Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát kell nekünk olyan pénz, amit nem Orbán oszt ki a holdudvarnak? Nem kell

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, verőfényes, rigófüttyös szép reggelt! Dicső vezérünk kihozott mindent az anyák napjából, amit csak lehet. Tulipánt szedett metszőollóval és saját kézzel, macskát forgatott, váratlanul betoppant a szülői házhoz, felköszöntötte a meglepett mamát, szerencsére valaki végig fotózott és videózott, úgyhogy nem maradt le az ország a nagy eseményről. Egyúttal arra is fény derült, hogy a fél Orbán-család balkezes lehet, mással nehéz magyarázni a váratlan látogató tiszteletére megterített asztalt az elmaradhatatlan húslevessel és a tányérok egy része mellett bal oldalon elhelyezett kanalakkal. Bár az is lehet, hogy a család egy része baloldali. Vagy nem?

Szorosan az anyák napja után őfényessége felbukkant az egykori középiskolája előtt és elmesélte, hogy itt próbáltak meg embert faragni belőle. Szerintem az abban a korban már esélytelen, előbb kellett volna és otthon kellett volna. Felénk legalábbis ez a szokás, a családban faragódik ember a dedből, iskolába nem erkölcsi iránymutatásért, hanem tanulás céljából járunk. Mármint itt, falun.

Dömötör Csabától megtudhattuk, hogy a négymillió beoltott figyelmeztetés a baloldal számára. Mert az oltásellenesbaloldal. De meg vagyunk védve, és:

Ebből is látszik a fő különbség a baloldali és a nemzeti kormányzás válságkezelése között: ez alkalommal nem a megszorításokon volt a hangsúly, mint 2008-2009-ben, hanem A GAZDASÁG ÖSZTÖNZÉSÉN ÉS A MUNKAHELYEK VÉDELMÉN. (Origo)

És azt is mondta ő a szájával, hogy az oltásból nem szabad politikai ügyet csinálni, mert az oltásellenesbaloldal azt csinál, de szerencsére a kormánypárt nem. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha politikai ügyet csinálnának belőle.

Azt is sikerült megtudnunk, hogy lesz pénz lóvéra:

Össztüzet zúdítottak az ellenzéki pártok – beleértve a főpolgármestert is – Orbán Viktorra, miután a miniszterelnök bejelentette: a kormány nem tervezi egy az egyben lehívni az uniós helyreállítási és ellenálló képességi eszköz hitelrészét. Azzal támadják az ország vezetését, hogy ezermilliárdoktól fosztja meg az országot. A valóságban azonban az, hogy a következő időszakban is irdatlan nagyságrendben érhetők el a brüsszeli támogatások. Mégpedig a hitellel ellentétben olyan formában, amelyet hazánknak nem kell visszafizetnie. (Magyar Nemzet)

Biztosan az én figyelmemet kerülte el az a pillanat, amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy lemondott a nulla százalékos kamatú uniós hitelről mindannyiunk nevében, és csak az ingyenpénzt kéri. Emlékeim szerint megjött Brüsszelből, lapított, mint szar a fűben, semmit nem mondott sem arról, hogy miről tárgyalt, sem arról, hogy milyen eredménnyel. Feltolt egy fotót a Facebookra a sörözési szokásairól, aztán ennyi volt. Azt csak most tudtam meg, hogy Karácsony Gergely egy komplett ellenzéki párt. Azt azonban most sem sikerült megtudnom, miért és milyen jogon döntött úgy hirtelen Orbán Viktor, hogy az egész ország lemond a hitelről. A döntés azért volt hirtelennek nevezhető, mert a

Az elkövetkező negyedévek során a
kormányzat beruházási teljesítményére – a
koronavírus elleni védekezésre elköltött összegek
mellett – továbbra is jelentős hatást gyakorolnak a 2014-2020-as uniós ciklus még fel nem használt
forrásai. Az előrejelzési horizonton a 2021-2027-es
időszak 32,9 milliárd eurós kohéziós forrásain
túlmenően a Next Generation EU transzferei is
rendelkezésre állnak, amelynek a keretösszegéből – a
jelenlegi számítások alapján – Magyarország 6,3
milliárd euró vissza nem térítendő forrásra, valamint
10 milliárd euró felvehető hitelkeretre jogosult. Így a
2021-től érkező 50,6 milliárd eurós összeg az
elkövetkező 7 évben a hazai GDP 4-5%-át teszi majd
ki.

Ez a kormany.hu oldalon jelent meg, a pénzügyminisztérium adta ki.

A 750 milliárd eurós európai uniós helyreállítási alapból Magyarország a tervek szerint 16-17 milliárd eurót kíván lehívni – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a XI. Szolár Konferencián. (MTI)

Ha jól látom, egészen addig 16,8 milliárd euró uniós pénzzel számolt a pénzügyminiszter is, a kormány is és mindenki is, ameddig Orbán Viktor úgy nem döntött hirtelenváratlanul, hogy nem akar ő eladósodni a nevünkben az Uniónak, sokkal faszább a kötvénykibocsátásból befolyó hitel (mert az hitel, vissza kell fizetni kamatostul), és persze az oroszoktól és a kínaiaktól besöpörhető pénz, amit ugyanúgy mi, országlakók fogunk visszafizetni, mint ahogy az uniós hitelt is mi fizetnénk vissza, csak ez utóbbi sokkal kedvezőbb lenne, ám feltételei vannak. Jogállamiság, sajtó és szólásszabadság, a korrupció visszaszorítása, ilyesmi. Hát kell nekünk olyan pénz, amit nem Orbán oszt ki a holdudvarnak? Nem kell. Varga Mihály betervezte ugyan, Orbán eltrappolt Brüsszelbe – biztos vagyok abban, hogy az volt a terv, hogy alkut tud kötni Ursula von der Leyen asszonnyal, de ez nem sikerült. Nem azért persze, mert Ursula von der Leyen annyira aggódik a magyar viszonyok miatt, hanem azért, mert a lehetőségei addig tartanak, ameddig arra engedélyt kap -, csalódottan hazajött, az országnak háttal sörözött egyet, majd kis idő elteltével elindult a propaganda, melynek egyik ékköve ez a Magyaridők Nemzet cikke. Mert ebben az országban mindenki hülye, csak Orbán Viktor helikopter. Értjük.

Végül egy igazán szívmelengető hírrel szeretném zárni a jóreggelt-puszit: mostantól mindenki viheti magával a nyunyókáját a bölcsibe, oviba, munkahelyre. Remélem, ez általános, össznépi megnyugvást hoz a zaklatott lelkünknek, mostantól csupa móka és kacagás az élet. Mi ettől függetlenül zsémbelünk tovább hamarosan, addig is jó ébredezést mindenkinek!