Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor az alkotmányjogász rácsodálkozik. Mindenre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Medvét fotóztak a Börzsönyben (azt hiszem, még nem jegesmedvét), ma nem csak esni fog, de villámlani is helyenként, jelenleg éppen a szél próbálja elhordani a házat, amúgy annyira nyugodt és kiegyensúlyozott az ország, annyira rendben mennek a dolgok, hogy alig akad említésre méltó dolog. A választási kampány az elvárt kulturált hangnemben zajlik, hiszen ez itt a keresztény kultúra bölcseje és védelmezője, nélkülünk már régebben kipusztult volna a civilizáció. Meg a civilizált politizálás is. Íme, a bizonyíték:

Mint annyi minden, a nyelvvizsgája és a PhD-ja is hazugság volt. A magas, vékony srác kamuzott. Szerencsésebb országokban, ahol az erkölcsnek, becsületnek van némi helyiértéke, a lebukott politikus ilyenkor fejvesztve távozik a közéletből, esetleg rituális szepukkut hajt végre kedves önmagán. Ugyanis a hazugság szégyenbélyegét máshogy nem lehet lemosni. (PestiSrácok, Pilhál Tamás)

Valaha azt állította Karácsony, hogy neki van PhD-ja? Esetleg perfekt nyelvtudása? Van erre bizonyíték? Következő kérdés, ha már lebukott politikus – mármint tényleg -, emlékszik még valaki Schmitt Pál nevére? Aki a mai napig a mi adónkból él olyan színvonalon, ahogy azok, akik azt a pénzt kitermelik, a büdös életben nem fognak élni. Akit minden nyilvános eseményre meghív Orbán és külön köszönt? Na, ehhez képest tényleg rendben van azt hazudni, hogy hazudott a potenciális politikai ellenfél. Olyan civilizált, kereszténykultúrás és hasonló. Olyan előremutató. Mint például az is, hogy a végtelenségig kereszténykulturált posványmédia apraja és nagyja kamerával és angolul feltett kérdésekkel üldözi Karácsonyt, majd töltik fel a videókat, ahogy nem válaszol. Az sajnos még mindig nem eléggé izgatja posványékat, hogy a miniszterek elnöke és az ő udvartartásának tagjai évek óta nem válaszolnak a magyarul feltett kérdésekre sem. Sőt, fel sem lehet tenni nekik kérdéseket.

És ha már a sajátosan értelmezett becsületkódexről és a politikai térben mozgókkal szembeni minimális erkölcsi elvárásokról csacsorászunk, ajánlom mindenki szíves figyelmébe a legújabb sikerkönyvet, mely bizonyára mindenki könyvespolcát gazdagítani fogja, nem is beszélve arról a szellemi csemegéről, amivel kétségtelenül meglepi az olvasókat. Orbán Balázs, a miniszterelnökség miniszterhelyettese és Mernyei Ákos miniszteri biztos közös munkájának az eredménye a Magyarország 2020 című tanulmánykötet. A 2021. áprilisában megjelent művet a 2021. március utolsó napján bejegyzett MCC Press Kft. adta ki, melynek tulajdonosa a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány. A könyv borítóján ott virít Orbán Viktor ajánlása, olyan igazán elismert szerzők munkáit olvashatjuk benne, mint Mocsai Lajos, Merkely Béla vagy Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója. Úgy tűnik, idén igazán gazdag lesz a könyvtermés, és még csak május van.

Varga Judit, aki elméletben igazságügyi miniszter, mégpedig Magyarországon, a gyakorlatban harcos amazon (alkalmanként dekázik és hegedül is, ha arra van igény), és az Unió ellen küzd, ezt a csodás fotót posztolta a közösségi oldalára.

Facebook/Varga Judit

A fölé írt szöveg:

Elmélkedések egy tea mellett az EU jövőjéről.

Tehát van az a vicc, amikor egy asztalnál ücsörög az előző és a jelenlegi igazságügy miniszter, és még így sem sikerül igazat mondani. Már amennyiben nem szokása az újgazdag NER-es körökben kávéscsészéből teázni. Mert akkor nem szóltam semmit. Bár házi sütésű vaníliás karika és nápolyi pont nincs a kínálón, de eszembe jutott a nyugdíjvagyont nagy erőkkel védelmező, annak a nyugdíjszámlára való átvezetését szemrebbenés nélkül garantáló, a magánnyugdíjpénztárból való kilépés ösztönzése érdekébe egy országot fenyegető és zsaroló szenátorasszony és az ő igazmondó szája. Selmeczi Gabriella felébredt valami zajra a parlamentben, felpattant és elszavalta, hogy a baloldal politikai alapon tesz különbséget a vakcinák között, és a baloldal lelkén szárad többezer ember halála. Biztosan elfelejtettek neki szólni, hogy már a következő felvonás van soron, itt az a vezérmotívum, hogy Karácsony Gergely angolul sem tud.

