Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs az a tragédia, amit ne lennének képesek baltaarccal hazudozva meglovagolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sovány vigasz ez a tizenegy éve tartó, mostanában a sokévi átlagnál is ijesztőbb tempóra kapcsolt önkényuralmi menetelés  hervasztó fertőjében, de becsüljük meg a kicsit is. Sajnálom, nem Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea küszöbön álló, immár közérdekű információként terjedő házásságának hírére gondolok. Hanem arra, hogy tegnap óta óránként elfog kínomban a röhögés, amikor eszembejut az elmúlt két nap lovagkeresztért vonyító szájhőse, a sötétség délben nevű természeti jelenség soros antropológiai manifesztációja. Aki ezúttal nem más, mint Szijjártó Péter sufnivakcinológus és árubeszerző beosztottja, Menczer Tamás.

A sportriporterből lett futsalminisztériumi államtitkár feltételezhetően a kétoldali megfelelési kényszer okán, korlátozott intellektuális képességei, valamint annál is korlátozottabb erkölcsi felszereltsége birtokában hétfőn tátott szájjal csörtetett be abba a bizonyos mitikus péniszerdőbe, amelyről alkalomadtán elég sok szó esik. Bár az volt a küldetése, hogy az oltásellenes baloldal fejére borítsa az oltásellenesség hazug vádjainak újabb adagját, legnagyobb pechére pofára esett szerencsétlen. És még arra sem hivatkozhat, hogy az oltásellenes baloldal állított csapdát neki, mert nem. A közönséges dilettánsokból és nagypályás, dörzsölt lókupecekből álló állampárt büszkeségét a nem kimondottan állampárti propagandalapokat fogyasztó olvasók éber figyelme buktatta le, pedig ő igazán mindent beleadott.

A történet ismert, csak röviden, a jegyzőkönyv kedvéért rögzítsük a lényeget: a Szijjártó-féle külgazdasági és külügyi tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (ezen a címen mindig leszakad a pofám) azt állította, hogy a világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet kiállt a kínai Sinopharm-vakcina mellett. Ezzel szemben az igazság az, hogy senki nem állt ki a Sinopharm mellett, mindössze annyit történt, hogy a kínai cég munkatársai írtak levelet a szaklapba. Amely egyébként valóban a világ egyik legtekintélyesebb szaklapja, ám a rovat, amiben az írás megjelent (Correspondence), egy olyan felület, ahová tudományos szakértők, de akár mezei olvasók is beküldhetik a leveleiket, amelyek vagy valamely tudományos eredményhez szólnak hozzá, vagy a saját kutatásukat ismertetik. Csakhogy egy ilyen levél nem azonos egy szakmai tanulmánnyal, hiszen azon túl, hogy sokkal rövidebb, nem is nézi át megjelenés előtt független tudományos szakmai testület (azaz nem peer reviewed). Ilyen formában tehát nemcsak hogy csúsztatás, de egész egyszerűen HAZUGSÁG, amit Menczer állított.

Mi az egyedüli helyes és normális lépés egy ilyen helyzetben? Normális helyeken a közpénzszolga, akik ilyen ocsmány módon megszégyenül, vagyis akiről kiderül, hogy dezinformál és álhírt terjeszt egy inkább többé, mint kevésbé fontos nemzeti ügyben, az a legrosszabb esetben is frissíti a közösségi oldalára felöklendezett tartalmat, elnézést kér, amiért benézte, és jó esetben azt is tisztázza, hogy mi volt a koncepció. Mert ha a kínai vakcina iránti fékezett habzású bizalom erősítése volt netán, akkor ez nagyon mellément. (Akár ígértek fejpénzt a háziorvosoknak, ha rásózzák a páciensekre a Sinopharmot, akár nem ígértek.) Ha ez az oltásellenes baloldal lejáratásának újabb muníciója akart lenni, akkor még jobban mellément, ezért ilyenkor tisztességes, gerinces, felelős politikus (?) akár van kedve hozzá, akár nincs, önkritikát gyakorol. Már ha egy büdös szót is komolyan gondol abból, amiről ő maga és a bandája rendületlenül pofázik.

