Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pofád lapos! Igaz, hogy rólad és a te pénzedről van szó, de ahhoz neked semmi közöd

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Összesen 28 szerkesztőség írta alá a miniszterelnöknek és az országos tiszti főorvosnak címzett nyílt levelet, melyben arra kérik a döntéshozókat, hogy tegyék végre lehetővé az objektív tájékoztatást a kórházakban uralkodó állapotokról, mert a hiteles tájékoztatás segíthet a lakosságnak a védekezésben.

Ebben a vérzivataros járványidőszakban, a világ legdemokratikusabb, ámde állandó baloldali médiafölény által fenyegetett, álhíreket és féknyúzokat terjesztő, oltásellenes, gyurcsányista, Soros kottájából játszó, állandó támadás alatt álló elemekkel sújtott országban már csak ez hiányzott a világon a legjobban teljesítő kormánynak. Egy ilyen nyílt levél, amiben azt kérik szépen a legvirágzóbb jogállam vezetőitől, az emberi jogokat és az emberi méltóságot minden körülmények között szem előtt tartó, a mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassunk másokat morális parancsa szerinte eljáró kormánytól, meg a mindenhez is értő operett törzstől, hogy ugyan már engedjék be a szabad sajtót a korházakba az objektív tájékoztatás okán. Hogy ne csak handabandázásokkal, kozmetikázott adatokkal, önfényező és a valóságnak, és legtöbbször egymásnak is homlokegyenest ellentmondó tündérmesékkel hülyítsék a nyilvánosságot, hanem mindenki legyen tisztában azzal, hogy ha bekerül egy ilyen egészségügyi intézménybe, akkor mire számítson. Mármint úgy igaziból mire számítson, nem a Müller Cecília által előadott dajkamese szerint. Tehát frankón, púder nélkül.

Lehet elrettentőbb ereje a valóságnak, szemben a hamis statisztikai adatok monoton felolvasásával, vagy a húsvéti tojás hipóval történő fertőtlenítéséről szóló nyünyörgésekkel? Igen, kizárólag a valóságnak lehetne elrettentő ereje, miközben ki a bánatos fasz kíváncsi az infantilis vagy éppen propagandisztikus dumákra? Csodálkozunk, hogy tökéletes táptalaja fejlődött ki az oltásellenességnek és a konteógyártásnak? Amikor mindenki csak találgat, és félinformációkból kénytelen összerakni a képet? Amikor a köz médiája ontja az öntömjénező, önmagával, a Párttal és a Kormánnyal maximálisan elégedett dezinformációkat?

Orbán! Itt nem a baloldal az álhírgyártó, hanem ti. És nem a járvány kitörése óta, hanem 11 éve. Pedig már akkor, 11 éve is sokan omladozó kórházakról, fűtés hiányában fagyoskodó betegekről, a műtőkben nagykabátban operáló orvosokról, wc-papír- és egyébb alapvető higiéniai eszközök hiányáról, a kórházi fertőzésben elhunytak magas számáról és úgy általában múlt századi állapotokról kiabáltak. A mentősök alacsony béréről, az embertelen körülményekről. El lehet menni a francba, nagyságos Orbán Viktor úr, és engedni kéne a sajtót dolgozni. Ja, hogy az nem opció, mert akkor kiderülne, hogy mi a valóság? Miközben Hadházy Ákoshoz naponta érkeznek döbbenetes beszámolók mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók részéről, miszerint akkora a fejetlenség és a káosz, hogy senki nem tud semmit, Kovács Desikerült Zoltánnak megint egy öblös vércinikus válaszra futja:

A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek. Hagyják őket dolgozni!

Ha van felsőbbrendű, pökhendi, nagypofájú lény a Fidesz vezérkarában, akkor Kovács mindenképpen azok közé tartozik. A mosdatlan megnyilatkozásával szemben, miszerint ők naponta tájékoztatják a nyilvánosságot, az igazság az, hogy „(…) az operatív törzs tájékoztatóiban nagyon komoly hiányosságok vannak, olyan adatokat nem árulnak el, melyek minden más európai országban nyilvánosak. A kormány alapvető, közérdekű adatokat nem tesz közzé a járvánnyal kapcsolatban, kórházankénti, területi bontásról szó sincs, az intenzív osztályon ápoltak számát a járvány kezdete óta mindössze négyszer, külön kérésre voltak hajlandóak elárulni, a közérdekű adatok kiadásának határidejét pedig a járvány alatt változtatták meg, és (vissza)élnek is ezzel az extra határidővel. Az orvosok és ápolók nyilatkozatstopja pedig azt eredményezi, hogy sokan csak név nélkül mernek mesélni a tapasztalataikról a sajtónak”. És erre mondja Kovács, hogy „a baloldali portálok kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet”.

Tehát megint ott tartunk, ahol eddig. Örülj, hülye állampolgár, hogy egyáltalán ennyit elmondunk, nem kell neked mindent tudni. Felesleges belelátnia itt mindenkinek a lapokba. Elég, ha ők tudják mi a TAX, ami meg esetleg kiszivárog így, vagy úgy, az egyszerűen „féknyúz”. Jó ez a szó, mert ezzel mindent lehet magyarázni, olyan mint a „csak”. Magyarul: pofád lapos, és igaz, hogy rólad és a te pénzedről van szó, de ahhoz neked semmi közöd. Majd eldöntik, mihez van, és mihez nincs. Itt már lassan titkosabb és átláthatatlanabb minden, mint az 51-es körzetben a nevadai sivatagban. Mondjuk ott konkrétan egy titkos kísérleti katonai objektum van, itt meg elméletileg nincs.Vagy ha van, az elég aggasztó. Mármint a kísérleti jelleg, mert mi elvileg nem vagyunk fehér kísérleti egerek. Elvileg. 

Titkosítani, összeesküvés-elméleteket gyártani, hülyének nézni, letagadni, vádolni nagyon tudnak, korrektül tájékoztatni, emberségesen viselkedni sokkal kevésbé. Hibát hibára, bénázást bénázásra halmozás, korrupciótól bűzlő kétes vakcinabeszerzések, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok a 2,5 milliótól a 7 millióig terjedő beoltottról, mint az újraindítás feltételéről, vagy éppen a közlönybe előre beleírt nyitási könnyítés. Közben meg a számok csak emelkednek, és a húsvéti bevásárlási roham még előttünk van. Logikátlan és abszurd intézkedések, ameddig a szem ellát. Tényleg nehéz mindezekre szavakat találni. Talán mert erre nincsenek is szavak. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.