Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyi erővel a horoszkópját is nézegethetné

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sakrebalanojti mindenkinek! Holy, holy, holy és egyéb nyalánkságok. Megint kénytelen voltam én is végighallgatni őfényessége pénteki önfelszopását, majd saját magától való elalélását, bár persze ebben a perverz rádiós műfajba csomagolt kommunikációs magömlésben vastagon benne volt – ahogy mindig benne szokott lenni – a viháncoló, örömében fel-felvisító mikrofonállvány is. Már attól kiráz a hideg és feláll a karomon a szőr, amikor elkezd krákogni, köhögni és kérődzni Holy Viktor, de mit lehet tenni? Legfeljebb számonkérni lehetne a hangmérnökön, aki szerintem így is vért verejtékezik, hogy ezeket a hangokat valahogy háttérbe szorítsa. Nos tehát a beoltottak száma hárommillóötszáznyolcvanerhétszáhetven, azt hiszem, ezt így séróból odalökte, olyan a memóriája mint egy ipari számítógépek. Csak azt nem értem akkor, hogy annak idején a négy számjegyű információs telefonszámot – 1818 – hogy nem tudta tárolni az ő szuperinteligens agytekervénye. Lehet, hogy az túl egyszerű volt, neki a bonyolult és sok számból álló dolgok jobban fekszenek.

A milliók, tíz- és százmilliók óceánjában lubickol a mi illiberális bálnánk cápánk, de nyilván nem forintban számol őfelsége, hanem euróban. Ő nem is tárgyalni ment Brüsszelbe a helyreállítási alapról, hanem csak úgy turistáskodni, meg kiosztani egy-két sallert. Ha már ott van, kicsit tájékozódik, meg kioktatja a nagyokat, oszt’ jónapot. Az is kiderült a szavaiból, hogy van nekünk egy Maruzsa nevű államtitkár urunk, aki figyel mint egy sas, és kurva jól végzi a dolgát. Ezzel szemben az ellenzék az ellenez. Értjük? Tehát az ellenzék rendületlenül oltásellenes, folyamatosan bírál és szemétkedik, pedig ennek nem most lenne itt az ideje. 11 éve ezt halljuk, hogy az ellenzék mindig ellenez, azt nem tudom emlékszik-e arra még egyáltalán ez a jóember, hogy ő és a radikális Fidesz-szavazók milyen műsorokat nyomtak le 2006 és 2010 között? Még filmet is forgatnak róla. No nem a valóságról, hanem annak meghamísításáról. Meg a rohadékok a világbajnok statisztikával jönnek, miszerint itt a legtöbb a halott. Nem szégyellik magukat? Ilyen kegyeletsértő hozzáállást! Felháborító. Ezt mondta, figyelj:

Több tiszteletet az embereknek (értsd: halottak)!

Na itt azért már kellett kapaszkodnom, nehogy eldőljek. Kinek kell több tisztelet? Ember, ezek miattad, konkrétan az általad leamortizált, szétlopott és alulfinanszírozott egészségügyi rendszerünk miatt haltak meg, nem az ellenzék miatt. 11 éve te felelsz ezekért az intézményekért, csakis te. Az emberek egészségi állapotáért is téged lehet elővenni, senki mást, hogy mást ne mondjak, ez is a te lelkeden szárad. Igen. És nem is úgy kell számolni ahogy, mert nálunk ez is unortodox módon történik, mert itt mindenki covidban hal meg, az is aki egyébként nem. A gyomorvérzéses beteg ha covidos, és meghal, akkor az nálunk nem gyomorvérzésben halt meg, hanem a járvány áldozata. Értjük? Ez egy konzervatív számítási mód.

Most éppen az van, hogy azt a számot nézi, ami a békeidő előtti halálozási statisztika volt, és ahhoz képest viszont kurva jók vagyunk. Ennyi erővel a horoszkópját is nézegethetné, mert abban is több igazság van, mint ezekben a cunami formáját öltő propagandaszólamokban. Abban az országban, amely a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések, de az öngyilkosok számában (is) dobogós helyen áll, és persze az alkoholistákéban is, talán nem kellene mindenkit bebaszásra bíztatni a szombaton nyíló teraszokkal melldöngetve. Ugye? Őt is várja a teraszán egy sör, hogy melyiken, az nem derült ki, gondolom a Karmelita erkélyén fog öblögetni, és közben elégedetten büfizni és szellentgetni a lába előtt elterülő bűnös város egészségére. És mondá az egyisten, hogy a kijárási korlátozás is emiatt lett átrakva 23:00 órára, tök logikus. Ha valaki jól bebaszik, mire a kocsma fél tízkor bezár, legyen ideje hazatántorogni. Sírva vigadni, mert le kell majd vezetni az egy éve felgyülemlett feszkót. Legfeljebb elvétve előfordul, hogy az asszony sínyli meg a dolgot, mert az verve, a pénz meg számolva ér valamit, jó magyar szokás szerint. Amikor meg kijózanodik a polgártárs, és konstatálja, mit művelt, majd ráfogja a komondorra. Volt már rá precedens.

Így működik az illiberális demokrácia. Most nagyon nyerésre áll, nagyon jó a kedve, besöpri a valag pénzt Brüsszelben, itthon lassan kinyit, már látszik a glória a feje fölött. Közben hirtelen lemondott a tavalyi horkolásgátlógépbeszerzés egyik nagy nyertesének könyvvizsgálója, mert csalást vélt felfedezni. Mondjuk nem értem, ehhez miért volt szükség egy évre, mi már aznap megmondtuk, mások is megmondták, hogy halálba lettek árazva, és jól lehúztak minket ezzel a bomba üzlettel is. De kit érdekel? Már megszoktuk, hogy mindennel ezt csinálják, és ha bukta van, vagyis ha kiderül, akkor ők vannak megsértődve és felháborodva.

Ja, és beszélt  a rendőrökről is, akiket ezelőtt 30 évvel amikor még szó szerint utcai harcos volt, gátlástalanul támadott, de most, hogy fordult a kocka, és neki dolgoznak, már jobban elviseli őket, és emeli a kalapját előttük. Mert nem elég a zombi módjára támadó migránsokkal küzdeniük a végeken, még a vírus elleni harcban is felülmúlhatatlanok. Gondolom, ezért kellett megint szeptemberig meghosszabbítani a korlátlan önfelhatalmazást, mert a veszély nem múlt el. Most mondom: ez a felhatalmazósdi legalább év végéig ki lesz tolva, ide a rozsdást. Hiszen a helyreállítási pénzeket valahogy el kell addig tüntetni. Egyszóval készüljön fel mindenki, mert nemsokára aranyeső fog hullani Orbánra és a családjára, kinyit az ország, megmentett mindenkit, a szállodáiba újra ömlik majd a pénz, a stadionok ismét tele lesznek, Kína már megterítette az asztalt, Lölő és Andi egybekelnek, úgyhogy csak pozitívan. Az oltásellenes moslékkoalíció – Gyurcsánnyal az élen – meg elmehet Sorosossal a bánatos francba. Eddig sem osztottak, nem is szoroztak, mindent is Viktor csinált helyettük, míg ezek csak akadályozták a védekezést. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.