Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elnyomó nagyhatalmak előtt folyamatosan térdre borulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felhőtlen jó reggelt, pálinkára sört, sörre bort, párosra páratlant és borúra derűt kívánok mindenkinek! Dacára annak, hogy tegnap ismét óriási veszteség ért mindannyiunkat. A megrendülés szavait inkább nem hozom most ide, mert súlyosan méltatlannak érzem ehhez a műfajhoz.

Másrészt ha félreérthető lenne esetleg: senkit nem buzdítok alkoholfogyasztásra, pláne nem hajnalhasadás után nem sokkal, azonban e (fordított) analógia idehurcolása annyiban mégis indokolt, hogy az indokolatlanul nagy mennyiségű alkoholfogyasztásból legalább ki lehet józanodni. Ezzel szemben a NER-t és az emberfeletti tulajdonságokkal ostoba módon felruházott császáristenkirályt övező vakhitből alighanem soha. Erre időről időre figyelmeztetnem kell magam, amikor a feleslegesen optimista páros napokon azon veszem észre magam, hogy hiú reményeket és ábrándokat kergetek azzal kapcsolatban, hogy a józan ész úgyis mindig felülkerekedik a primitív emocionális nyomorúságon, pedig dehogy.

A legfontosabb jó hír az összes közül (legalábbis jövő péntekig, amikor legközelebb megint vastagon száll majd a téglapor a királyi közpénzmédia stúdiójában), hogy már csak hat (6) (sors)döntő hetet kell kibírni abból az egy-két (1-2) hétből, ami legalább vagy hét (7) hete kezdődött, és pikkpakk kint is leszünk a vízből. Vagyis hogy a hazaárulók is értsék: Magyarország az európai országok közül elsőként lábalhat ki a vírusból. Nem azért, mert mi, vagyis ők, a kormány a többi európai országgal versengenénk ebben, szó nincs erről, hanem mert csak. Mióta kiderült, hogy a háborús veszteségeket már nem tartják számon, illetve számon tartják, de pont leszarják, ezért vastagon hallgatnak róluk, május végén majd megint győznek. Vagy június elején. Vagy valamikor. Tényleg már csak addig kell valahogy kibírni, és jön a sorsdöntés.

Enyhén beárnyékolja szerintem ennek a hat hét múlva (vagy akárhány hét múlva, amikor a főnök úgy látja, hogy akkor most) esedékes győzelemnek a fényét, hogy a hadvezérnek már azzal kell fenyegetőznie a soros igehirdetésében, hogy senki nem ússza meg: vagy beoltatja magát, vagy meg fog fertőződni. Teljesen logikus, hogy aki transzparensen és őszintén kommunikálni, az ellentmondást nem tűrő, de legalább egymást agyonütő féligazságait bizonyítékokkal alátámasztani nem tudja, annak riogatnia kell, akármi is az éppen abszolválandó feladat. (Igaz, hogy közben kipusztul egy vagy több (?) kisvárosnyi mimagyar, de úgyis csak az öregek és betegek halnak meg, akik amúgy is meghaltak volna, és akik eddig is csak kiadást jelentettek a gondoskodó fideszes államnak.)

Tehát például most az lenne a feladat, hogy be kellene mutatni azt az átfogó magyarországi vizsgálatot, amely az oltások hatékonyságát tárja fel, hogy aki még nem regisztrált az oltásra, az kedvet kapjon hozzá. Mondjuk nehéz lenne, hiszen ilyen minden bizonnyal nem létezik, legalábbis senki nem látott ilyet, ehelyett egyetlen óra leforgása alatt elhangzik három olyan állítás az egyik miniszterelnöki alászolga szájából, ami után hívő legyen a talpán, aki érti, hogy most akkor mi a fasz van.

  1. Az oltóanyagok között nincs érdemi különbség a hatékonyságban.
  2. A Sinopharm és az AstraZeneca semmivel nem rosszabb, sőt bizonyos adatokban lényegesen jobb eredményeket is mutat, mint például a Pfizer.
  3. A Szputnyik V megvizsgált, jó, eredményes, talán a leghatékonyabb (…), a nyugati vakcináknál is jobb.

Ehelyett az okádék halandzsázás helyett, a menetrend szerinti péntek reggeli ökölrázások helyett nagyon fontos lenne, hogy hiteles szakemberek valódi, LÉTEZŐ számokra hivatkozva elmondják, miként működik a gyakorlatban például a rengeteg ellentmondásos hír által kísért kínai vakcina, miközben a szakmai, nem politikai megrendelések alapján működő hatóságoknak titkolózás és közérdekű adatok visszatartása helyett közölniük kellene, az egyes vakcinákat hány embernek adták be, náluk milyen ellenanyag-szint alakult ki. Azaz ha az oltásvilágbajnokság mindenáron megnyerése a cél, azért, hogy legyen miért győzelmet hirdetni, akkor nyilvánvalóan növelni kellene a bizalmat a vakcinák iránt (az összes vakcina iránt!), de itt csak erre futja: ellentmondásos lózungokra, fenyegetőzésre és oltásellenes baloldalazásra.

