Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Döntse el mindenki, hova süllyesztette az országot morálisan és szellemileg az orbánizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel a bátorok közé tartozom, ezúttal is végigszenvedtem a már hagyományosnak számító péntek reggeli szolmizációs gyakorlat legutóbbi részét, amit a nagy karmester adott elő a Kossuth nevű, saját magának fenntartott, einstandolt közrádió stúdiójában. Ami számomra igen beszédes, hogy a közpénznyelő kanális Facebook-oldalán a nagyember beszédére egy nappal az igehirdetés után mindössze 46 reagálás (velem együtt 47) érkezett, aminek a fele a klasszikus vicces fejű emoji. Tudom, ez nem egy hiteles mérőszám, bár szerintem a Facebook felületén mindenképpen ebben lehet mérni a visszajelzéseket, továbbá a megosztásokban, illetve a hozzászólásokban. Ez utóbbiból összesen 20 darab gyűlt össze szombat reggel 10 óráig a miniszterelnöki interjút reklámozó poszt alatt. Ezeknek a zöme is inkább melegebb éghajlatokra kívánja a szónokot.

Ennek tükrében kérdezem én: kihez beszél ez az eszelős? Nagyon komolyan kérdezem. Az egy dolog, hogy mi tudjuk: hétről-hétre ki lehet talán hámozni valami kódolt üzenetet, amit vagy a sajátjainak, de inkább az ellenségnek címez fenyegetés vagy álértetlenkedés formájában. Hétről-hétre egyre nagyobb faszságokkal kiáltja tele a magyar ugart. Saját magát általában nem felül-, hanem alulmúlja, a szintet már a mecseki szénbányák legmélyebb tárnáiba vitte, úgyhogy komolyan feltenném a kérdést: miért van erre szükség immár 11 éve? Az operatív törzs ehhez képest egy Muppet Show volt, amin legalább sírva röhögött a fél ország. De ezen? A téma ugyanaz évről évre. Hétről hétre egyre kínosabb, ahogy beleáll, és próbálja átadni a hallgatóságnak a percek alatt azonosítható hazugságokból álló hablatyolásait. Beszélni már papírból is nehezére esik, itt van például ez:

Migránsok, migránshadak dorombol…höhö, dorombolnak ööö… dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján. Tehát dörömbölnek a szárazföldi útvonalat lezárt ajtókon, is dörömbölnek a tengeri útvonalat lezárt ajtókon is.

Borzalmas. És ez a figura vezeti az országot. Vége a járványnak (szerinte), ezért gyorsan visszarántja a kormányt a migránsozós sávba. Volt egy kényszerpihenő, meghalt 30 ezer ember, anyagilag és mentálisan is leamortizálódott az ország, de kit érdekel? Mintha mi se történt volna, ott folytatja, ahol abbahagyta ez a keresztény, állva meghaló morális fölény.

Tehát a magyar kormány fölfogása szerint a migráció úgy, ahogy van, eleve filozófiailag rossz dolog, nincs jó migráció, csak rossz migráció van. A migráció mindig arról szól, hogy az ember megszületik valahova a Jóisten rendelése szerint, és azon a helyen, ahova született, nem tud boldogulni. És úgy dönt, hogy miután ott nem tud elérni egy olyan életet, amit magának szeretne, ezért felkerekedik, és onnan elmegy. 

Aha. Ebből pontosan látszik, mennyire embertelen, és mennyire kőkorszaki elveket vall a magyar kormány. Amelynek a migráció filozófiai kérdés. Vagyis a Jóisten téged – szó szerint drága Viktor – Felcsútra szánt, ám te mégis úgy döntöttél, hogy Budapesten fogsz pusztítani. A felcsúti missziódat már bőven teljesítetted, sőt túl is teljesítetted azt. Gratulálunk. Közben eszünkbe jut az a közel 600 ezer magyar állampolgár (vagy ki tudja pontosan, mennyi), aki felkerekedett, és kalandozó kedvében külföldön próbált szerencsét, hogy meg tudjon élni, mert itt, Mária szívcsakrájában nem tudott érvényesülni. Lassan ott tartunk, hogy teológiai értekezést fog tartani a pápának, hogy a kereszténység integrálja már a vallásfilozófiájába a hindu kasztrendszer alaptézisét, miszerint aki ahova és aminek született, maradjon ott, és oldja meg, ahogy tudja az életét. Legyen ez az „illiberális keresztény” felfogás, a régi 2000 éves helyett, ami már úgyis elavult, mint anno az alaptörvényünk. Írja át a pápa a picsába, vagy ha nem, Orbán  majd megírja Felcsúti Reformáció jeligére az Új Megvilágosodás Testamentumát. Ámen.

