Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felköpött, aláállt, majd úgy tett, mint aki ott sem volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Aki tegnap megnézte Orbán Viktor sajtótájékoztatóját, az szerintem azóta is ott áll eltátott szájjal. Vagy csak én jártam így, talán feltűnően hülye vagyok. Ráadásul váratlan volt, hogy megjelent személyesen a kormányinfón. Úgy tűnik, be kellett szállnia a választási kampányba. Nade. Annál különösebb dolgot nehezen tudok elképzelni, mint amikor egy ország miniszterelnöke szemrebbenés nélkül, egyszuszra mond ellent önmagának. Mészáros Lőrinc vagyonosodására vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy szép dolog, hogy Mészáros első lett a leggazdagabb magyarok listáján, és bár ő nem szokta nézegetni ezeket a listákat, de azt látni lehet, hogy első száz leggazdagabb között a többség baloldali, csak kevés jobboldali milliárdos van. Még pontos arányokat is tudott. A 80 százalék baloldali. Ez nincsen így jól, egyensúly kell.

És először itt tátottam el a számat, mert honnan a bánatos francból tudja azt a magyar miniszterek elnöke, hogy egy üzletember baloldali vagy jobboldali? Ezt számon tartják valahol? Van róla lista? Csányi Sándor például milyen oldali? Azon túlmenően, hogy mindig az aktuális kormány környékén sündörög? Ki állította össze a listát? Milyen alapon? Kubatov? Ez a lista Orbánnál van, abból tudja, kit kell eltaposni, kit előretolni?

Miután ezen túl is lettünk, máris arról mesélt Orbán Viktor, hogy a politikának – ezen belül például neki – semmi köze nincs a pénzügyekhez. A pénzügyeknek sem a politikához. Az üzletemberek üzleteljenek, a politikusok politizáljanak, a két dolog között nincs átjárás és nem is szabad, hogy legyen. Ez ráadásul szintén Mészáros Lőrinc és a saját pereputtya gazdagodásáról jutott eszébe.

Jajó, tehát változtatni kell a gazdasági erőviszonyokon, hogy egyensúly legyen, és ne baloldali üzletemberek legyenek túlnyomó többségben. De közben sem neki, sem a kormánynak, sem a politikának nincs köze a vállalkozók munkálkodásához, ha azok ügyesen befizették az adókat. És akkor ez most hogy is van ez? Jól gondolom én, hogy Orbán Viktor felköpött, aláállt, majd úgy tett, mint aki ott sem volt? Mert mint tudjuk, mindenki hülye ebben az országban, maximum csak ő lehet helikopter. Ahogy bedarálta és érdekei szerint újra összerakta a médiát – mert túl sok volt a baloldali, és jobboldali-nemzeti kell – ugyanezt meg fogja csinálni a leggazdagabb magyarokkal is? Ahogy a médiánál nem számított, mennyire fontos, mennyire dolgoznak jól, mennyire tartják tiszteletben a hírek szentségét, ha nem térdelt le előtte vége volt? Megvették a terjesztőt, a nyomdát, a tulajdonjogokat, elzárták a bevételeket. Találtak módot az elfoglalására. Ugyanez vár a leggazdagabb magyarokra? Azokra, akik saját erőből lettek azok, nem Orbán Viktor kegyelméből. Én aggódnék a helyükben.

Van vitánk (mármint Orbánéknak) Brüsszellel is, egyesek meg akarják vonni a vétó lehetőségét, de ezt csak az alapszerződés módosításával lehet megtenni. Ehhez egyhangú szavazás kell, úgyhogy ő már most szól, bele se kezdjen Brüsszel, mert Magyarország nem fogja megszavazni, tehát nem lehet megváltoztatni a mostani rendszert. És pont. A Fudan egyetem ügyéről is esett szó. Még most is ott tartunk – illetve most éppen ott tart Orbán Viktor, és ha ő ott tart, a komplett kormány ott tart -, hogy detényleg még ő sem tudja, majd a tervezők megtervezik – nem kocka alakú lesz a campus, mert azt ő utálja, szólt is Palkovicsnak, hogy ne kockaalakú legyen, és én itt rohadjak meg, ha értem, Palkovics mióta tervez épületeket -, hogy majd jövő decemberben lesznek készen a tervek, akkor majd a kormány megengedi a budapestieknek, hogy népszavazzanak a kérdésről, és a kormány akkor fogja eldönteni, hogy épül itt Fudan vagy nem épül. Ebből két dolog világos számomra. Egyrészt változatlan intenzitással nézi hülyének a miniszterek elnöke az ország polgárait, másrészt Orbán Viktor valamilyen ismeretlen oknál fogva teljesen biztos abban, hogy két év múlva is ő fogja hozni a döntéseket.

A felköpés-aláállás kategóriába tartozik az a zavaros gondolatmenet is, mely szerint semmi baj az ő családja gazdagodásával, több bevétel, több adó. Mindössze minden vállalkozó tartsa be a szabályokat, és fizesse be az adókat, és akkor rendben van. Ámde az üzletet és a politikát nem szabad összekeverni, ezt ő, mint nemzeti jobboldal így is csinálja. Bezzeggyurcsány és Bajnai azonban üzletemberként, nagytőkésként lettek miniszterelnökök, ami nem jó. Hát szerintem is sokkal jobb, ha valaki csupasz seggel érkezik az ország élére, és regnálása alatt milliárdossá teszi a pereputtyát, a szomszédját, talán még a kutyáját is. Jobb az nekünk, ha nem egy eleve sikeres vállalkozó vezeti a kormányt, hanem olyan valaki, aki saját üzleti vállalkozásaként működteti az országot, ahonnan akkor és annyi pénzt vesz ki, csoportosít át, költ el, amikor és amennyit akar. Ez tényleg kurvajó nekünk. Ugye?

Kellemes ébredezést mindenkinek, hamarosan jövünk az első beszólással.