Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pacalt főzünk a Hold krátereiben, kiszervezzük alapítványokba a Tejutat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Tegnap óta gyarapodott a magammal hurcolt traumák száma. A fél ország azt találgatta, mi a bánatos francra gondolhatott Orbán Viktor a délelőtt tíz körül feltolt posztban, miszerint:

Hajrá, magyarok! Határ a csillagos ég

Facebook/Orbán Viktor

Miután élő ember nem tudta, hová megy – jelzem, a mi pénzünkből és bárhová röppen, azt garantálom, hogy egy magyar falu éves költségvetésébe kerül nekünk -, minek örül, kinek vagy minek szurkol, miért lengeti azt a sálat, vagy amit. Én abban maradtam magammal, hogy semmiképpen nem szabad gyümölcspárlattal bevenni a napi lélekvitamint, mert annak igen súlyos hatásai lehetnek. Innen kezdve pedig egyáltalán nem érdekel, mire gondolt a költő, sokkal jobban érdekel az, hogy amikor egy targoncavezető köteles munkaalkalmassági vizsgálaton részt venni, amikor tök véletlenül átvilágítanák az idősotthonok dolgozóit is, akkor egy egész országot simán lehet vezetni bármilyen (eltitkolt) kórképpel és nemzetbiztonsági átvilágítás nélkül is.

Úgy tűnik, lassan annyi Pfizer vakcina fog érkezni az országba, hogy már nem tud tovább trükközni a kormány. Eddig rendkívül sikeresen tartották távol az aktív korban lévő, többé-kevésbé egészséges embereket ettől a vakcinától, ha csak a nagyon balfasz módon megszervezett egyetlen kampányt nem számoljuk ide, amikor az juthatott hozzá Pfizerhez, aki fürgébben futott, éppen volt ideje beállni a sorba és ott tölteni a napját, megfelelő helyen lakik ahhoz, hogy eljusson az oltópontok egyikére. Mindenki másnak a kínait erőltették, jövő héttől azonban folyamatosan érkezik a Pfizer, nehéz lenne eltüntetni. És talán az is szempont, hogy megtorpant az oltások ritmusa, ami akár azzal is magyarázható, hogy aki hajlandó volt elfogadni a kínai vakcinát, azt már beoltották, akinek az nem kellett eddig, annak ezután sem kell. Nincs mese, adni kell nekik másfélét, vagy le kell mondani az Európa leggyorsabba átoltott országának miniszterelnöke dicső címről. Márpedig legalább azt meg kell tartani, mert addig sem figyelnek a kéményen csodálkozó kisemberek a döbbenetesen magas, semmivel nem indokolható, ám egészen mostanáig nem sok vizet zavaró halálozási adatokra. Most, amikor (megint) győzelmet hirdet a kormány és végre Orbán Viktor visszaadja a népnek az ő életét, meghalt 124 ember, az összes áldozat száma bőven 28 ezer fölött van, miközben a Magyarország laborjaként működő Ausztriában 22 elhunyt és 10 333 összhalálozás van ugyanazon a napon. Romániában is fele annyi halott van, mint a győzelmes Magyarországon. Tényleg a csillagos ég a határ.

Orbán Viktor hosszas interjút adott a postoj.sk nevű internetes portálnak. A havi 1,5 milliós olvasottsággal büszkélkedő – összehasonlításként: a hvg.hu olvasottsága 20,8 millió, a Telexé 22,84 millió -, nagyjából a Vadhajtásokkal azonos méretű portál cikkéből szemlézett a magyar sajtó, ha már ők nem méltóak arra, hogy szóba álljon velük a miniszterek elnöke. Nem áll szándékomban mélyebben belemenni az unásig ismert lózungok kiemelésébe, csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy megint sikerült egy külföldi lapból megtudnunk, hogy mi fog történni velünk:

Éppen most, mielőtt beléptem volna ebbe a terembe, fejeztem be egy telefonbeszélgetést a kínai elnökkel. Most állapodtam meg vele abban, hogy a még hátralévő vakcinákat korábbi időpontban szállítják le számunkra.

Ó de remek! Ez annyit jelent, hogy a beérkező nyugati vakcinákat megint elspájzolják, és a kínait próbálják ránk erőltetni továbbra is? Mert az igazán nagyszerű lenne. Vagy nem. Inkább nem.

Miközben itt értetlenkedek, mi a bánatos túrót hirdet a főni, aminek a határa a csillagos ég, megint kiderül, hogy én vagyok a hülye. Hát hiszen kiderült az, csak szorgosan kell figyelni Németh Szilárd elképesztően okos megnyilvánulásait.

Németh a rendezvényen a közmédiának azt mondta, tíz honvédtiszt olyan oklevelet kapott, ami feljogosítja őket arra, hogy az űrhadviselésben Magyarországot képviseljék.

A nagyhatalmak, de a feltörekvő országok is arra készülnek, hogy kilépjenek az űrbe, és onnan irányítsák a „földi életet”, ennek vannak nemzetbiztonsági, gazdasági kockázatai és előnyei is – mondta Németh, aki szerint Magyarország sem a NATO szövetségi rendszeren belül, sem a magyar biztonságpolitikát tekintve nem maradhat le, ezt szolgálják az űrkiképzésben részt vevő katonák. (444.hu)

Ja, hogy ezért határ a csillagos ég? És így legalább értelmet nyer Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosának az elmúlt években véghezvitt lelkes helyezkedése is. Emberek! Kiterjesztjük a nemzeti hadviselést az űrre, átneveljük keresztény-konzervatívvá a marslakókat (akár vannak, akár nincsenek), pacalt főzünk a Hold krátereiben, kiszervezzük alapítványokba a Tejutat. Vagy hát nem mi, hanem fideszék. Mi csak fizetjük a számlát, ahogy mindig.

Szép reggelt mindenkinek, de tényleg!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.