Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fantasztikus kilátások

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fantasztikus kilátásokat, virágos jó reggelt kívánok mindenkinek, továbbá boldog anyák napját! Egy veretes Orbán Coelho Viktor idézettel akartam berobbantani a napot, de inkább hagyjuk, ne rontsam az ünnepet. Ehelyett annyit jegyezzünk meg itt, hogy valóban nem volt hiábavaló a pénteki nagy Pfizer-kísérlet, őfelsége végre meccset nézhetett a Groupama Arénában, ahol annak ellenére sem hömpölygött a tömeg, hogy Kubatovék már szerdán elkezdték a jegyértékesítést. Már akkor, amikor még az Orbán által kitalált 4 milliós átoltottsági küszöb, mint az újabb járványügyi lazításhoz szükséges bűvös szám kipipálása még bőven jövő idő volt. Hogy a visszafogott érdeklődés a védettségi igazolványok hiányának vagy az óvatosságnak köszönhető, azt én nem tudom megmondani, mindenesetre legalább a nertársak hódolhattak a szenvedélyüknek. Mert ugyan a tömegeket nem szeretik, a pórok közé nem is szívesen vegyülnek – élen a nyilvánosság elől évtizedes kitekintésben menekülő utcai harcossal -, de azért mégiscsak más hangulata van a VIP-páholyos szurkolásnak, ha vannak nézők is a stadionban.

Ugyan a meccsnézésről nem készült rajongókat elbűvölni hivatott Facebook-tartalom, de az azért elég sokatmondó, hogy a pénteki oltásnyomort – szándékosan, előre megfontoltan, a 4 milliós rögeszméje minden áron elérése miatt – előidéző nagyember tegnap éles váltással cukiskodó, unokázós fotográfiával jelentkezett. Tökéletesen érthető. Azzal biztos nem lehet mellényúlni, attól garantáltan elolvadnak a népek, és azt is elfelejtik, hogy fél nappal azelőtt mi volt, nemhogy 24 órával vagy fél évvel. Legalábbis ebben bízhat a propagandastáb. Amiből az is következik, hogy az változatlanul nem merül fel az önjelölt félistenben, hogy önerőből, tisztességesen, jó kormányzással hajhássza a népszerűséget, ezzel szemben az unokáját használja kampány biodíszletként az általa generált káosz, a be nem tartott ígéretek vagy éppen a hazugságnak bizonyult nagyotmondások elkenésére. Ennél a faék is bonyolultabb szerkezet, viszont eddig mindig bevált, úgyhogy hülye lenne kihagyni.

Mielőtt a lényeget elfelejtem. Ami a fantasztikus kilátásokat illeti, azzal azért talán még a fanatikus hívek is egyetértenek, hogy olyan luxuspanorámás luxuskilátás nem mindenkinek adatik meg, jellemzően nekik se adatik meg, hiába a vakhit és a bálványimádás, mint az ország – hosszas, béna, idétlen titkolózás után nemrégiben comingoutoló – milliárdos bulvárcelebpárjának, a Várkonyi Andreával kiegészült Mészáros Lőrincnek. Mielőtt elgurulna valamelyik önjelölt önérzetes rezsimszolga gyógyszeresdoboza, azt tisztázzuk: nem irigyeljük tőlük a lángoló szerelem feje fölé tetőt biztosító, magántőkealapba rejtett, közel 500 négyzetméteres, éppen csicsásítás alatt álló svábhegyi kacsalábon forgó rezidenciát. Mindazonáltal visszavonok mindent, amit valaha is gondoltam (egyáltalán gondoltam valaha is bármit?) a legfrisebb leendő Mészárosnéról. Bár semmi közöm hozzá, de Várkonyi nagysága tökéletes partnere lesz az univerzális tehetségű disznószerelőnek, centire azonos szellemi szinten vannak. Ez a Telex hiánypótló cikkének azon részéből derült ki, ami így szól:

„[…] elküldtük kérdéseinket az EKHO Magántőkealapot kezelő Status Capital Zrt.-nek. A cég válaszában közölte, hogy kérdésünk »a magántőkealapok gazdálkodási körébe tartozó adatokra irányul, amely tárgykör üzleti titoknak minősül, így arról nem áll módjukban információt adni«. Kaptunk viszont egy érdekesebb levelet néhány órával az alapkezelő válasza előtt, egy ügyvédi felszólítást Várkonyi Andrea jogi képviselőjétől. Ebben felhívták a figyelmünket arra, milyen jogszabályokat kell betartanunk, ha Várkonyi és Mészáros jövőbeli lakóhelyével foglalkozunk, de eközben indirekt módon elismerték azt is, hogy valóban ide fog költözni az ország legvagyonosabb párja. A levélben ugyanis az szerepelt: tudomásukra jutott, hogy Várkonyi jövőbeli otthonáról gyűjtünk információkat és fényképezzük azt”.

Hát nem tökéletes? De. Még meg sem köttetett a frigy (vagy ki tudja), de vadonatúj leendő Mészárosné már a jogait félti, és butuska, önleleplező, ámde diszkrét fenyegetést is tartalmazó ügyvédi felszólításokat küldözget a munkáját végző sajtónak. Hogy is mondjam a Kétfarkú Kutya Párt után szabadon? Nem illik házakat fotózni, de szerencsére MÉG szabad. Úgyhogy valaki világosítsa fel a hölgyet arról, hogy miután elég sokba került az adót fizető polgároknak (azoknak is, akik nem tudnak róla), hogy őnagyságát úgy lehessen ma emlegetni, mint az ország legvagyonosabb gerlepárjának női tagját, ezért a nyilvánosság egy része (az, amelyik tudja, hogy a közvagyon nem azért közvagyon, hogy aki közelebb ül hozzá, az téglánként hordja szét) jogosan várja el, hogy tudjon arról, hogy a tőle eltulajdonított közpénzcsilliárdokkal mi történik. Úgyhogy miután Várkonyi Andrea nem a tisztességes sarki fűszeresssel fog egybekelni, hanem az ország közpénzekből szarrá zsírosodott Forbes-listás milliárdosával, nem lenne baj ennek minden következményével tisztában lenni. Bármennyire is következmények nélküli országban élünk. Mielőtt a fideszes vezérkar legocsmányabb mártírtempójában kérné ki magának, hogy a jövőbeli otthonáról szabad, vagy nem szabad információkat gyűjteni.

