk, és különben is a világsztárunk le van sérülve. Hát pont ezért nem kellene ekkora arcunknak lenni. Mert ez vérciki, ez szánalmas, akárcsak a teltházas stadion járvány idején. Amit állítólag legyőztünk, de annyira nem, hogy a járványügyi készültséget és az egészségügyi válsághelyzetet ne hosszabbítsák meg decemberig.

Mélyen visszataszító és illúzióromboló az a hamis délibáb, amit Orbán a focin keresztül vetít az ország lakóinak. Pont olyan, mint a politikája: köszönőviszonyban nincs a valósággal. Azt hiszi, a zöld gyep a csatamező, ahol mindenáron győznie kell. Fegyverek helyett szerencsére egyelőre csak egy bőrlabdával, de sehogy sem akar összejönni neki. Ettől is frusztrált, ettől is ideges. A Brüsszel elleni offenzívák után a második háborús frontvonal a focipályán húzódik ennek az önmagából kivetkőzött, diktátorhajlamú alaknak a fejében, és nem veszi észre, hogy folyton veszít.

És ahányszor veszít, a cselédei annyiszor magyarázzák meg a vereséget, ami náluk általában győzelmet jelent. Ez is meglesz. Ha máshogy nem, majd Ronaldo és Mbappé képeit égetik el a békés szurkolók az Ajtósi Dürer soron. Oszt’ jó napot. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.