Viszonylag ritkán olvasom a Demokrata című pártlapot, pedig igazán nincsen rá semmi okom. Pontosan ugyanazok a témák, ugyanazok a cikkek – kicsit átcsomagolva -, ugyanazok az ordító problémák – Karácsony Gergely angolul sem tud, és amúgy is, ő valójában Gyurcsány Ferenc -, mint a többi pártlapban, de időnként csemegére is lehet bukkanni. Mint például ifj. Lomnici Zoltán megnyilatkozásaira, aki valamiért alkotmányjogászként fut a pártmédiában, és elég ügyesen el tudja ismételni, amit a szájába adnak. KORMÁNYHATÁROZAT BIZONYÍTJA, HOGY KARÁCSONYÉK HAZUDNAK A KELETI NYITÁSRÓL című cikkből az derül ki, hogy nagyon vergődik a propagandagépezet, és egyre átlátszóbb hülyeségeket hordanak össze kínjukban. Ráadásul ez a kín ebben az esetben kettős, mert Karácsony Gergely legalább annyira ijesztő ellenfél lehet Orbán számára, mint amennyire be vannak fosva az ellenzéki összefogástól. Mert a valóság ez, sok év után először nem a sok kis párttal kell megküzdenie (több idézőjelben a küzdelem) a monolit Fidesznek, hanem egy az egyben küzdelem várható. Azt pedig ők nem nagyon szeretik. Vagy kreált ellenség kell Orbánnak, vagy sokkal gyengébb, vagypedig annyival erősebb, hogy nyugodtan lehessen hősiesen cincogni az árnyékában, mert meg sem hallja, azonban itthon a hívek oroszlánbőgésként érzékelik. A nagyjából azonos erejű és méretű ellenfél nem jó, mert azt igazából le kell győzni, és ha mégsem sikerül győzni, a kudarcot nem lehet sikerként eladni a híveknek.

Natehát, ifj. Lomnici és a hülyécske cikkcím. Maga a mű arról szól, hogy:

– Ön szerint jogosak a baloldali képviselőknek a Fudan Egyetemmel kapcsolatos beruházásra vonatkozó aggodalmai?

– Az úgynevezett keleti nyitással kapcsolatos aggodalmak megalapozatlanok, egyúttal teljesen álságosnak tekinthetőek. És e körben nem csupán arról beszélek, hogy 2003-ban a baloldal nyitotta meg a kapukat a kínai turisták tömegei előtt hazánknak az úgynevezett ADS – jóváhagyott turisztikai célpontnak minősülő – országok közé történő felvételével, hanem arról is, hogy 2004-ben szintén a balliberálisok kötötték meg a rendszerváltás utáni egyik fontos gazdasági együttműködési megállapodást. Az a hír tehát, hogy a kínaiak politikai befolyásszerzésétől tartó Karácsony Gergely megdöbbent az újabb kínai beruházás hírétől, egyszerűen nevetségesen álságos.

Ha valaki el tudja magyarázni, mi a cakkos franc köze van a gazdasági és turisztikai együttműködésnek ahhoz, hogy Orbánék ki akarják szorítani a magyar fiatalokat a tervezett – és a fővárossal egyeztetett – Diákvárosból, helyette egy kommunista diktatúrának óhajtanak magyar adófizetői pénzből bázist építeni Európa közepén, annak fizetek egy sört. Eddig sem a magas szellemi színvonal jellemezte a pártpropagandát, de ijedtükben olyan mélyre sikerült lecsúszni, hogy az már bőven eléri a szánalmasan röhögséges szintet. Amúgy pedig Karácsony Gergely – és vele az ország háromnegyed része – nem a beruházás hírétől döbbent meg, hanem attól, hogy volt egy megállapodás a kormány és a főváros között, hogy létrehoznak egy Diákvárost a magyar fiatalok számára, melyben megfizethető diáklakások és sportintézmények, parkok és oktatási központok kapnak helyet. Ehhez képest Orbán felrúgta a megállapodást, és le akarja nyomni az ország torkán a kínai egyetemi várost. A magyar fiatalok helyett a kínai kommunista párt érdekeit óhajtja szolgálni. Na, ezen lepődött meg Karácsony.

Megint sikerült túlcsordulnom a reggeli kereten, húzom elfelé a csíkot. Mindjárt máshol folytatom a dühöngést. Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk majd az első beszólással.