Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyelvészkedünk, ürügyeket keresünk és hazug ideológiát gyártunk a megélhetési suttyósághoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos jóreggelt kívánok mindenkinek, aki szombat örömére a feltámadást választotta az ágyban maradás helyett! Általános műveltségi dimenzióban ma van a vöröskereszt napja, meg Európában a győzelem napja is ma van elvileg, meg a magyar kézműves fagylalté is, éljen sokáig. Általános műveletlenségi NER-dimenzióban pedig az van, hogy a kormány krémje (a Varga-Novák női szárny Palkoviccsal és a vezérlő csillaggal tandemben) Portugáliából, a portói szociális csúcstalálkozóról üzenget Európának és az ökölbe szorult fideszes keménymagnak, miközben megint a legjobb formájukat futva hoznak szégyent a lövészárok alakúra hülyített Magyarországra. Vagy legalábbis az egyik felére.

Rengeteg hajat az ég felé meresztő fejleménnyel indíthatnám a napot, de kezdjük a legabszurdabbal, ami ha mindent nem is überel az ezermilliárdos, teljesen törvényesnek számító lopások harcmezejével összefüggésben, de abszurdnak rohadt abszurd. Magyarország és Lengyelország (úgy értjük: a magyar és a lengyel kormányfő) megkísérelte kitöröltetni a „nemek közötti egyenlőség” („gender equality”) kifejezést egy, a társadalmi kohézió előmozdításáról szóló EU-s nyilatkozat tervezetéből. Csak hogy értsük, a hatalmas formátumú politikusok micsoda hatalmas formátummal vannak megverve. Ahogy Schmidt Mária NER-ideológus mondta: Orbán a legjobb dolog, ami Európával történhetett. És tényleg. Amikor éppen nem Kína vagy Oroszország vagy valamely elvadult, diktatórikus félázsiai banánköztársaság érdekeinek képviseletében fekszik keresztbe minden közös európai uniós fellépésnek a szerinte nem létező liberális demokrácia, valamint a kölcsönös tisztelet talajának örök dicsőségére, akkor nyelvészkedik, ürügyeket keres és kretén ideológiát gyárt a megélhetési suttyóságához. Körülbelül erről szól ez a vadbaromság, hogy akkora keresztények ők, hogy viszketnek a nemek közötti egyenlőség hallatán.

Tudom, nem egy újkeletű kormányzást helyettesítő parasztvakításról, a népek kóros tájékozatlanságát gátlástalanul meglovagoló hatalomtechnikai stratégiáról van szó, de attól még az embernek lesül a bőr a pofájáról. Például akkor is, amikor a magyar miniszterelnök azzal kapcsolatban oktatja Európát, hogyan kell oltásokkal megvédeni a népet. Ha már meggyógyítania nem sikerült egy rakás embert, akinek azt ígérte, hogy dehogynem, akkor átnyergelt a vakcinaszabadságharcra. Mert ugye a Covid-halálozási világranglista abszolút csúcstartójának számító ország első emberétől, akinek a sikerpropagandától duzzadó puttonya 28 400 áldozatot rejt, hiába várunk némi szerény visszafogottságot, ezt az alakot nem ilyen fából faragták.

Továbbá az embernek lesül a bőr a képéről, ahogy előadja, hogy a vakcinák biztosítása a legfontosabb társadalmi kérdés (jó, hát most nem sorosmigránsozhatott, és nem mondhatta, hogy a kerítés a válasz mindenre), mintha Európa nem lenne tisztában azzal, hogy mire való a vakcina. Vagy amikor azzal henceg, hogy olyan baromira jól működik a teljes foglalkoztatottságon alapuló, munkaalapú társadalomra és a bivalyerős családpolitikára épülő szociális modelljük, hogy már csak az van hátra, hogy megosszák másokkal is a vonatkozó tapasztalataikat. Nem megyek bele abba, hogy miközben a világ a tudás irányába fejlődik, ezek az össeszerelőüzemek számára nevelnek utánpótlást, és a NER csecsén lógó, a politikai kapcsolatok révén szarrá zsírosodott milliárdosaik és sufnioligarcháik háta mögül cinikusan vigyorogva röffentik bele az arcunkba: ők a tisztességes munkában hisznek. Abba sem megyek bele, hogy egyáltalán hogyan említhetőek a szociális kérdések az Orbán-kormánnyal egy mondatban, mert ez tényleg annyira szürreális, hogy a nincs ingyenleves NER- és kocsmafilozófiai alapvetés adja a másikat.

Hogy végül minden verejtékes próbálkozása ellenére nem sikerült kifúrni a nemek közötti egyenlőtlenséget a portói nyilatkozatból, ellenben ezen a teátrális hisztérián túlmutató, valóban fontos és előremutató tízéves programot fogadtak el a tagállamok vezetői a munkanélküliség és a szegénység csökkentésére, nem teszi kevésbé súlyossá az előzményt. Orbán újságírói kérdésekre válaszolva (Budapesten menekül az újságírók elől, Portóban sokkal bátrabb őfelsége) azt állította ugyanis, hogy Magyarország számára alapvető, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg igaz, hogy nőügyekkel hivatalból nem foglalkozik az elsőszámú alfahím, de keresztényként (???) számára a gender, mint ideológiailag motivált kifejezés használata problémát jelent, mivel a kifejezés jelentése szerinte tisztázatlan, valahol a nő és a férfi megjelölés között mozog.

