Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azt a bizonyos határt nem Jakab Péter, hanem a Fidesz szüntette meg 10 évvel ezelőtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jakab Pétert 9,6 millió forintos büntetéssel sújtotta Kövér László házmester. Ennek oka, hogy a Jobbik vezetője ficsúroknak nevezte a fideszes képviselőket és magát a házmestert, Kövér Lászlót is. A ficsúr jelentése: nyegle fiatalember, előkelősködő, divatmajmoló szépfiú. Nyilván ezt arra értette, hogy közpénzből rázzák a rongyot, miközben az ország történelme egyik legsúlyosabb válságát éli. Kövér László 135 millió forintért rendelt 8 darab szőnyeget a Parlamentbe, ami Jakab véleménye szerint megüti a mércét ahhoz, hogy ficsúrnak lehessen nevezni. Ezzel én sem vitatkoznék, hiszen az egész NER arra épül, hogy a köz pénzét eltulajdonítva olyan egzisztenciákat, életeket építsenek fel, ahol az értelmetlen pénzszórás a jellemző. A legdrágább divatmárkák viselése, több tízmilliós autók vásárlása, yachton és privát repülőn való utazgatás, csak hogy egy pár példát soroljak.

Nyilván Jakab is pontosan tudta, hogy büntetés lesz a kijelentése vége, mégis kimondta, amit gondolt. Az is nyilvánvaló, hogy ezt a fajta viselkedést miniszterelnök-jelölt jelölti kampánya részévé tette, és jól láthatóan működik is. Kimondja azt a parlamentben, amit sokan csak a saját otthonukban mernek. Pont emiatt tartják sokan potenciális, komoly esélyekkel bíró miniszterelnök-jelöltnek Jakabot. Egyáltalán nem kötelező azonosulni azzal, amit Jakab képvisel, de azt be kell látni, hogy a taktikája működik. Azzal viszont nem értek egyet, hogy néhányan megbotránkoznak azon, ha egy ilyen kijelentést tesz a Jobbik politikusa. Számomra ugyanis a ficsúr kijelentés kevésbé degradáló – pláne, hogy igaz is –, mint mondjuk Orbán Viktor boldog karácsonyozása annak idején. Egy miniszterelnök ugyanis nem nézhetné teljesen hülyének a párttársait a parlamentben, sem pedig a saját vagy mások szavazóit, egyáltalán az ország polgárait, mégis ezt teszi már több, mint tíz éve.

Nyíltan hazudik és hülyére veszi az emberek által megválaszott képviselőket. Kiüresítette a parlament intézményét, amely ma már csak díszletként funkcionál a hatalom kezében. Ott érdemi vitát nem lehet lefolytatni, ezért az ellenzék egyes képviselői a lázadást válaszották. Jakab különböző szavakkal illeti a kormánypártot és képviselőit, míg Hadházy egyszerűen egy táblát emel a magasba, amivel Orbánnak üzen. Lehet, hogy nincs komoly hatása arra, ahogyan a kormány viselkedik, de talán többet ér, mintha unalmas beszédekkel próbálnák megváltoztatni a maffiakormány gondolkodásmódját. Teljesen értelmetlen vitapartnerként kezelni a Fidesz és a KDNP képviselőit, hiszen vitára teljességgel alkalmatlanok. Sablonszövegeket ismételgetnek naphosszat, a kérdésekre pedig érdemben nem hajlandóak válaszolni.

Lehet, hogy nem sértegetik megalázó szavakkal a képviselőtársaikat (de!), viszont egyébként nincs is erre szükségük. Ők vannak hatalmon, azt tesznek, amit csak akarnak. Az ellenzék kezében sok fegyver már nem maradt, pont ezért is választhatta ezt a módját a véleménye kifejezésének Jakab. Mondom, nem kötelező vele egyetérteni, de azt el kell ismerni, hogy hatásos. És azon sem érdemes morgolódni, hogy ezzel romlik a tisztelt háznak nevezett cirkusz színvonala. Ilyenről már nagyon régóta nem beszélhetünk, hiszen Kövér Lászlók és Orbán Viktorok ülnek a bársonyszékekben, akik úgy élnek vissza a hatalmukkal, ahogy csak kedvük tartja. Kövér már évek óta terrorizálja mindazokat, akik valami olyat mernek megfogalmazni vele vagy párttársaival szemben, amely vélemények igazak. Ő persze lekommunistázhat másokat minden gond nélkül, hisz ő a házmester, így ő a kétlábon járó törvény a parlamentben.

Ha valakinek a hibája az, hogy ilyenné vált az országgyűlés, az nem az ellenzék, hanem a Fidesz. Ők voltak azok, akik törvénymódosításokkal elérték, hogy az ellenzék csak bábu legyen a parlamentben, ezért a szavazásoknak sincs az égvilágon semmi értelmük. A felszólalásokra normális, demokratikus országokban érdemi választ szokás adni, de nálunk ez sincs így. Ha Orbán épp befárad a házba, akkor sem ad soha érdemi választ, inkább elmondja, hogy mennyire sikeresen vitt véghez mindent, és egyébként is Gyurcsány. De a miniszterek sem arról híresek, hogy szeretnének befáradni a parlamentbe, ezért általában valaki mást küldenek be maguk helyett, akik egy papírlapról felolvasnak valamit, ezzel letudva a válaszadási kötelezettségüket. Egy normális parlamentben akár parázs vita is kialakul, ahol az egyik fél kérdéseire kötelező válaszolni a megszólítottnak. Ha ezt például nem tennék meg a brit parlamentben, akkor igen gyorsan kifütyülnék az embert. Idehaza viszont taps és nevetgélés jár azért, ha valamelyik fideszes vagy KDNP-s képviselő előáll egy frappáns válasszal, amivel teljesen hülyének nézi és földbe döngöli, kigúnyolja az úgynevezett vitapartnerét.

Akit tehát Jakab megjegyzései sértenek, az gondolkodjon el azon, hogy mégis miként jutottunk el ide? Kinek is köszönhető az elsősorban, hogy kénytelen volt olyan eszközökhöz nyúlni, amelyekre egy demokratikusan működő ország parlamentjében semmi szükség sem lenne. Hadházy Ákos sem azért tartott fel többször is táblát, mert nem volt jobb dolga, hanem azért, mert pontosan tudta, hogy azzal át tudja majd adni az igazi üzenetét, hiszen megbotránkozást fog kelteni vele, amivel majd a „közmédia” is foglalkozik.

Bár ne lenne erre szükség, bár egy olyan ország lenne Magyarország, ahol kemény, ámde okos vitákat folytatnak az ellenzéki és kormánypárti képviselők, amelyekből le lehetne szűrni, hogy kinek is van igaza. De nem érdemes álmodozni, mint ahogy nem érdemes eltartott kisujjal azon merengeni, hogy Jakab ficsúrozása túlment-e egy bizonyos határon.  Mióta a Fidesz hatalmon van, azóta ez a bizonyos határ már nem létezik, ezt érdemes lenne végre belátni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.