Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van egy rossz hírem, hívek. Ezeket vastagon mi fizettük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerelem a kolera (covid) idején. Csak ez nem Gabriel García Márquez világhírű regényének magyarországi adaptációja, hanem a véres valóság. Bár lehet, mert nem tudjuk az előzményeket, hogy itt is egy fiatalkori szerelem beteljesülését láthatjuk, ami mostanra forrta ki magát. Ki tudja? A függöny mögé egy szimpla földi halandó nem láthat be, főleg itt, orbanisztánban nem. Itt vagy lebuknak, és akkor valami szar dajkamesével pofán hazudnak, hogy az nem is, meg úgy van, vagy szimplán letagadják, meg személyiségi jogok, ha pedig netán minden kötél szakad, és tarthatatlan egy nyilvánvaló tény, akkor nagy kegyesen tájékoztatnak. Ennyi. Itt nincs egyenes beszéd, áááá. Hülye vagy?

De nem is akarom csűrni vagy  csavarni a hét legnagyobb bejelentését, mégpedig Lölő és Andi frigyét. Igen. Házasodik a gazda. A NER reality-je egy igazi szappanoperához méltó fordulattal lepte meg a rajongóit. A Forbes Listás gázszerelő elveszi Bochkor Gábor exét. Na és akkor mi van? Kit érdekel? Miért fontos ez a hír? Szerintem azért, mert egy olyan vállalkozó teszi ezt,aki nem a saját tehetségének és szorgalmának köszönhetően lett csilliárdos, hanem Orbán első számú strómanjaként. És nyugodtan kezelheti mindenki tényként ezt a kijelentést, mint ahogy azt is tudta mindenki, hogy a titokzatos milliárdos üzletember nem más. mint Mészáros, és a menyasszony pedig Várkonyi, ameddig nem lehetett ezt leírni. Mert ezeknek is vannak jogaik. Ennyi. Tartsuk tiszteletben.

Tartsuk. És itt most egy pillanatra elméláznék azon, hogy minek is örül a többségnek hazudott kisebbség? A magyar népmesékből ismert világraszóló lagzinak, ami majd hetedhét országon át és 3 napig fog tartani? Vagy az ara 20 milliós gyémántgyűrűjének? Vagy a faszom tudja hány milliós dubai és Maldív-szigeteki luxusnyaralgatásoknak? Van egy rossz hírem, hívek. Ezeket vastagon mi fizettük, nem pedig Lölő. Miért? Elmagyarázom. Mert ez az ember 6 év alatt érte el azt, amit jobb esetben egy-, de inkább többgenerációs vállalkozók, több életen át tartó munkával szoktak felmutatni. Nyilván vannak extra tehetséges, és magas kvalitású vállalkozók, vagy szupertehetségek, és persze extra ügyesek is, de ezek közül egyik sem mondható el a felcsúti gázszerelőről. Maximum az extra szerencse-faktor, ami érinti őt, mégpedig az, hogy szomszédja és hű kutyája lehetett Viktornak, Simicska hisztérikus távozása után. Namost az, hogy Viktor Mészáros bőrébe bújt alakváltó lény lenne, azt állítani nem tudom, de az biztos, hogy az elsőszámú páncélszekrénye, ahova előszeretettel talicskázza a köztől és az uniótól ellopott pénzt, mármint Viktor. Szerintem ez is egy „rohadjatok meg, azt csinálok, amit akarok, mert nem találtok rajtam fogást” és a csakazértis, mert miért ne? Majd meghosszabbítom Bicskéig és Lovasberényig hozzáállás Viktorunktól. Ezt jobb helyeken polgárpukkasztásnak hívják, de azért nehogy már a csík tolja a repülőt!

És akkor most komolyra fordítva a szót! Elmennek ezek a picsába, egyesével vagy kollektívan, kit érdekel? Az, hogy lesz egy nemtudomhányadik luxus NER-feleség, akit mi, az adófizetők stafírungozunk ki, zömmel közpénzből és uniós pályázati pénzekből, gusztustalan! Cecília, Timike, Katácska, most Andika és még hány olyan van, amelyikről azt sem tudjuk, hogy a világon van, hányinger. És nem azért, mert irigy vagyok, hanem azért, mert ezek a NER-cicák a mi pénzünkön rázzák a rongyot. És ebbe a kasztba sorolhatnám az Orbán-dinasztia összes leszármazottját, baráti és közeli érdekkörét, a focistákat, casino- és trafikkoncesszió nyerteseket, földtulajdonosokat, egyszóval mindenkit, aki nem a tehetsége, szorgalma, kitartása miatt tart ott, ahol, hanem Orbán kegyelméből és a magyar maffiakormányzás iránti hűségéből. Félreértés ne essék, nem az bajom, hogy ezek jókor voltak jó helyen, vagy de kár, hogy nem én voltam Orbán kollégiumi szobatársa. Nem. Bármennyire is furcsa, nekem soha nem kellene efféle hamis pompa vagy tisztességtelenül megszerzett előny. Én ilyen vagyok. Lehet, hogy hülyén hangzik, de sokkal többre tartom azokat, akik azt tudják mondani, hogy én ebből nem kérek. Sajnos ez itt nem divat.

A kereszténység és konzervatív értékek földi helytartóságában, a családok szentségének védői között pont ellenkezőleg működik minden. Itt, ha tolod a NER-szekeret, cserébe békén hagynak, nem inzultálnak, engedik, hadd termeld az adót nekik és ha szerencséd van, nem veszik el, amid van. Ha nem vagy NER-ista és tehetséges is vagy, és boldogulsz nélkülük, de értük, akkor azért arra készülj fel, hogy előbb-utobb kifigyelik a céged, vállalkozásod és ha valamelyik ingyenélőnek megtetszik amit létrehoztál, tesz majd egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Na, akkor jobban jársz, ha elfogadod, mert a végén még elüt egy autó, vagy szívrohamot kapsz a rendőrautóban, vagy háziőrizetben üldögélhetsz az otthonodban. Mindegy is, az egészséged rá fog menni, és az egzisztenciád is. Holt ziher.

Így működik 2021-ben Magyarország, aminek ügyvezető igazgatója Don Orbán. És kétsége ne legyen senkinek afelől, hogyha ez a mi pénzünkön milliárdossá hízott Lőrinc egyszer kegyvesztett lesz, vagy megakad az abált szalonna a torkán, és távozik a földi paradicsomból az égibe, akkor lesz olyan, aki átveszi a szerepét. És mennyi olyan van, amelyik nincs a kirakatban? Róluk nem is tudunk, csak sejtjük, hogy léteznek. Fantomok, arctalan pénztárnokok.

Vito Corleone megnyalná mind a 20 ujját, és kezet csókolna az új keresztapának.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.