Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Müller Cecília maximum negatív hőse lehet a járványnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem minden hős visel köpenyt, áll Orbán Viktor legfrissebb posztjának címében. A képen ő és Müller Cecília pózol valahol, a közpénzből felújított Karmelita kolostor környékén. Nyilván Müllerre gondolt Orbán, bár lehet, a szíve mélyén magát kívánta dicsérni, hiszen mégis csak ő a koronavírus hőse. Sehol a világon nem haltak meg annyian lakosságarányosan, mint Magyarországon. Ez kétségtelenül Müller és Orbán érdeme, noha Müller csak egy bábu, de hát mégis csak ő az, aki napi rendszerességgel áll ki a kaspó mögé, hogy irdatlan baromságokról számoljon be, és ne válaszoljon egyetlen érdemi kérdésre sem. De Müller volt az is, aki lement a déli határkerítéshez pózolni, valamint ő volt az is, aki kérdés nélkül részt vett a Fidesz lejáratókampányában Karácsony ellen, amikor a Pesti úti idősotthonban elszabadult a járvány.

Müller lehet, hogy valaki szemében hős, de hogy nincsenek ezzel sokan, az is biztos. Ezt már csak azért is gondolom, mert Orbán posztja alatt szinte kivétel nélkül mindenki támadja az ország korábban kedves nagymamájának beállított asszonyt, aki azóta bizonyította, hogy ettől azért távol áll. A nincs erre jobb szövegünkkel elhíresült tisztifőorvos megmutatta, hogy probléma nélkül áll a képviselők és ezzel a közvélemény útjába, ezzel is visszatartva a legfontosabb adatokat a koronavírussal kapcsolatban. Már régen nem lehet azt állítani, hogy nem tudja, mit csinál és hagyjuk békén, mert hát mégis csak egy aranyos nagymama. Hát nem az. Mint ahogy jól láthatóan még csak nem is egy jó szakember, hiszen ha az lenne, már réges-régen lemondott volna tisztségéről látva, hogy hány embert veszítettünk el az elmúlt hónapokban.

A járvány valódi hősei az egészségügyi dolgozók, a szociális ellátásban dolgozók és többek között a buszsofőrök, bolti eladók, valamint patikusok. Sok munkavállalói csoportot fel lehetne sorolni, mint ahogy egyes személyeket is, de hogy erre a listára nem kerülne fel Müller Cecília, az egészen biztos. A kórházakban éjt nappallá téve dolgoznak az orvosok és ápolók, miközben ahelyett, hogy mindent biztosítana számukra a kormány, még tovább rontott a helyzetükön. Ezzel szemben Orbán kb. napi szinten magasztalja Müllert, aki valóban gond nélkül végrehajtja a parancsait, csak hát nem ez lenne a feladata. Egy Országos Tisztifőorvos egészen más funkciót kellene, hogy betöltsön, de nem idehaza. Itt mindenről Orbán Viktor dönt, még arról is, hogy mikor nyitunk, vagy épp melyik vakcina megbízható és biztonságos.

Müllernek annyi a feladata, hogy megvezesse az újságírókat, részt vegyen Orbán politikai kampányában és lényegében szóvivőként elmondja, amit Orbán tollba mondott neki. Nálam a hősök máshol kezdődnek. A hősök önzetlenül, sokszor az életüket kockára téve mentenek meg másokat. Ilyen mondjuk egy tűzoltó, vagy a járvány elején az összes kórházi dolgozó, akik megfelelő védőfelszerelés nélkül vették fel a harcot a vírussal, amelynek következtében voltak, akik életüket veszítették. Müller melyik döntésével sikerült akár egyetlen életet is megmenteni? Ha már életekről beszélünk, könnyen lehet, hogy döntéseinek hála inkább halálozásokról kellene beszélni, de legalábbis megvizsgálni, hogy melyik rendelkezése járult hozzá betegek halálához. Vagy megvizsgálni azt, hogy a fontos információk visszatartásának volt-e emberéletekben mérhető következménye.

A koronavírus idején vezető szerepet betöltő személyek egyike sem nevezhető hősnek, hiszen munkájukkal csak nehezítették a valódi szakemberek munkáját. Kásler már a járvány első körében annyi hibát vétett, hogy Orbán kénytelen volt a háttérbe tolni őt. Aztán idővel Pintér Sándor vette át az irányítást, noha ő sosem jelent meg a nyilvánosságban. Nagyon úgy tűnik viszont, hogy akik jelen állás szerint a vírus elleni védekezés arcai, azok csak parancsot teljesítő bábuk, akik úgy érezhetik, hogy nincs felelősségük ebben az egészben, hiszen ők csak elmondják azt, amit a párt kiadott nekik parancsba. Mondjuk aki alapvetően így gondolkodik, annak semmi keresnivalója fontos pozíciókban, amit bizonyít is egyébként, hogy ha nem Orbán Viktornak hívnák most a miniszterelnököt, akkor ezen „fontos” személyek egyikének sem lenne komoly kormányzati pozíciója.

Orbán tehát inkább azoknak köszönje meg a munkát, akik azt valóban el is végezték. És nem egy Facebook poszt keretében, hanem mondjuk fizetésemeléssel vagy bónusszal. Müller Cecília pedig kezdjen felkészülni arra, hogy a járvány lecsengését követően már nem lesz rá szükség, sőt, egy esetleges kormányváltást követően még azon is elgondolkodhat majd, hogy felelősségre lehet-e vonni egy-két döntés kapcsán. Itt nem boszorkányüldözésről van szó, hanem arról, hogy ő egy vezető tisztséget betöltő személy, akinek döntéseitől – még ha Orbán is döntött helyette sokszor – emberek élete függ. És jelen állás szerint az egész világot figyelembe véve Magyarországon haltak meg a legtöbben lakosságarányosan. Nem mondom, hogy ez csak és kizárólag az ő felelőssége, de hogy neki is van köze ahhoz, hogy a számok ennyire borzasztóak, abban biztos vagyok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.