Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki a büdös francot érdekel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Kezdődik a dolgos hét, de a nemzet színe és virágzata a hétvégén sem lazsál, mint a pórnép, mert ha a nemzet szolgálatáról van szó, akkor semennyi gürc nem túl sok és nem túl megerőltető. Külgazdasági-, lélegeztetőgép és vakcinabeszerzési-, valamint támogatásosztási száguldó miniszterünk elhencegett a feltétlenül remek hírrel: sikeresen előzött a kanyarban a kormány. Ezt onnan lehet immár biztosan tudni, hogy a versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít a kormány 30 milliárd forint értékben. Azért aki éber, azt is felfedezheti, hogy a forrása a bőkezűségnek az egyre korcsosuló Unióban lehet, mert a támogatás az Európai Bizottság határozata alapján osztható ki. Szemben azokkal a támogatásokkal, melyeket a multiknak szokott bőkezűen juttatni a multik ellen nemzetileg harcoló kormány, mert az például a mi adónkból megy. 30 milliárdot átlagban 5-6 multi között szokott szétdobni Szijjártó, de lehet, hogy kicsit többnek is jut időnként belőle. Szóval aki nem ragaszkodik hozzá, ne aléljon el a meghatottságtól.

Sok változás mára virradóra nem történt, és nem is várható, hogy a héten történni fog. Az ellenzék oltásellenes, Karácsony Gergely nem tud angolul – én nem is tudtam, hogy tolmácsot keres a Fidesz. Mert ha igen, érdemes lenne előkotorni Orbán egykori cimborájának barátnéját, Vida Ildikót, hátha tudna tanácsot adni. Esetleg Tállai Andrást is meg lehetne faggatni, hogy országot vezetni is a magyar nyelv szabályai szerint kell, vagy csak adózni -, ámde. Amennyire én tudom, jelenleg Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere. És itt következzék egy interjúrészlet:

A nyelvtudással hogy áll?

Ez a leggyengébb pontom, németül beszélek egy keveset. Egy humán tagozatos gimnáziumba jártam, ahol latinul és ógörögül tanultunk, az orosz nyelvvel pedig az én korosztályom szerintem általában hadilábon állt. De talán Budapest főpolgármesterének nem az az elsődleges feladata, hogy fordítóirodát tartson fenn. Különben is, Kuncze Gábor hány nyelven is beszélt, amikor miniszterelnök-helyettes lett?

Az interjú 2006-ban készült, az alanyát Tarlós Istvánnak hívják. Hát nem érdekes? Nem különösebben. Ki a büdös francot érdekel? A Fideszt persze most nagyon, mert valamelyik kitalálta, hogy ezzel lehet alázni Orbán potenciális kihívóját, pláne el lehet terelni a figyelmet az ipari méretű lopásokról és balfaszkodásokról.

Mostanra az a vicces helyzet alakult ki, hogy az állampárti lakájmédia – és persze az összes fideszes beszélő fej – szerint az ellenzék egyrészt kommunista, másrészt lebeszéli az embereket a kínai vakcináról, mert csak a nyugati jó nekik, másrészről a konzervatív és legalább annyira keresztény kormány a kommunista vakcinához ragaszkodik valamiért. Ha majd egyszer, ötezer év múlva kíváncsi régészek előtúrják a csontjainkat a rárakódott müzlisdobozok és tejeszacsik alól, a vakcinamaradványokat fogják vizsgálni, hogy tudják, melyik csoporthoz tartozott a csontok egykori tulajdonosa. Ha kínai vakcina nyomaira bukkannak, akkor fideszes volt, ha nyugati vakcináéra, akkor ellenzéki. Nyehehe.

Vasárnap délután váratlanul kiderült, hogy lehet Pfizer vakcinára időpontot kérni. Szorosan ezután kiderült, hogy mégsem lehet. Hogy mikor lehet majd, azt nem tudta megmondani a Koronavírus Sajtóközpont, mert ők az illetékesek. Bizonyára hamarosan lesz Pfizer oltás. De persze nem ám csak úgy, ahogy normális ésszel gondolná az ember, hanem ilyen váratlanul bedobják, mint egy füstbombát. Várható, hogy ez fog történni, hiszen megakadt az oltás üteme, hiába örvendezett Szijjártó az újabb kínai szállítmánynak. Aki akart, márt kérte azt az oltást, aki inkább mást szeretne, az kivárt. Azt már lehetett tudni régebben, hogy ettől a héttől folyamatos lesz a Pfizer beszállítás, innentől arra gondolhatott, aki szokott ilyesmit csinálni, hogy befejezi ártunk és ormányunk a bohóckodást, lehet időpontot kérni és menni az oltásért. Ehhez képest majd bedobják az egyik nap, hogy másnap futás, de ám nem akárkinek, hanem aki kap SMS-t (ha szerencséje van, nem az lesz benne, hogy üljön át egy másik autóba), és aki nem érte még el a 60 éves kort. 18-59 évesig regisztrálhatunk, nehogy már felnőttnek érezhessük magunkat. Mert állítólag a 60 fölöttiek már megkapták. Na és akkor mi van? És ha kimaradt 80, esteleg 8 ezer ember? Mi a francért nem lehet 16-116 éves kor között regisztrálni? Mi a kockázata a kormány részéről, ha már egyszer a védett korban lévők és a krónikus betegséggel élők többsége be van oltva, akkor mi a cakkos francért kell ilyen korlátokat felállítani? Vagy bármi más korlátot? Nehogy természetesnek tekintsük, hogy működik valami? Nehogy azt érezzük, hogy az állam szolgáltat? Arra szoktunk néha gondolni, hogy ezeket a vakcinákat mi – te, én, a sarki zöldséges – fizettük ki? A kormány dolga a logisztika lenne, nem pedig az, hogy kegyként beszórják a nép közé, ha úgy vannak a számok. Ehhez képest egy ország áll rajtra készen, hogy mikor rohanhat és hová. Igaz, ha normálisan meg lenne szervezve, még azt hihetnénk, ez jár nekünk, nem Orbán adománya. Így meg…

Jó ébredezést mindenkinek! Már lehet vinni a dolgozóba a nyunyókát, senki ne felejtse otthon! Hamarosan jövünk az első beszólással.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.