Ehhez képest mit művel Menczer Tamás annak tudatában, hogy hazudott? Újabb egyperces, magas lóról kioktató propagandavideót forgat, mert sürgős üzennivalója van az egyik oltásellenes ellenzéki párt elnökének, az alábbiak szerint:

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt nyilatkozta, hogy utólag sikeresnek bizonyul a magyar kormány vakcinabeszerzési stratégiája. Tisztelt elnök úr, az a baj, hogy önök utólag nem tudnának életeket menteni. Önök politikai okokból támadták az orosz és a kínai vakcinát, és nem akarták, hogy ezeket a vakcinákat Magyarországon használjuk. És egyébként most sem akarják. Ha jól értem, akkor ön miniszterelnök akar lenni. Egy miniszterelnöknek időben, a megfelelő időben kell helyes döntést hoznia. Pláne akkor, hogyha a magyarok egészségéről és életéről van szó. Erre a magyar miniszterelnök képes. Önök pedig megbuktak.  

Az a baj, hogy ezen a ponton már nem lehet önfeledten röhögni azon, hogy egy fogalmam nincs, milyen tehetségű sportriporterből lett nagyarcú megmondóember miután rezzenéstelen pofával belehazudik a kamerába – és aki a hazugságnak bizonyult lelkendezéséből forgatott videója végére közel 26 ezer halálos áldozat mellett is képes volt baltaarccal elszavalni, hogy együtt újra sikerülni fog -, még arra is veszi a bátorságot, hogy a miniszterelnöki kompetenciákról ossza az észt. És hogy a szájára vegye a magyarok életét és egészségét.

Az a baj, hogy még azt is nehéz eldönteni, hogy melyik a rosszabbik eset: ha Menczer egy súlytalan, semmiféle relevanciával nem bíró levelet nézett a Sinopharm melletti kiállásnak, vagy ha tisztában volt vele, hogy hazugság, amit állít, de azért megpróbálkozott vele, hátha beveszi a közönség. Tényleg milyen beteg világ már az, ahol egy ilyen ember kormányzati pozícióban ülhet és arról lamentálhat, hogy egy miniszterelnöknek mi a feladata, hogy ki az alkalmas miniszterelnök, és ki bukott meg (fasz tudja, hogy lehet megbukni, ha valaki soha nem volt kormányon)?

Az a baj, hogy bárhogy is van, ez akkor is egy megdöbbentő szintje az elvetemültségnek, ha közben pontosan tudjuk, hogy már soha nem térülnek meg azok a bődületes százmilliárdok, amelyeket törvényesen elloptak a kínai lélegeztetőgép- és vakcinabizniszen. Döbbenetes, hogy kormányzás helyett, járványkezelés helyett, transzparens kommunikáció helyett, az EU által be nem vizsgált, kurva drágán bevásárolt kínai vakcina hatékonyságának központi tesztelése helyett azzal vannak elfoglalva – és igen, ez az ember felel Magyarország nemzetközi megjelenítéséért (!) -, hogy hogyan lehetne a valóságot addig hajlítgatni, amíg az őket és az erkölcstelen, bármire képes politikájukat igazolja.

Az a baj, hogy nincs sem az a halottak számában, sem az a tönkrement életek számában mérhető tragédia, amit ezek ne lennének képesek baltaarccal hazudozva meglovagolni, hogy a maguk javára fordítsák a legnagyobb kudarcot is. Persze látva ezt a felhozatalt, amelyik nem elsüllyed szégyenében, miután pofára esett, hanem még nagyobb önbizalommal szolgálja a gazdit, nem olyan meglepő ez a kudarc. Az viszont örök rejtély marad, hogy ennyi gerinctelen szellemi és erkölcsi árvízkárosultat, hogy volt képes Orbán maga köré gyűjteni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.