Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kell az utánpótlás, amelyik eltartja a sok léhűtőt, és törleszti majd a számlát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát igen. Lökte a sódert péntek reggel is menetrend szerint az ország első számú melósa, a Kossuth nevű, közpénzből működő einstandolt rádióban, kakaskukorékolás után pár perccel. Mert ő már reggel négykor talpon van, jön-megy, aláír, pecsétel. Majd beleőrül, hogy itt minden rendben menjen, mert győzni kell mindenáron. Ez elég szar lehet neki, mert veszíteni nem szeret, meg nem is igen tud, így van szocializálva. Ezzel szemben törtetni, aljaskodni, hazudni, mellébeszélni azt viszont igen, ez az ő igazi terepe, itt érzi otthon magát.

Mint megtudtuk, Karikó Katalin asszonyság járt nála vendégségben, de az nem is annyira lényeges, hogy az ő nevéhez fűződik a Covid-19 ellenszerének feltalálása, az viszont igen, hogy az apukája hogyan készítette a disznósajtot. Atyaég, emberek! A pofám leszakad, hogy ennek a tahónak még ilyenkor is a zabáláson és a disznóvágáson jár az esze. Kéri Lászlónak igaza van: de ki látott már várban „lakó” falusi csávót? Mondjuk aki követte őfényessége pályafutását, az tudhatja, hogy erre a szerepre legalább nem kell különösebben rájátszania. Megy ez magától is. Imádja az egyszerű, falusi tehénpásztort játszani, ez látszik minden megnyilvánulásában, ezen nincs mit szépíteni. Nem kellett nagy meló, hogy felépítsék az egyszerű, közülünk való ember imázsát Orbán köré, sok helyen ezzel simán választást lehet nyerni. Ő meg csak önmagát adja, még erőlködnie sem kell. 

Tehát arról volt szó ezúttal, hogy a fiatalok milyen körültekintőek és elővigyázatosak, mert nagyon sokan regisztráltak az oltásra, és ez milyen megható. Lónak a faszát. Azért jelentkeznek, mert el akarnak menni moziba, bulizni, fesztiválozni, étterembe meg olyan helyekre, ahova oltási igazolvány nélkül nem lehetne bemenni. Ennyi. Nincs emögött semmi más. Ha valaki tudja, az én vagyok, 3 kamasz fiúval az almomban. Szimpla zsarolás az egész, de ha én ezt mondom, akkor aljas oltásellenes vagyok. Igaz, amúgy is az vagyok, mondhatok bármit. A billog már a bőrünkön van, oltásellenes álhírgyártók vagyunk egytől egyig, akik kételkedünk, kérdéseket merünk feltenni akármivel kapcsolatban a világ legjobb kormánya vezetőjének. Nyilván mindegy is, mert válaszolni nem fog, hacsak a bíróság faggatja majd egyszer a Mindenhatót, de arra egyelőre még várni kell.

Szóval a kanyarban előzgetés meg a kaszkadőröket megszégyenítő mutatványok végül is győzelemre vezették országunkat, élén a világ legjobb vezetőjével. Ennyi. Több mint 29 ezer halott, brutális infláció, gazdasági visszaesés, csődbe ment vállakozások, megszűnt munkahelyek, elárvult gyermekek maradtak hátra a nagy harcban, de megérte, mert dobogós helyen lehet Orbán, akinek csak a választás és a győzelem lebeg a szeme előtt. Gratulálunk, megcsinálta. Egyedül ő, senki más. Más nem tudná az ügyeket intézni, koordinálni, felügyelni, igazgatni, csakis ő képes erre. És a Varga Mihály is olyan költségvetést „drótozott”össze, hogy le a kalappal, az idei évi foglakoztatottság a tavalyihoz képest szinte hangyafasznyival van elmaradva, mondjuk nem tudom miért ahhoz méricskéli, akkor már vastagon benne voltunk az első hullámban, de biztos én vagyok a kötekedő libsi, jól van akkor.

Egyébként meg most minden olyan emelkedett és szép, mint amikor gyermek születik egy családba. Mert azt nem tudja, hogy egy nő mit érez ilyenkor, nőügyekkel nem foglalkozik, de azt igen, hogy egy apa mit. Kinyílnak a horizontok, nem csak pár évre tervez előre, sőt, ha unoka jön, akkor még tovább. Tehát Holy is 2050-ig látja magát aktívnak, de 2080-ig mindenképpen be akarja biztosítani a gyermekek jövőjét is. Itt álljunk meg egy pillanatra. Mindig bajban vagyok a személyes névmások használatával. Nem a saját magammal kapcsolatban, hanem nála. Tehát akkor most a saját gyerekeiről és unokáiról ábrándozik, vagy úgy nagy általánosságban az országban élőkéről? Mert kurvára nem mindegy, főleg nála nem, akinek már van saját lábra állított pulyája a mi pénzünkből, és annak igen gazdagra hízott férjeura is. Hogy az unokákról ne is beszéljünk. Vannak egy páran, és igen sokba kerültek mostanáig. Nem neki, hanem nekünk. Lehet, hogy a világ egyik leggazdagabb emberének (Viktorra gondolok, nem Lőrincre) nem okoz problémát felnevelni mit tudom én hány gyereket és unokát, de azért szegényebb családokban nem biztos, hogy ez gond nélkül megy. Főleg nem egy ilyen labilis gazdaságú, szétlopott országban nem.

De mindegy, ez van, egyelőre nem tudunk mit tenni, van még szűk egy évünk, hogy elhajtsuk a Várból ezt az önjelelőt hőst, Európa védelmezőjét. Aki nem a migránsoknak akar szép új jövőt építeni, hanem a magyar újszülötteknek. Milyen kedves és gondoskodó a mi Viktorunk. Szegények, ha tudnák, hogy mi vár rájuk miután megszületnek és pláne mire felnőnek, inkább világra se akarnának jönni. Gondoskodik róluk szorgosan a nagy megmentő. Mármint arról, hogy ne unatkozzanak majd. Dolgozhatnak és fizethetik majd vissza kamatostul a felvett gigahiteleket, amiket Orbán és klientúrája most tesz éppen zsebre, és ment ki az országból az ínségesebb időkre. Szép perspektíva, gyönyörű jövőkép. Nem véletlenül sulykolja ezt a gyereknemzési propagandát. Kell az utánpótlás, amelyik eltartja a sok léhűtőt, és törleszti majd a számlát. Mert ne higgyük, hogy ennek a kínai és orosz dörgölődzésnek nem lesz meg a böjtje. Dehogynem. China Town. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.