Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Holtomiglan, holtodiglan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Ha nem mesélsz a sikeredről, valószínűleg nem is fognak tudni róla.”

Ez egy Donald Trumptól származó idézet, és mert Trumpot nálunk úgy tekintik, hogy ő az egy igaz ember, kicsit se meglepő, hogy kormányunk mást se csinál, mint sikerpropagandát gyárt. Ha van sikere, ha nincs, ez mellékes körülmény, a fontos az, hogy bármit el tudjon adni. A módszer bevált. Van egy réteg, amelyik 11. éve egyfolytában elégedett, vagy azért, mert soha ilyen jó dolga nem volt, vagy nincs ugyan jó dolga, viszont beéri azzal, hogy akár jó dolga is lehetne. Ha mégsincs, annak a globalisták, a liberálisok, Soros, Gyurcsány, Brüsszel, stb. az okai, a sanyarú sorsból persze ki lehet törni, amennyiben legyőzik a már-már végtelen számú ellenséget.

Az egyszerű hívek beérik az igével, mint általában a hívők, akik feltöltődni járnak a templomba, hogy meghallgassák a papot, akinek az előadásában nem nagyon van újdonság, viszont olyan szépen beszél, hogy boldogság hallgatni is, akárcsak péntekenként Orbánt, de az igazi fideszesek mások, mintha esküt tettek volna belépéskor. Aki erre vállalkozik, sírig tartó szolgálatot vállal, innen nem lehet visszavonulni. Elnézem ezt a szerencsétlen Bakondit, lassan már hordágyon viszik a TV-stúdiókba, hogy újra meg újra előadhassa, milyen veszedelmes méreteket ölt a migránsok ostroma a déli határon, most már azon rémüldözik, mi lesz velünk, ha egyszer csak nem tudjuk megállítani a rohamot. Hogy mire megy ki ez az egész, nem tudni, talán további ötleteik vannak, mondjuk újabb kerítést akarnak építeni a határon, vagy inkább nagy falat, a kínai barátok biztosan szívesen segítenének ebben is. Szóval Bakondinak egyre feltűnőbben reszket a feje, láthatóan sok már neki ez az óriási felelősség, de nem és nem hagyja ott a pozícióját, elvégre mire menne a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadó nélkül, hozzá foghatót lehetetlen lenne találni. Pótolhatatlan, mint az összes fideszes, akik holtukiglan szolgálatban maradnak. Ott vénülnek bele a hatalomba a szemünk előtt, van, aki olykor kicsit hátrébb kerül, de kegyvesztettek nem lesznek, a hűség kifizetődik, még ha el is követnek bármi égbekiáltót, akkor sem engedik el a kezüket.

Na és a siker, nincs is annál fontosabb, mint szüntelenül arról mesélni, mennyire sikeresek. Az elmúlt 11 évben egyebet se láttunk, mint a Fidesz szüntelen diadalát. Európa megszégyenült, kénytelenek most már belátni, hogy van itt a kontinens közepén egy kicsi ország, amelyik ugyanakkor megkerülhetetlen. A nemzetileg és keresztényileg elkötelezett kormányunknak köszönhetően mi minduntalan jól döntünk, és ha csak utólag is, de kénytelenek belátni, hogy nekünk van igazunk, a hívek meggyőződése, hogy már rég Orbán lehetne az unió vezetője, ha akarná, de nem állt kötélnek. Mások sikereit rendszeresen relativizálják, kénytelen-kelletlen elismerik ugyan, de valahogy úgy, hogy ne legyen benne köszönet. Karikó Katalint nagyszerű eredményéért a világ nem győzi a tenyerén hordozni, itthon pedig az a megtiszteltetés érte, hogy a magasságos miniszterelnök fogadta őt a hivatalában és kötetlen beszélgetést folytatott vele szakmai kérdésekről, mint például a disznósajt rejtelmei, majd pedig valamelyik nagyszerű teremtmény beleásta magát a múltba és kikutatta, hogy Karikó Katalinnak is volna mit letagadnia. A tudós parádésan hárított, nem tagadta, miért is tette volna, nem követett el semmit, amit szégyellnie kellene, majd közölte, az ügyet ezzel lezártnak tekinti. Példás elintézése az ehhez hasonló mocskolódásoknak, tanulnunk kellene tőle. Azt persze feltételezem, hogy a történtek után megerősödött benne, hogy bizony jól döntöttek, amikor annak idején kivándoroltak.

Feléledt az „aki nincs velünk, az ellenük van” mondás, senki sem maradhat semleges. Ha komoly ember és számít a véleménye, hitet kell tennie a Fidesz mellett, ha ez nem akaródzik neki, vagy mert távol él és úgy érzi, nem kellene állást foglalnia, vagy mert valami más köti le a figyelmét, akkor elkönyvelik, hogy nyilván ellenség, és ha az, akkor feltétlenül be kell sározni.

Most nyilván kemény munka folyik a háttérben, felderítik az ellenzéki jelöltek egész családfáját, hátha valahol valamit találnak, amiből hátborzongató sztorit lehet kikerekíteni, kinek a dédapja botlott meg hajdanában, vagy ha nem is tett semmi ilyet, hátha volt legalább valami kabát-ügye, amiből le lehet vonni messzemenő következtetéseket az utód jellemére vonatkozóan. Mostanában láttam egy mestermunkát, Márki-Zay Péter és Habsburg György képét egymás mellett, a hozzá tartozó okossággal, mennyire szembetűnő a hasonlatosság, tehát Márki-Zay le se tagadhatná a Habsburg-rokonságot, a vér nem válik vízzé.

Nem lehet könnyű az ilyen ocsmányságokat ép lélekkel átvészelni, főleg, mert a folyamatos propaganda nem múlik el nyom nélkül, sokan a hatása alá kerülnek, és a vádak, ha alaptalanok is, sokakban gyökeret eresztenek, ennek következménye, hogy például Bajnait is kitartóan üldözték a libákkal, miközben a hőbörgők többségének fogalma se volt arról, mi köze is lehetett a libákhoz. Kétségkívül a Fidesz a mocsokságban verhetetlen, és nem az a megoldás, hogy az ellenzék is építsen ki az övékéhez hasonló ganajtúró-hálózatot. Az viszont fontos, hogy segítsük az arra érdemeseket, hogy a várható sok förtelem után is meg tudjanak maradni tisztességes embereknek

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.