De ne ragadtassam el magam, térjek vissza az alapokhoz. Valaki tudja esetleg, hogy a felelőtlen emberek, akik túlterhelték, kattintásokkal provokálták és romba döntötték pénteken a Pfizer-vakcinaregisztrációs oldalt (az ugye definíció szerint elképzelhetetlen, hogy erről a sokadik csúfos összeomlásról az ország nyakán taposó, magát kormánynak becézgető társulat tehet), azok miért nem cselekedtek hasonlóan tegnap, amikor már csak Sinopharmra és AstraZenecára lehetett időpontot foglalni? Hmmm? Ha már a felelőtlen emberek ezek szerint mindenképpen meg akarják fúrni az Európában és a világon is egyedülállónak számító Orbán-tervet, akkor nem az lenne logikus, hogy teljeskörűen elszabotálják a vakcinaregisztrációt? De akkor tegnap miért nem érte terheléses támadás az oldalt? Csak nem azért, mert érdeklődés hiányában az oldal nem omlott össze magától? A kérdésekre természetesen tudjuk a választ. A hatalmas mennyiségben, aranyáron berendelt, a Brüsszel elleni szabadságharc fegyverévé tett kínai vakcina iránti lelkesedés visszafogott. Ennek számos oka van, de az biztosan nem tesz jót a tegnap belengetett 5 milliós célkitűzésnek, ha a kormányzat zsarolásra használja a vakcinákat. Lehet, hogy nem jó dolog válogatni az oltások között, de az az agresszív, maszatoló propaganda, amivel Orbánék operálnak, nem fog segíteni azon a jelenlegi tényálláson, hogy a rendelkezésre álló kínai vakcina csupán töredékére jelentkezik a populáció.

Ha tetszik, ha nem, a gaz nyugati vakcinákban annak ellenére is nagyságrendekkel jobban megbíznak a magyarok, hogy Varga Judit még a május elsejét, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 17. évfordulóját is ócska, hangulatkeltő brüsszelezésre használta. Tudom, ez látszólag nem ide tartozik, de mégis. Az a mesterséges, valóságtagadó vergődés, ahogy a mélyen Európa-párti magyar nyilvánosság torkán próbálják tíz éve lenyomni, hogy minden bajunk oka Brüsszel, hogy a Nyugat az ellenségünk, hogy minket utálnak, boszorkányüldöznek azért, mert magyarok vagyunk, egészen döbbenetes. De önmagában ez még nem lenne olyan nagy baj, ha nem társulna ehhez az a Kína és Oroszország előtti szolgai, alattvalói alázatos térdre borulás, amit ők kölcsönös tiszteletnek hazudnak. Nem csak a jól ismert, ezer évre titkosított gigahitelekre és soha meg nem térülő beruházásokra gondolok, hanem arra is, hogy miközben pontosan tudják – hiszen sajtóhírek szerint a félretett Pfizer-adagokhoz is hozzányúltak, hogy teljesülhessen a 4 milliós terv -, hogy mi a magyarok viszonya a kínai oltáshoz, Orbán kiváló politikai éleslátással erősíteni akarja a kínai kommunistákkal Kínával való együttműködést a vakcinák terén. A kínai pártlap azt írja (via), hogy a kínai elnök nagyon hálás, hogy a magyar kormány egyértelműen kitart a Kína-barát politikája mellett, mert Magyarország segít népszerűsíteni a Kínával való együttműködést a Kelet-közép-európai országok körében, és védelmezi a Kína és Európa közötti kapcsolatokat (a rohadt ötvenes évek jeges fuvallata), miközben Orbán hajkurássza a vakcinaegyüttműködést Kínával. Minek, baszki, minek? Ha nem leszünk Brüsszel gyarmata, akkor Pekingé miért? Ez miért nemzeti érdek? És ezek kommunistáznak több mint 30 évvel a rendszerváltás után? Ezek?

Najó, zárjuk rövidre egy hasonlóan értelmezhetetlen baromsággal. Miután kiderült, hogy igen nagy valószínűséggel az európai gyógyszerügynökség által nem engedélyezett vakcinákkal beoltott polgárok hátrányba kerülhetnek az Európai Unióban, ha utazni szeretnének, vagyis a toporzékolási miniszternek kétoldalú megállapodásokat kellene kötnie ezen akadály elhárítása érdekében az egyes tagállamokkal, tegnap külön propagandavideót forgatott Szijjártó arról, hogy ő elintézte, hogy immár Bahreinbe is szabad az út nekünk, mimagyaroknak. De ez hogy jön ide? Bahrein (vagy Szerbia vagy Montenegró) mióta az EU része? Nem ez volt a feladat, hanem a határok nélküli schengeni rendszeren belüli utazásokat kellene akadálymentesíteni, nem? De. Reggeltől estig tolják a szemfényvesztést, vakítják a parasztot, és soha nem unják meg. Soha. Fantasztikus kilátások, valóban.