Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zuckerberg folyamatosan követi a Hollik István közösségi oldalán felbukkanó posztokat, hogy időben választ tudjon adni a kérdéseire

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Már megint kitört a Facebook-háború. Valamit újfent variáltak a szakik, ezért visszaesetek az elérések. Természetesen a miénk is, csak éppen eszünkbe sem jut hangosan jajveszékelni miatta, és azt feltételezni, hogy a szélsőjobbos portálok bezzeg, és biztosan ők intézték el Zuckerbergnél. A pártmédia nem ilyen visszafogott, megy az ordítás ezerrel. A párt két legokosabbja kezdte a sort. Dömötör Csaba szerint a Facebook a kormánypárti oldalak elérését korlátozza, Hollik István annyiban cifrázza a dolgot, hogy a Facebooknak írt is ő egy levelet, melyben magyarázatot követel, miért CSAK a jobboldali tartalmakat korlátozzák. Sőtpláne:

❗️A Facebook korlátozza a jobboldali tartalmak terjedését ❗️Mi van a Facebooknál???
Immár másfél napja, többen tapasztaljuk jobboldali, kereszténydemokrata képviselők, miniszterek és államtitkárok, hogy a Facebook radikálisan, kb. 90 %-kal csökkentette oldalaink eléréseit. Ezt bárki megnézheti ha rákattint az oldalainkra és összehasonlítja a mai és a korábbi bejegyzések interakcióit.
Persze a baloldali bejegyzések többsége gond nélkül, ugyanúgy terjed, mint korábban!
Mindezt a koronavírus járvány idején, mikor több a védekezéshez kapcsolódó bejelentést is a közösségi oldalon teszünk közzé!
A világ egyik legnagyobb vállalata eddig erre semmilyen magyarázatot nem adott!
Éppen ezért az érintettek nevében kérdezem a Facebooktól:
📌 Ez a jelenség elsősorban a jobboldaliak oldalait érinti, miért?
📌 Technikai probléma vagy politikai indíttatás áll mögötte?
📌 Legalább 36 óra eltelt a jelenség kezdete óta, miért nem mondtak eddig erre semmit?
📌 Hogyan tudják garantálni, hogy ugyanez nem ismétlődik meg 1 év múlva, a választás előtti napokban?
Várjuk Zuckerberg úr válaszát!

Én abban teljesen biztos vagyok, hogy Zuckerberg úr folyamatosan követi a Hollik István közösségi oldalán felbukkanó posztokat, hogy időben választ tudjon adni a kérdéseire. Egyébiránt ugyanez a problémája Karácsony Gergelynek is, csak ő azt feltételezi, hogy bezzeg a kormányoldalt nem érinti az elérések visszaesése. Közben meg de, ahogy nézem, mindenkit. Ámde fontosnak tartom megjegyezni, hogy az elég nagy baj, ha egy ország kormánya a Facebookra bízza a polgárok tájékoztatását egészségügyi veszélyhelyzet idején. Pontosabban akkor lenne ez gond, ha valóban ez történne, de egyszerűen arról van szó, hogy a járványba kapaszkodva óhajtanak választási propagandát folytatni, mert tájékoztatni nem szoktak senkit semmiről, az biztos. Segítek: az tájékoztatás, hogy egy adott térségben megugrott a fertőzöttek száma, ezért kérik az embereket, hogy óvatosabbak legyenek, ingyenes maszkokat XY helyszínen kaphatnak. Az ellenben nem tájékoztatás, hogy oltásellenes baloldal és Gyurcsány.

Azt is sikerült megtudnom tegnap a pártmédiából, hogy a sportba öntött rengeteg közpénz egyáltalán nem öncélú, hanem közérdek, mert amikor győz egy focicsapat, az összekovácsolja a magyarságot. A közösségépítő jellege miatt pedig minden pénzt megér. Hát biztosan így van, csak én maradtam ki az összekovácsolásból valahogy.