És van itt még valami, amit úgy látszik, nem akar elengedni, bármennyire is vérciki pont az ő szájából hallgatni ezeket:

Na de a meló, a munka, amit el kellett végezni, az sokkal több volt, sokkal nehezebb, és veszélyes körülmények között történt mindannyiunk számára, tehát én is 16 óráztam, az én fizetésem nem változott, sőt inkább talán valamit emelkedett, de engem is megrángatott, mert 16 órázni, az azért eszi az embert. És szerintem nagyon sokan vagyunk ebben az országban, különösen, akiknek a védekezés miatt dolgozniuk kellett, hogy se vasárnap, se hétvége, se gyerek, szóval oda kellett állni.

Téged maximum apád rángatott meg, legfeljebb nem eléggé. Ez a mártírkodó szöveg a luxussal kitapétázott Karmelita légkondicionált, arcpirító árakkal operáló Gundel-menzájával (pardon, most már honvédségi, Michellin-csillagos szakácsokkal), amit azért természetesen mi fizetünk, undorító. Ettől a honvédségi nem kormánygépekkel való repkedéseknek, meg a családod milliárdokkal való kitömésének ködös árnyékából való kiugatástól az ember gyomra felfordul. Megnéznélek, hogy festenél, ha tényleg dolgoznod kéne 16 órát. Szerintem a mentő vinne el, te egyszerű nép gyermeke. Aki az életben egy percet sem dolgozott, de úgy állítja be magát, mintha legalábbis hegesztő munkás lenne. A te fizetésed? Szánalmas, hazug, mindenkit hülyének néző gazember. És van aki ezt elhiszi? Most ez lesz a mantra, hogy te havi másfél millióból sem jössz ki? Lehet hogy nem térdelünk, de ezek után az ember simán odavánszorog a wc-kagyló elé, beledugja a fejét, és okádik egy nagyot. 

Szóval ez az egész térdeplősdi szerintem egy elhibázott ötlet, miközben a magja egy nagyon komoly történelmi, filozófiai bajokból származó lelkiismeret-furdalása a rabszolgatartó és gyarmattartó népeknek. Milyen jó, hogy legalább ez a baj elkerült bennünket, és mi sose tartoztunk ezek közé az országok közé!

Milyen kár, hogy direkt mellébeszél, és ebből is politikai hergelést csinál. Mi azok közé az országok közé tartozunk, amelyek csak annyira szolidárisak egymással és másokkal szemben, amennyire az újabban a nemzetiszocialista ideológiára kísértetiesen emlékeztető szörnyszülött (rög)eszmékkel házaló vezetője. Vagyis te, aki a menekülteket migránsozod, és úgy bántál velük a tranzitzónákban, ahogy az állatokkal sem bánik tisztességes ember. Te, aki egy egész ország nyakán térdepelsz, és szorítod ki a levegőt a tüdőnkből. Te, aki folyamatosan vétózgatsz, hazudsz, bomlasztasz, és semmitől nem riadsz vissza, ha a saját érdekedet kell megvédened. Szarsz te másokra, miközben osztod az észt. Ez a te szinted. 

Úgyhogy záróakkordként idetennék egy rövid felvételt, amit A Riporter nevű propagandaegység oldalán találtam. Főszerepben a pestitévés rezsimszolgákkal, akik szerint a videón látható utca embere egy hős, a nép hangja. Döntse el mindenki, hova süllyesztette az országot morálisan és szellemileg az orbánizmus.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.