Még a milliószámra érkező orosz és kínai vakcina millószámra érkezésével (értsd: több mint 4,5 millió adag vakcina érkezik a következő hetekben Kínából és Oroszországból) sem tudják úgy megdöngetni a mellüket, hogy abba ne férjen bele az ellenzék szapulása, amelyik „összehangolt, szervezett és tervezett támadást” indított keleti vakcinák ellen. Csakhogy kérdezem én: ha a kancelláriaminiszter szerint az oltóanyagok mind egyformák, de a Sinopharm jobb, mint a Pfizer, a Szputnyik meg az összes nyugati vakcinánál is jobb, akkor most a kormány valójában a nyugati vakcinák iránti bizalmat rombolja? Ha igen, akkor ezt azért teszik köbre emelve a miniszterelnök nyílt fenyegetőzésével, mert tudják, hogy a nyakukon rohadnak a keleti oltások? Ha nem, akkor mi értelme van ennek az egésznek? Ha nem választást akarnak nyerni elsősorban, hanem kirángatni a pusztulatból az országot, akkor mi indokolja ezt a felelőtlen, bizonyítékokkal alá nem támasztott kínai és orosz vakcinareklámot?

Najó, ne kérdezzek hülyeségeket. Azok után főleg ne, hogy Peking és Moszkva Bicskéig és Lovasberényig meghosszabbított csápjai, az EU destabiliázálását szolgáló faltörő kosai képesek voltak megint keresztbe feküdni egy uniós állásfoglalásnak. Nem mimagyarok, nem Magyarország, hanem az orbánista országvezetés vétózta meg azt az uniós állásfoglalást, amelyben a tagállamok közös nyilatkozatban bírálták volna a Kína által Hongkongban bevezetett nemzetbiztonsági törvényt. Amely önkényesen alkalmazható törvény alapján, homályosan megfogalmazott rendelkezések mentén szeparatizmus, felforgatás és terrorizmus, valamint más országokkal való összejátszás miatt akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetnek honkongi polgárokat. Olyannyira, hogy pénteken ennek a törvénynek az értelmében ítélték egy év börtönre az utolsó hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát. És ez nem minden: ezek után a NER, a Párt és a Vezér egyik propagandalapjában (Magyar Hírlap) Kína magyarországi nagykövete publicisztikát volt szíves közölni, amelyben Orbánra és március 15-re (!!!!!!!!) hivatkozva ítéli el a hongkongi függetlenségi tüntetéseket, amelyeket gátlástalan Kína-ellenes és felforgató tevékenységeknek titulál, amelyekbe a külföldi hatalmak is beavatkoztak.

Vagyis nem elég a kínaiak és Mészáros Lőrinc érdekét szolgáló, kínai hitelből is épülő, soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútvonal, nem elég, a magyar adófizetői pénzből megtámogatott, a Kínai Kommunista Párt érdekeit szolgáló Fudan Egyetem Budapestre invitálása, nem elég Brüsszel elcseszett vakcinabeszerzéséről óbégatva a túlrázott kínai vakcina melletti napi 24 órás kampányolás, az Orbán-kormány – a szuverenista, állítólag a magyar érdekek minden más elé helyezésének kategorikus imperatívusza alapján működő, folyton nagyot álmodó Orbán-kormány – most már kis túlzással szinte naponta ragadtatja magát arra, hogy Európában egyedüliként megy szembe Magyarország nyugati szövetségeseivel. Leplezetlenül, szégyentelenül, nagy pofával, önérzetesen. Nem elég, hogy a járvány elleni küzdelemre, a magyarok egészségének és életének megvédésére hivatkozva több mint egy éve kreatív és változatos disznóságokkal rontanak rá a saját polgáraikra (csak egy példa az iskolák sokak szerint életveszélyes megnyitása kapcsán: a pedagógusokat lelki terrornak teszik ki, nevelőket, intézményvezetőket és szülőket ugrasztanak össze, ahelyett, hogy a kormány gondoskodna a gyermekükkel otthon lévőkről bérkompenzációval, a munkáltató támogatásával annak érdekében, hogy álláshelyek ne szűnjenek meg), aljas törvénytervezetekkel lopakodnak az éj leple alatt és építik a párhuzamos államukat, a 2021-es költségvetést éppen úgy módosítják, hogy egy 1700 milliárdos (!) biankó csekket állítanak ki saját maguknak, most már vállaltan diktatórikus, emberi jogokat telibehányó, elnyomó nagyhatalmak előtt borulnak térdre naponta.

Ha bármi is igaz abból, hogy csak a politikai akarat hiányzik ahhoz, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmus szerinti eljárást, márpedig tényszerűen igaz, hogy olyan nyilvánvaló problémák vannak több tagállamban – Magyarországgal az élen -, hogy már rég nem bizonyítékra, hanem elszántságra van szükség, akkor most már minden késlekedés szó szerint életveszélyes. Nem pusztán Magyarország számára, hanem az egész EU fennállására. Nem egyszerűen csak arról van szó, hogy az uniós költségvetés Magyarországra kerülő 4 százalékát az orbánista teljhatalom nem arra költi, amire a pénzt rendeltetése szerint kellene (vagyis hogy simán lopnak), hanem arról, hogy egy szuverenitására és független nemzetállamiságára hivatkozó uniós tagállam vezetése (fél)ázsiai rezsimek érdekekeit képviselve bontja le a közösséget. Ez nem egy távoli fenyegetés, itt van a kertek alatt, valóságos és félelmetes. Nem hiszem, hogy tíz, húsz vagy harminc éve ez volt a terv. Sem Brüsszelben, sem Budapesten nem ez volt a terv. És még a nemzeti érdeket is van pofájuk belekeverni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.