Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már megint győztek. Akkor is, ha nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Még akkor is, ha tudom, hogy esély sincs mostanában a napsütésre. Amúgy sem sok ok van a derűre, legalábbis ami a halálozási adatokat illeti. Nem nagyon akar csökkenni az elhunytak száma, a szennyvízben mért örökítőanyag mennyisége is stagnál, ami azt jelenti – nem szerintem, hanem szakemberek szerint -, hogy még legalább 10-14 napig nem várható javulás. Ez persze egyáltalán nem gátolja a kormányt semmiben, már megint győztek, kanyarban előztek és bejött. Ha vizes kötéllel vernének, akkor sem tudnám megérteni, hogy mi a jó abban, ha lakosságarányosan nálunk halnak meg e legtöbben (a cseheket még nem sikerült leelőzni, de már közel járunk), de úgy tűnik, sokan most is vevők a sikerpropagandára.

a világjárvány után új világgazdasági korszak kezdődik, és nagy mértékben eldől már a startnál, hogy ebben melyik ország milyen pozíciót foglal majd el. Elsőként nyithat az az ország, amelyik a leggyorsabban tudja beoltani polgárait, és az élen állhat az, ahol már a járvány alatt is a beruházásokat ösztönözték – fogalmazott.
    Magyarország egészségügyi és gazdasági szempontból is olyan választ adott a világjárványra, amely lehetővé teszi, hogy mindenki előtt nyithasson Európában, és a járvány után a magyar gazdaság a változások nyertesei közé tartozzon (MTI)

Ez Szijjártó Péternek jutott eszébe abból a jeles alkalomból, hogy Vecsésen a Bosch Magyarország 6 milliárd forintos fejlesztést tervez, amihez a magyar kormány is gavallérosan hozzájárul az adófizetők pénzéből 2,1 milliárd forinttal. A fejlesztés 225 munkahelyet hoz létre, ami tényszerűen annyit jelent, hogy egy munkahelyet 9,3 millió forinttal támogat meg a kormány, tehát nagyjából két évig mi fizetjük a munkavállalókat, nem a Bosch. Hogy mi volt a magyar kormány nagyszerű válasza egészségügyileg és gazdaságilag, az számomra nem derült ki, de a lényeget értem: már megint győztek. Akkor is, ha nem. Mi pedig nyugodtan tűzzük a kalapunk mellé a napi háromszáz halottat és a tönkrement életeket, családokat. Így kell ezt csinálni. Mármint Magyarországon így kell, mert itt simán működik. Bárhol máshol már megkérdezték volna az illetékeseket, hogy mi a cakkos francról beszélnek, de ez itt nem fordulhat elő.

Tegnap este belátogatott a mi nagyszerű külügyminiszterünk az ATV stúdiójába, és nagyon vicces volt ő. Alighanem a magyar politikusok meg vannak arról győződve, hogy a diplomatikus azonos a mellébeszéléssel. Mindenesetre megtudhattuk, hogy Orbán Viktor régebben a halottak számában mérte a védekezés sikerességét, most meg a beadott vakcinák számában méri, de abban semmi meglepő nincsen, merthogy a beadott vakcinák számában kell mérni Orbán Viktor szerint. Most éppen. A világ összes tudósa sem tudja, hogy melyik vakcina meddig és mennyire hatékony, ezért ne hallgassanak a magyaremberek a világ összes tudósára akkor, amikor kétségek merülnek fel egy vakcina hatásosságára vonatkozóan, hanem hallgassanak a magyar hatóságokra és szakemberekre, akik pont annyit tudnak, mint a világ összes tudósa.

Egyébként pedig Szijjártó Péternek nincsen köze a kínai és az orosz vakcinabeszerzésekhez, csupán annyiban, hogy ő folytatta le a politikai tárgyalásokat. Hogy aztán ki, kitől, mit és mennyiért vásárolt, azt ő már nem tudhatja, és nem is az ő felelőssége. Amikor pedig kiderült, mennyire ügyesen tárgyalt az oroszokkal és a kínaiakkal, akkor egy csomó európai miniszter, külügyminiszter és miniszterelnök hívta őt telefonon, hogy adja már meg nekik is a kínaiak és az oroszok számát és szóljon oda, hogy majd telefonálni fognak. Arra a kérdésre, hogy miért jó az nekünk, hogy úgy jön ide kínai egyetem, hogy a magyar állam vesz fel hitelt Kínától a campusz építésére, amit majd kínaiak építenek (és magyarok fizetnek), a magyar állam adja ehhez a területet, az volt a válasz, hogy az egy nagyon jó egyetem és örüljünk neki, hogy hajlandóak ide jönni. Ebben is a politikai tárgyalásokat folytatta le Szijjártó, a többi Palkovics László dolga. Azzal sincsen probléma, hogy diplomataképzés is lesz az egyetemen, mert az mennyire jó lesz, hogy a magyar diákok mindenféle gondolkodásmóddal, nézőponttal és eszmerendszerrel megismerkedhetnek. Hogy akkor a CEU-val mi volt a bajuk, az nem derült ki, sőt, a CEU el sem ment, mert Mipetink arra sétált a múltkoriban és azt látta, hogy ki van írva egy épületre, hogy CEU.

Tehát: az tök rendben van, ha a kormány mindig azokat az adatokat veszi figyelembe, ami nekik politikailag hasznos, a kínai vakcina beszerzése körüli üzleti suskushoz nincs köze Szijjártónak, a CEU el sem ment, hogy a magyar adófizetők 500 milliárd forintot költhetnek a kínai egyetemre, az egyenesen megtiszteltetés, és azzal sincs baj, ha a kínai kommunista párt irányítja az oktatást, mert majd az okos diákok szét tudják válogatni, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Jólvanakkor.

Az pedig csak a hab a NER tortájának tetején, hogy egy államtitkár a Honvédelmi Minisztérium 606-os Falcon luxusgépével elröppent Azerbajdzsánba megbeszélni a Türk Tanács tagjaival, hogy nagyon kell egy közös médiaplatform, mert mindenki mindenfélét hazudozik, de majd ez a platform az igazat fogja hirdetni. Teháthogy: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország, Üzbegisztán – megannyi virágzó demokrácia – és a megfigyelői státuszban csatlakozott Magyarország legyűri a dezinformációt. De szép is ez.

Kellemes ébredezést kívánok mindenkinek ebben a virágba borult demokratikus paradicsomban. Vagyis narancsban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.