Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Franc tudja, mikor mostak utoljára kezet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! A szokásos jó hírrel tudom kezdeni: már péntek van. Megint. Kánikula is van, aki csak teheti, rohanjon a hétvégén valamelyik strandra. Aki nem teheti, mert annyira el van foglalva a száguldó gazdaság újraindításával, annak nem lesz éppen kellemes pár napja. Ahogy azoknak a politikusoknak sem, akik most – ha név nélkül is – előkerültek egy egykori Fidesz-alapító felháborodása nyomán. Kardos József interjút adott, amiből hála istennek az is kiderült, hogy több államtitkárról is tud ő – mármint Kardos -, akik melegek és kamu házasságban élnek. És Orbán Viktor magánemberként nem homofób.

Akkor én most azt szeretném kérdezni a magam primitív eszével, hogy ez ki a bánatos francot érdekel? Egyrészt mi közöm nekem bárki magánéletéhez, depláne és sőtfőleg hol érdekel, Orbán magánemberként milyen? Nem leszarom? De. Az érdekel, hogy mit művel az országgal, nem az, hogy amúgy egy rendes ember és cukkancs nagypapi.

Azt olvastam a szakirodalomban – hirtelen nem tudom, melyikben -, hogy mostantól már nem csak Mészáros Lőrincet, hanem Várkonyi Andreát is testőrök védik. Ezen egy pillanatra el is gondolkodtam, mert az jutott eszembe (a hőségnek tudom be), hogy ha már most ennyire utálják egymást, mi a francnak költöznek össze? Aztán persze megvilágosodtam, nem egymástól védik őket a testőrök, hanem tőlünk, proliktól. Gondolom az lehet a magyarázat, hogy fürtökben akarnák csókdosni a kezüket a hálás rajongók, az meg ebben a járványokkal terhelt időszakban veszélyes. Franc tudja, mikor mostak utoljára kezet. Hát nem? Hát de.

Jakab Péter alighanem több hónapnyi kemény munkát nullázott le akkor, amikor ő is, a pártja is együtt szavazott a Fidesszel a melegeket kirekesztő törvény mellett. Azt írja a Facebookján, hogy:

Rengeteg gyűlölködő üzenetet kapok, most épp nem kormánypártiaktól, mert van egy kérdés, amiről mást gondolok, mint a többi ellenzéki párt.

Ezzel több baj is van. Először is az, ami Orbán esetében is megfigyelhető: keveri önmagát egy közösséggel. Amennyire tudom, Jakab nem egy párt, csak egyetlen ember. Ezt jó lenne még időben tisztába tenni. Másodszor ha nem csak írja, hanem olvassa is a saját közösségi oldalát, akkor látnia kell, mennyire érthetően, okosan elmagyarázták a kommentelők, hogy mi a baj. A többségük valószínűleg jobboldali szavazó (mármint tényleg, nem úgy, ahogy azt ebben az országban érteni szokás mostanában), meglehetősen tisztán és korrekt módon érvelnek. Azt persze nem tudom, hány gyűlölködő üzenetet kap privátban, bizonyára sokat, ez népszokás nálunk. Én a nyilvános hozzászólások között olyat nem láttam, megfontolásra érdemeset azonban rengeteget. Természetesen Jakab Péter arra szavaz a parlamentben, amire akar. A szavazók is arra fognak voksolni, akire akarnak. A lovat kellene irányba állítani, mert alig hiszem, hogy a szavazóknak kell azonosulniuk egyetlen képviselő – akár miniszterelnök jelölt-jelölt, akár nem – elveivel, gondolatával, akaratával. Itt most nem az történik, hogy van egy karizmatikus ember, aki összerakott egy pártot, magával ragadta a szavazókat és megindul az aktuális kormány ellen. Az történt, hogy a szavazók egy jókora részének mélységesen elege van a NER-ből, mindenáron kormányváltást akarnak. Ez a tömegigény hozta össze az ellenzéki összefogást, nem megfordítva. Ez az akarat emelte fel Jakab Pétert, ha ő ezt máshogyan látja, akkor szerintem súlyosan téved. Sőt, az összes olyan pártvezetés, amelyik ezt nem látja, téved. Ez persze csak az én véleményem és bőven tévedhetek, de azt gondolom – nem tegnap óta, már jó ideje ezt mondogatom -, hogy elért a falig az ország. Ha az ellenzéki összefogás, vagy annak bármelyik tagja úgy gondolja, továbbra is el lehet ücsörögni a parlamentben a jó kis fizetésért, az nagyon nagyot téved. Valaki bukni fog. Vagy Orbán, vagy az ellenzéki pártok. De akár mindkettő is. Ez arra az esetre is vonatkozik, ha netán azt találta ki a Jobbik, hogy a biztos kormányzati szerep érdekében, az utolsó pillanatban mégis inkább a Fidesz mellé áll a választáson.