Azt is megtudtam – természetesen szintén a propagandamédiából -, hogy a kínai Fudan Egyetem Budapesten tervezett campusa szintén megér minden fillért – bár én azt továbbra sem értem, miért a magyar adófizetőknek kell létrehoznia, és akkor még ott a kérdés: ha létrejött, a fenntartását is nekünk kell majd finanszírozni? Ráadásul több pénz fog nekik járni, mint mondjuk az ELTE-nek, mert modernebb, nagyobbak az igények? Ez azért kérdés, mert ennek az egy campusnak a költsége annyi, mint amennyi támogatást az összes magyar egyetem együttesen kap egy év alatt -, erre pedig Konok Péter a hivatkozási alap. Igen,pártoldalon lett az ő szava etalon:

aki a Kötöttfogás című, Youtube-on futó műsorban vélte úgy, hogy „ez az elit egyetem nem azt jelenti, hogy ott a kínai pártelit gyerekei tanulnak, hanem azt, hogy ez egy magas színvonalú egyetem, nehéz bekerülni, nehéz elvégezni”. Annak kapcsán, hogy az egyetem lenne a kínai titkosszolgálat ugródeszkája, a történész úgy fogalmazott: „ha kínai titkosszolgálat lennék, akkor biztos nem egy nagy »kínai egyetem« feliratot csinálnék, hogy ott fogom majd az odatévedő magyar hallgatókat beszipkázni, és kiképezni őket titkosügynöknek”. Szavai szerint „kevés annál kellemesebb dolog van, mint hogy egy nemzetközileg nagyon magasan jegyzett egyetem kerül Magyarországra”. (Magyar Nemzet)

Konok Péter ugyanezt előadta az ATV-n a pénteki Öt című műsorban is, amihez joga van neki, nekem meg jogom van ahhoz, hogy kétségeim legyenek a történet finanszírozásával kapcsolatban. 500 milliárd forint ugyanis rohadtul sok pénz, gondoljunk csak arra, hogy Mészáros Lőrincnek néhány évre volt szüksége ekkora vagyon összegereblyézéséhez. Ez alatt a néhány év alatt ez a pofátlanul okos, gátlástalanul szorgalmas ember napi 45 órát dolgozott, nem evett, nem aludt, még a házassága is ráment az üzleti sikerekre. Szóval sok pénz ez. De nem baj, végtére Mészáros Lőrincből csak egy van, adófizetőből meg sok, összedobjuk ezt is örömmel. Szinte önként.

Az jó, ha jönnek ide egyetemek akár külföldről is. Az nem annyira jó, hogy ez pártpolitikai alapon dől el, ugyanis ha nem így lenne, a CEU is itt lenne a mai napig. Azt nem lehet tudni – én legalábbis nem tudom -, hogy milyen tandíjat terveznek. Kínában a Fudan drága, az angol tandíj többszörösét kérik el. Ha ez itt is így lesz, akkor az történik, hogy a magyar kormány a magyar adófizetők – ide kell érteni a minimálbéreseket, az összeszerelőüzemekben gürcölőket, az alulfizetett ápolókat, mentősöket, bolti eladókat és mindenkit, aki adót fizet – pénzéből létrehoz egy méregdrága egyetemet, ahová csak a kivételezett anyagi helyzetben lévők gyerekei fognak bekerülni. A jelen helyzetre lefordítva: mi fogjuk kifizetni Orbán és Mészáros Lőrinc unokájának, Rogán,  Lázár, Novák, Varga, Matolcsy, Szijjártó gyerekének az oktatását, de a mi unokáink és gyerekeink nem is álmodhatnak arról, hogy bekerüljenek oda. Mindezt úgy, hogy a magyar állam (a kormány döntése alapján) iszonyatos összegű hitelt vesz fel a kínai államtól vagy banktól, majd ebből a hitelből kínai mérnökök és kínai kőművesek fogják felépíteni a campust, ahol valószínűleg kínai oktatók fognak dolgozni, és nem kizárt, hogy többségében kínai diákok tanulnak majd, a kivételezett helyzetben lévő néhány magyar diák mellett. Tehát nem beruházó vállalkozó, nem a kínai állam, hanem a magyar melós finanszírozza ezt az egészet. Nem tudom, ez kinek tetszik, nekem egészen biztosan nem.

Azt hiszem, napindítónak elég ennyi. Sok is. Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.