Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Úgy látszik, kevésnek tartják a rendkívüli jogrend adta lehetőségeket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most homlokunkon győztes koszorú, / Diadalemlék csorba fegyverünk, / Vad riadónkból víg vacsora lett / És édes dallam szörnyű indulónkból. / Szelíden mosolyog a háború, / Nem lovagol páncélos paripán, / Hogy félénk ellenség szivét ijessze. (Shakespeare, III. Richárd)

Elsősorban a nyitás kapcsán jutottak eszembe ezek a sorok, így elmélkedik a rosszkedvünk telét tündöklő nyárrá változtató York napsütéséről  Shakespeare, de tartok tőle, Orbán nem ennyire művelt, hogy felérjen eddig. Sőt, szerintem egyáltalán nem mondható művelt embernek. Havasi nélkül, meg az írnokai nélkül ma már talán egy összetett mondatot is képtelen lenne fejből, papír nélkül elmondani. Ezért fordulhat elő például, hogy röhög olyankor is, amikor sírnia kéne. Ez a teljes érzéketlenség, bár ez nem feltétlenül a műveltségből vezethető le, de valóban az. Minden verbális megnyilatkozása kizárólag saját nagysága fényezésére szolgál, és el is hiszi, amit beszél. Az egója már olyan magasan van, az erkölcsi irányérzéke annyira eltorzult… csodálkozom, hogy egyáltalán hazatalál.

Sok minden feszegeti már egy ideje a béketűrésem határait, de mind között az első helyen áll a királyi többest felváltó királyi egyes (E/1 = egyes szám, első személy), amely sok egyéb mellett a vár engem is egy sör a teraszomon típusú állításokban érhető tetten. Bizonyos szempontból ez a koronája az eddigieknek, tényleg abban a tévhitben él, hogy az ország az ő tulajdona. Ezért is tereli be fideszes kontroll alatt álló alapítványokba az egész országot.

Ami a jellemét illeti. Mint ismert, pár napja egy sokadik önfényező, a saját felelősségét elmaszatolni hivatott kijelentést tett a halálesetek számáról. Azt találta mondani, hogy a magyar egészségügyi statisztika nem tesz különbséget a Covidban elhunytak és Coviddal elhunytak között, ami azt jelenti, hogy ez utóbbbiak ugyan fertőzöttek voltak, de egyéb alapbetegségük is volt, tehát amúgy is meghaltak volna. Arról megfeledkezett ez a műveletlen ember, hogy ezekkel az alapbetegségekkel Covid nélkül akár még évtizedekig vegetálhatna a beteg, csak épp a vírus volt az a löket, amely pontosan a leggyengébben működő szervét támadta meg.

Pár hete (hónapja?) rákapcsoltak a belső ellenség fokozott kriminalizására, vadul igyekeznek a felelősséget rájuk hárítani, sőt, azok a 2018-as választás előtt elhangzott fenyegetőzések is felbukkantak, amelyek az erkölcsi, politikai és jogi értelemben vett elégtételt idézik. Most valami hasonlót szeretnének az újabb választás előtt, valószínűleg ezért szervezik a CÖF békaügetését is. A szándéknyilatkozatok szerint most már az operatív törzset is maguk előtt tolva szeretnének üzenni. Úgy látszik, kevésnek tartják a rendkívüli jogrend adta lehetőségeket, azokat tartalmilag nem könnyű eladni a híveknek, ezért bevetik ezt a nevében békét hirdető, konkrét megnyilávnulásaiban hergelésre szakosodott brigádot. Kell a provokáció, kell a politikai sárdobálás, kell az ellenzék kriminalizálása, hogy az emberek figyelmét rájuk tereljék, ellenük fordítsák őket, mert a kormány, a kormányt kiszolgáló körök – beleértve a CÖF-től mondjuk Rákay Philipig mindenkit – mind kollektíve, mind egyénileg felelősségre vonhatók. Ha már az erkölcsi felelősségről és elégtételről szó van. Nem azért, mert pusztán kiszolgálói, hanem azért, mert fenntartói a gyűlöletszításnak, az ország morális szétverésének, mert aktívan részt vettek annak a mindenbe beletörődő közhangulatnak a kialakításában, amely mára az ország kisajátításához vezetett.

Úgy gondolom, hogy a bűncselekmény elkövetésével szerzett vagyon elvileg visszaszerezhető, de erre sok esély nem lesz. Pedig ezeknek az embereknek ez az erősségük: az összeharácsolt vagyon. Ha ettől megfosztatnának, megszűnne a rendszert összetartó erő, megszűnnének az anyagi és politikai érdekbarátságok, akkor mindenki mentené magát, ahogyan tudja. Erkölcsi, politikai és jogi értelemben egyaránt. Amikor azt hallom, hogy milyen embereket nevelt ki a KISZ, akkor rögtön meg kell kérdeznem: és ahhoz képest, hogy a KISZ milyen embereket nevelt ki, ugyan milyen embereket neveltek ki a polgári körök, a Fidesz, annak ifjúsági, azaz Orbánjugend tagozata, és természetesen maga a CÖF – hogy a legfontosabbat ki ne hagyjam? És az ideológiai agymosást szolgáló médiafelületek (a PestiSrácoktól a Vadhajtásokig) az élen az MTVA-val milyen embereket formáltak? Az vérszegény indok, hogy valaki félti az állását. Ebben az országban több millió dolgozó, rendőr, katona, továbbá diák, nyugdíjas és vadakat terelő juhász mind az állását félti? A náciknak is kevés volt a parancsra tettem védekezési forma, pedig szemben a mostani helyzettel, annak idején a parancsot nem teljesítőket ki is végezték.

Covid ide vagy oda, ma sem világos, mi az, amit az országnak tennie kellett volna, hogy ez a rendszer végleg bedőljön. Egy éve élünk jobbára működésképtelenül bezárva, látva a jelenlegi helyzetet, ugyan mennyibe került volna, ha az ország leáll mondjuk kerek három hónapra? Jó, tudom, enni kell, de a háborúk idején sem volt kaja. Gyengék vagyunk, ötlettelenek és nem igazán vannak kivitelezőink. Az egységet is hány év után próbálkozunk létrehozni? Ennek az egységnek már rég állnia kellett volna, és nevetségessé tenni az összes, a köz vérét szívó CÖF-szerű képződményt.

Csoma Gábor

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.