Nagy szerencsénkre végre megszólalt népünk bölcs, de legfőképpen bátor vezére, és elmagyarázta a miheztartást homofóbtörvény-ügyben. Is. Tehát az van, hogy ez itt Európa legszabadabb országa, de a liberálisok megint megtámadták. Mert a kereszténykonzervatív kormány csak azt akarja, hogy 18 éves korig ne találkozzon senki melegekkel és ne is halljon róluk, utána már lehet. Ha felnőtt valaki, úgy él, ahogy csak akar. Igaz ugyan, hogy nem nagyon ajánlatos nyilvánosan kimutatni az összetartozást, nem házasodhatnak össze, gyereket nem fogadhatnak örökbe, mert a gyereknek sokkal jobb, ha egyáltalán nincsenek szülei, mintha meleg szülei vannak. Lehet tehát melegnek lenni, csak lehetőleg az árnyékban, a sötétben, a négy fal között, titokban. Mert a szülőknek van csak joga arra, hogy eldöntse, a gyereke találkozhat vagy nem találkozhat olyan elfajzásokkal, mint az egyneműek szerelme.

Ugyanaz a szülő egyébként nem döntheti el, hogy akarja-e oviba vinni a gyerekét és hány éves kortól, iskolába is kötelezően, határidőre kell beíratni, a kormány által előírt tankönyvből kell tanulnia a kormány által előírt tananyagot, kötelezően hittanra vagy erkölcstanra kell járnia. Sőt, ha olyan településen lakik, ahol nincs is más, csak katolikus ovi és iskola, akkor kötelezően járhat templomba is az egész család. A kormány az életünk minden területébe belepofázik. A házasságtól kezdve a gyerekvállalásig vagy gyerek-nem vállalásig, az iskoláig, a munkahelyválasztásig, önkormányzatok működéséig, igyekeznek alapjaiban befolyásolni, mit nézzünk, mit hallgassunk, mit olvassunk, milyen vallást kövessünk, milyen politikát támogassunk, kire szavazzunk. Éjféltől éjfélig megy a propaganda, de most őcsútisága kikéri magának, hogy valaki bele akar ugatni abba, amit ő rá akar erőszakolni az országra. Mert neki joga van a szólásnak a szabadságához. Úgy tűnik, senki másnak nincs ilyen joga.

Kovács Zoltán és Kocsis Máté kapta meg a keménycsávó szerepkört, most ők fognak ütőseket mondani. Ráadásul focilázban ég, aki hajlamos erre. Ez is remek apropó annak bizonyítására, hogy az ellenzék, de főleg Gyurcsány már megint rátámadt a honra, mert ők egytől egyig a magyarok ellen szurkolnak. Miközben Európa más országaiban igyekeznek kiheverni a járvány okozta sokkot, koncerteket szerveznek, támogatják az embereket, hogy túl legyenek a megrázkódtatáson – nem csak a gazdag vállalkozókat, multikat és azokat, akik el sem veszítették a jövedelmüket -, nálunk a dinasztialapítással elfoglalt fővezér és az ő hatalmától függő szolgahad páros lábbal tapos mindenkin. A szólásszabadság, a demokrácia és a keresztény szeretet jegyében.

Kurvanehéz hónapok elé nézünk.

Jó ébredezést mindenkinek! Mi hamarosan jövünk az első beszólással, mint évek óta minden áldott nap.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.