Az egy dolog, hogy 10 emberből legalább nyolc és félnek fogalma nincs arró, hogy mi a gender, tehát a felcsúti államférfiúnak simán belefér, hogy ezzel a tájékozatlansággal visszaélve keltse a pánikot, és nettó baromságokat beszéljen a szájával. De arra a másfélre nézve, aki tisztában van azzal, hogy mi a gender, hatalmas szégyen, hogy az ország miniszterelnöke így égeti szénné magát az Európai Unió rivaldafényében. Az, hogy a Fidesz és fájóan sötét médiája évek óta azt sulykolja, hogy a gender valójában az összekeveredő nemi szerepeket jelenti, hogy a genderfasizmus képviselői tulajdonképpen azt akarják elérni, hogy megkülönböztethetetlenek legyenek a nők a férifiaktól, meg sőtpláne hogy mindenki felsőbb utasításra homoszexuálissá váljon, a népnemzeti agymosás egyik súlyos csapásiránya. De ha már Orbánnak nem kínos ilyen marhaságokat beszélni, akkor legalább a saját önbecsülésünk miatt írjuk le: nem, bazmeg, a társadalmi nem (vagyis gender) semmi olyasmit nem jelent, hogy meg kell semmisíteni az emberek biológiai nemét, el kell tüntetni a nőket és a férfiakat, azt sem jelenti, hogy önkényesen rá kell erőszakolni az emberekre, hogy a nemi identitásukat megválasszák, Bayernek és a megrendelésre pánikot keltő kereszténykonzervatív sajtómunkásoknak pedig kurvára nem kell holnaptól megbuzulniuk. A gender egyszerűen a nők és a férfiak társadalmi helyzetére, a társadalmi nemiszerep-elvárásokra és nemekkel kapcsolatos sztereotípiákra reflektál. Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik az orbánizmus által üldözött társadalmi nemek tanulmánya, a gender studies, és ennek rohadtul nincs semmi köze vélt vagy valós LMBTQ jogi törekvésekhez. A társadalmi nem, a gender létezése rohadtul nem a liberálisok agybaja, nem hitkérdés, nem vallásos kategória, hanem tudomány. Ideológiát az magyaráz bele, aki a ködösítésből, összeesküvés-elméletek futószalagon gyártásából, a szellemi harangok félreveréséből él, akinek hatalmas politikai tehetsége abban merül ki, hogy fennállása óta az általa kitalált ellenségekkel hadakozik, akiket legyőzni értelemszerűen nem tud, mert hiszen nem léteznek, ellenben tökéletesen alkalmasak arra, hogy az idők végezetéig rázza az öklét feléjük.

Tehát összefoglalva: bár a portói szociális csúcs még nem ért véget, minden önjelölt kereszténykonzervatívok gyöngye megint győzött. Vagy valami hasonló. Azért meg égjen nekünk a pofánk, hogy a hiénamédiáját megint a vállaira és a szárnyaira vette a gyászos világhír. A sajtóperek elveszítésében világbajnok hazugsággyár bulvárdivíziója a tankönyvi álhírgyártás kottájából hetek óta próbálja lejáratni az egészségügyért felelős uniós biztost, akiről azt terjesztik, hogy 4 millió eurós kenőpénzt vett át a nyugati gyógyszercégektől. Amit még azzal is megfejeltek, hogy az Európai Gyógyszerügynökség közben nem engedélyezi az orosz és kínai vakcinák használatát az EU-ban, ám erről az összeesküvésről a nyugati és liberális sajtó hallgat. Ha mondjuk nem az adófizetők állnák a csekket, akkor még örülni is lehetne annak, hogy a gátlástalan hazudozásban élen járó KESMA és társaik egy újabb pert kapnának a nyakukba, amiért hangosan hirdetik, fingjuk nincs az uniós intézmények működéséről, ellenben a valóság morzsáit kemény összeesküvés-elméletekkel keverve gyalázzák az ellenséget. De nincs ebben semmi örömre okot adó, ebben csak a szégyen van, hogy ez a színvonal.

Persze érthető, hogy a kínai vakcinabeszerzést valahogy meg kell ideologizálni, ha már nem igazán sikerül lenyomni a nyájimmunitás hajhászása közben a magyarok torkán. És persze az is tök jó, hogy Szijjártó most már döngetheti a mellét, hiszen a WHO véengedélyezte a Sinopharm vészhelyzeti használatát, tehát győztek. Viszont mindenkinek ajánlom figyelmébe azt a cikket (senkit ne tévesszen meg, hogy hol jelent meg), amely arról szól, hogy milyen irgalmatlanul lehúzták mimagyarokat a kínai oltóanyagbeszerzéssel Orbánék (eddig is tudtuk, de akkor is), és hogy a piaci árhoz képest mennyit nyertek egyetlen adag kínai vakcinán a nertársak. Beleszédül az ember.

Ennél jobban én csak abba szédültem bele, hogy miután a kormány egy olyan félrevezető, hangulatkeltő, hazug táblázatot tett közé, amelyben azt akarta bizonygatni, a keleti vakcinák sokkal jobban mint a nyugatiak, meg hogy ráadásul a Pfizer készítménye kevésbé biztonságos, mivel sokkal több haláleset köthető hozzá, mint a bezzeg keleti vakcinákhoz, tegnap az Emberi Méltóság Tanácsa az Emberi méltóságért kitüntetéssel ismerte el Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke munkásságát. És nem is ez a legdurvább, hanem az, hogy a díjazottat Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, az Orbán família ügyvédje méltatta. Hát nem tudom, értem én, csak fel nem foghatom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.