Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tartozik Putyinnak Paks, na meg a bank miatt. A kínaiaknak a vasúti meg az egyetemi hitel miatt. Számoljon! Futja a nyugdíjból? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Elrettentő

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Nagyon reméli a családunk, hogy nem feleslegesen fogyasztom az áramot, a környezetterhelést növelve. Híreimet véve legalább kend elretten, és letelepedési kötvény hiányában nem bújik át a kis magyar hont övező szögesdrót alatt az ürgelyukon, hogy a papírtigrisként pávatáncoló nagyúr talpa alatt velünk kínlódjon a kihalóban lévő falunkban

Tényleg nem akarom ijesztgetni kendet, de kendnek alaposan tudnia kell, hová is ácsingózik. Vizsgáljuk a kérdést globális perspektívából – mondaná Pali bá’, a tata nem gádzsó magyar komája a lelakatolt közkútnál merengve. Tudja, akinek a lováért már megint itt volt az arab.  Merthogy Pali bá’ tudja ám, Afrikában sincs ingyen ebéd, meg ingyen víz a szegénynek. Mutatta a tévé is, hogy a meztelen kis néger gyerekek pont olyan pókhasúak, mint a mieink itt a négereknek szánt, de végül a turkálóból is kiselejtezett zsákos rongyokban. Csak ugye nálunk az illiberális demokráciának köszönhetően a cigány-magyar egyenlőség az árok szélén megvalósult, nekik meg még árkuk sincs. 

Csakhogy amíg tradicionálisan keresztény idegen földön a bennszülött gyerekeket nem csak keresztény módon tárolják, mint az autodafé hazájában Francisco Francoék tették, hanem használat után költségmentesen el is ássák. Nem csak a bigott katolikusok Írországban, hanem a lazább kanadaiak is. Tömegsírba. Nálunk még a használatból kivont, narancskeresztény célokra alkalmatlan bennszülött gyerkőcök eltakarításának költségmentessége nincs kidolgozva. Magánerős. Még az időseké is piacgazdaságosan önerős. Úgy ám. Kidolgozatlan, mint a Fudan-szerződés. Megvan, de nincs.

Majd a népszavazás. Magyarosan, mint a konzultáció szok lenni. Ja. A mi falunkban, a Zsiga bá’ is naponta konzultál a Zsömle tehénnel. Minden reggel fejéskor, mielőtt a szegény jószág a sajtárban tevőlegesen nyilatkozna, emlékezteti a tehenet a történelmi küldetésére: Te döntesz, hogy marhapörkölt vagy tejbegríz lesz a vacsorám. És a Zsömle, mint a Zsiga-klán közmunkása el se bődülve úgy tejel, mint a Coca-Cola-ellenes képviselőnek a TOP pályázaton, a vályogvető gödör helyén emelt kétméteres kilátót nyert falusiak.

Debizonyhogy magas az! A 15 évvel ezelőtti kölniszórórendőrségivízágyú sebesültjei erről most úgy meglátták a 862 eurót, hogy fényképileg vérezni kezdett a fejük (Lattman). A miénk meg a valóságban fő. Leginkább a menázsi reszortos nagyinak. Kaja helyett. 

Mert amit mi bennszülött alattvalóként közgazdasági szabályzók által kormányzatilag engedélyezetten ehetnénk, annak egekbe ment az ára. Még szerencse, hogy a miniszterasszony nagysága a földieper videójával vizuálisan kielégítette néhány százezer bennszülött magyar gyerek vitaminszükségletét. A többi csóróhoz még nem jutott el az internet. Mert a tálib iskolák mintájára a magyar közpénzből fenntartott határon túli illib egyházi janicsárképzők fenntartása sokba kerül.

Persze, hogy kifizetődő. Tessék csak megnézni, hogy Zelenszkij, Putyin vagy Ceaușescu egykori ifjúkommunistáinak – átlépve a kismagyarhatárt – lávaként feltörő nagymagyarkeresztény identitása milyen sok bennszülött magyar máglyahalálát okozta. Akkor el tudja képzelni, hogy mekkora pusztítást fognak ezek majd itt művelni, ha a nagyúr a proletárinternacionalizmus elméleti ismerete nélküli narancskeresztes csicskáit rászabadítja a lenézett és még véletlenül élve maradt, az ellopott szegénységi küszöb miatt láthatóvá vált kómában lapuló prolikra. 

Persze ezen én nem vetyengek. Ezer dolgom lenne. Teszem fel nekem mást is tudni kéne számolni, nem csak a nem létező konyhapénzt. De a tanító néni azt mondta, elő se vegyük, mert minekünk az ebben a tankönyvben lévő tudományra ennek az istennek az idejében nem lesz szükségünk.

Azt írja az újság, hogy Ferenc pápa őszentségét sikerült elrettenteni a megszentségtelenített kolostortól. Nem tudni miként lesz, ha lesz (legfeljebb beöltözik majd valamelyik házi káplán/püspök dublőrnek, Csernyenkónál is bejött állítólag), de az már biztos, hogy a Covid a kolostorszolgáktól elrettentette a szegénységet az oltóanyagon és a lélegeztető masinákon nyert profit révén. Az még nem biztos, hogy a közpénznyelővő közszereplő lesz-e a túltáplálástól, de az már biztos, hogy „az nem megy, hogy valaki papol és kioktat” csak akkor, ha a gazdi szövegét szajkózza, mint a Szippantós sokfeleséges.   

Én meg most a költség oldal néhány kiragadott és kend által nem tervezett tételével fejezem be az elrettentést. Tartozik kend az 59 országból bevásárolt 19 855 migránsnak a letelepedési kötvény biznisz miatt (meg sűrű bocsánatkéréssel az Uniónak, hogy rájuk szabadítottunk egy rakás gengsztert). Tartozik Putyinnak Paks, na meg a bank miatt. A kínaiaknak a vasúti meg az egyetemi hitel miatt. Számoljon! Futja a nyugdíjból? 

Bütyökfalva, 2021. június 10.

Mirtill

P.S.: A nagyi olvasta, hogy kendet gyerekkorában az egyik egyházból a másik egyházba lökték a felnőttek, és ez elég ciki volt kendnek. Ráérő idejében számolja már ki, hogy a képviselő reformata papnak (ha van) gyereke, akkor számíthat-e arra, hogy katolikusnak nevelik. Mert én nem tudom, melyik egyenlettel kéne ezt a szöveges feladatot megoldani. A nagytiszteletű üzemanyag költségelszámolása szerint tavaly háromszor kerülte meg a Földet. Feltételezve, hogy nem használt Lázár-blokkolót, és minden sebességkorlátozást betartott, akkor ez az autókázás mennyi időt vett el a papi szolgálatból, a képviselőségből és maradt-e ideje a gyerekre, vagy őt is lepasszolják árvagyerekként katolikusnak, mint kendet?