Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Inkább lenyeljük a békát, mint hogy téged nézegessünk még évekig a Karmelitában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A hataloméhséget nem tudja legyűrni a baloldal”

– fogalmazott Orbán. Megjegyezte, szerencsére Magyarországon egységes kormányzás van, és a járványkezelésben komoly előnyt jelent, hogy nincsenek koalíciós viták, a KDNP ugyanis szövetségesük. A most éppen nem vezénylő tábornoknak, hanem – saját bevallása szerint – az operatív törzs főnökének szerepét magára öltő miniszterelnöknek ez a vízió öntötte el az agyát, amikor péntek reggel az einstandolt közrádiójában, a saját maga által jóváhagyott kérdésekre válaszolt.

Gyönyörű, ahogy Rogánék hétről hétre megfogalmazzák e kérdezz-felelek egyfelvonásos, egyszereplős drámának a szövegét. Szépen felépítve, egyszerűen, nagyszerűen, a minden kérdésbe belekódolt ravasz válaszok formájában. Kell is ez nekik, mint egy falat kenyér. Most például azt találta mondani, hogy nem politizál, hanem éppen életeket ment, és azzal a lendülettel gyepálni kezdte az ellenzéket. Nem tudom, szóltak-e neki, hogy még mindig brutálisan sokan halnak meg, és még mindig dobogós helyen vagyunk ezzel a 25 ezret súroló halálozási számmal a világon. Azt sem tudom, feltűnt-e neki, hogy más országokban nem csak baloldali pártok vannak ellenzékben. Amihez képest ő még olyan baloldalt egyetlen országban sem látott, mint itthon. Amelyik nyíltan, kendőzetlenül hol egyenesen, hol ravasz módon, de folyamatosan olyan politikát folytat, ami válsághoz vezet, ami a járvány elhúzódását célozza, ami a lassabb kilábalást célozza, ami elbizonytalanítja az embereket, stb. Úgyhogy isteni szerencse, hogy itt nincsenek koalíciós viták, mert akkor már csak por és hamu lenne alattunk. Milyen jó, hogy egypártrendszer és kétharmados többségi kormányzás van, mert így nem kell azzal bajlódni, hogy meghallgassák a másik felet, vagy azon merengeni, hogy esetleg hogyan lehetne hatékonyabban kezelni a járvány miatt kialakult helyzetet.

És tényleg. Itt az van, hogy őfelsége egyszemélyben mindenkinél okosabb, a pártja és kormánya mindenkinél okosabb, és jobban tudnak mindenkinél mindent, aztán amikor a számok és a körülmények mást mutatnak, akkor a baloldal oltásellenes. Ennyivel el lehet intézni, és be  lehet szólogatni, hogy majd eljön az idő, amikor az oltásellenes baloldalon revansot vesznek. Mi van? Hogy titeket nem lehet kritizálni, számonkérni, és egész egyszerűen a járvánnyal kapcsolatos KÖZÉRDEKŰ adatok, mutatók, statisztikák kiadására felszólítani? Mert akkor itt mindenki oltásellenes és álhírgyártó lesz? A legnagyobb, az igazi nagy fake news gyárosok, maga a fake news pont ti vagytok, Viktorka, senki más. Kár volt a lélegeztetőgépes példát beleszőni a dajkamesébe, mert pont ez az a téma, ami kiveri a biztosítékot sokakban. A mai napig senki nem adott magyarázatot arra, hogy mi a bánatos fasznak kellett 18 ezer gépet túlárazva megvenni úgy, hogy ezekből mindössze 1500-1600 darabra volt szükség, most meg kemény tízmilliókba kerül a tárolásuk?

Bocsánat, b*zdmeg, hogy miután folyamatosan visszatartotok minden érdemi információt, az újságírók, ellenzéki képviselők, szakemberek változatlanul meg szeretnék tudni, hogy mi az igazság, mi a valós helyzet. Bocsánat, hogy egy olyan kleptomániás kormánytól – amelyik az anyját is eladná a pénzért, ezzel szemben 5 forint miatt veri magát a földhöz, ha éppen adni kéne a bajbajutottaknak, és amelyik rég elveszítette a hitelét és a fél ország bizalmát – még mindig kérdezni merészelnek sokan. Annál is inkább, mert az a pénz, ami rá van bízva, rejtélyes körülmények között köddé válik, nem ritkán Fidesz-közeli oligarchák offshore-számláin landol. Tehát kedves Viktor, ha te elcsodálkozol azon, hogy nincs még egy ilyen „baloldal” mint ez, akkor komoly gondok vannak veled. Nem csak baloldali pártok képviselnek veled ellentétes véleményt, hanem jobboldali, talán konzervatívnak nevezhetők is. Ezért ez megint egy gusztustalan csúsztatás. Azért mert a szanaszét rágalmazott ellenzéki pártok koalícióba kényszerülnek ellened, az az általad egyoldalúan fércelt választási törvény miatt van, kizárólag neked róható fel. Ezen az oldalon is sokan vagyunk, akik egyik vagy másik koalíciós párttal nem feltétlenül tudnak azonosulni, de ez van. Inkább lenyeljük ezt a békát, mint hogy téged nézegessünk még évekig a Karmelitában, ahogy a mi pénzünkön pezsgőzgetsz keleti diktatúrák vezetőivel, miközben szotyolát köpködsz a fejünkre.

Lófaszt! Bárkire és bármire előbb szavazok, legyen az maga a patás ördög (bár te már azon is túltettél), mint rád és az aljas, tolvaj, nagypofájú sleppedre. Hol a megszeppent kisfiút, hol a mártírt alakítod, aki értünk él és és értünk harcol, de ez maximum a sajátjaidnak tetszik, nekem és sokan másoknak annyira nem. Nem ez lenne a feladatod, mint ahogy tíz évig sem az lett volna a feladatod, mint amit tettél. Ha gondolod, vagy ha nem is, leírnék pár közhelyes dolgot, ami egy miniszterelnöknek a feladata – hogy finoman fogalmazzak -, kötelessége lenne: korrekt tájékoztatás, a közérdekű adatok azonnali átadása, átlátható pénzügyi-gazdasági tevékenység, független újságírói kérdések érdemi és teljeskörű megválaszolás, lenyúlás, lopás helyett a közvagyon hű kezelése, hülyének nézés helyett a választók pártállástól független partnerként kezelése, a bajbajutottak támogatása, szoros együttműködés a szövetségesekkel (és itt az Európai Unióra gondolok, nem a keleti diktatúrákra). 

Ez csak így hirtelenjében néhány dolog, ami beugrott, mert egyébként simán meg tudnék tölteni egy kockás füzetet azzal a feladatod félreértelmezéséből fakadó rengeteg mulasztással és bűnnel, amit az ország lakói ellen elkövettél. Kihisztizted a korlátlan hatalmat. Megkaptad. Éltél, visszaéltél vele. Sokan belehaltak. Egyre többen gyászolnak. És ha majd visszagondolnak arra, hogy ki volt az, aki egyszemélyben magára öltötte a hazug Superman jelmezt, akkor tudni fogják, hogy te voltál az. Amikor a szar, amit oly régóta kevergetsz, visszafröccsen rád, akkor jusson eszedbe: a felelősség csakis a tied. Nem egy éve, hanem idestova 11 éve. Nem sok mindenben hiszek, de a karmában igen. Nevezetesen abban, hogy mindenki visszakapja az életben azt, amit másokkal tett. Remélem, így lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.