Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


33 évvel ezelőtt rohadtul nem erről volt szó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kirobbanó jó reggelt kívánok mindenkinek (is)! Szép lassan elfogy a március, de nem lehet okunk a panaszra: ami eszelős, szürreális, abszurd, cinikus, pofátlan, arrogáns húzást még bele lehet zsúfolni ebbe a hónapba, azt a hölgyek és urak, nertársak és nertársnők dalolva, boldogan belezsúfolják. Mint világjárvány idején – unortodox járványkezelési módszer gyanánt – az oltakozni kívánó állampolgárokat az egészségtelenül szűk, levegőtlen, a vírus terjedését remekül favorizáló helyiségekbe.

Ha nem néznék rá időnként a naptárra, és a naptár nem nézne vissza rám, hogy emlékeztessen, éppen milyen évet írunk, egyre nagyobb bajban lennék. Konkrétan az az érzésem – tegnap például többször is rámtört -, hogy olyan 40 évet simán visszamentünk az időben. Hogy ne homokot szórjak a szélbe, és a falra már több ízben felhányt borsót hasznosítsam újra, konkretizálok. Ha egymás mellé teszem az országvezetés halasztást nem tűrő üzbegisztáni kiruccanását (különös tekintettel az Orbán Viktor és kollégája kezdeményezésére létrehozott és ünnepileg felavatott Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központra) mondjuk Kásler Miklós emberminiszter ama hirtelenváratlan felindulásával, hogy akkor így a sokadik hullám csúcsán, még éppen időben, jól felkeresi az egészségügyi ellátórendszer legmegterheltebb egységeit, úgy érzem, hogy az ittfelejtett dohos, fojtogató szocializmus, a posztszovjet keleti szél rúgta ránk az ajtót. 2021-ben egyszerűen a világon nincs ilyen, amit ezek embertelen propagandakormányzás címszóval művelnek.

Hogy miközben az egészségügyi dolgozók megtapsolt hősökből pszichésen és fizikailag teljesen kimerült robotokká váltak a kormány súlyosan által félrekezelt harmadik hullámra, miközben annyi a beteg, hogy van aki hét órát vár a mentőre, miközben minden nyolcadik beteg életkortól függetlenül lélegeztetőgépre kerül, miközben van, ahol két ápoló jut harminc betegre, miközben a szereptévesztett erkölcsi fogyatékosok rendületlenül átszerveznek és vezényelnek, pedig már rég nincs kit átvezényelni innen oda, ez a Kádár-korszak csöcsén izmosodott alufóliasisakos kuruzsló most hirtelen rájött, hogy akkor ő felkeresné a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozókat, mert rohadtul nincs elég bajuk, mint a tekintetes miniszter urat fogadni, és elcsacsorászni vele a helyzet mibenlétéről. És mert most látta elérkezettnek az időt KÖZVETLEN TAPASZTALATOKAT SZEREZNI a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezés legkritikusabb időszakáról. Amiből aztán két és fél perces propagandavideó készül arról, hogy az ethnofitness, a sufnimagyarságkutatás és a csontösszeszerelés mellett az egészségügyért is mellékágon felelős nép szolgája mindent rendben talált, csodálatos gyógyulásokról szerzett tudomást, és megállapíthatta, hogy nekik, a kormánynak köszönhetően az intenzív osztály is fantasztikusan fel van szerelve. Mondjuk én még emlékszem arra, amikor a főnöke a falról lehullott csempék hűlt helyén több ízben is mindent rendben talált az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben (ITT és ITT láthatók a kiheverhetetlen kórházturné éppen soros állomásain készült felvételek). Igen, az is gyomorforgató volt, amikor vadhajnalban betoppant és belefojtotta a szót a fiatal inasba orvosba, aki a szemébe mondta, hogy a lélegeztetőgépekhez szakemberek is kellenek. De a dilettáns, cserébe nagyarcú doktorminiszter (aki már túl van egy csomó vállalhatatlan nyilatkozaton) eme húzása még ahhoz képest is a kanyarban előz.

Ugyanolyan ízléstelen, mint amennyire ízléstelen Müller Cecília országos tisztifőorvos tegnapi nyünyörgése, amelyben odáig ragadtatta magát, hogy oltónemzetnek nevezte Magyarországot (meg sem próbálom megfejteni, kik lehetnek azok a szolgák és cselédek, akik kitalálják és a szájába adják ezeket a helyzet súlyosságára nézve felfoghatatlan kreténségeket), és aki Káslerhez hasonlóan mai napig nem számolt el azzal, hogyan maradhattak ki az oltási tervből a pedagógusok. Akiket úgy akarnak visszaküldeni április 19-én az iskolákba (a pedagógus-szakszervezetek érthető tiltakozása ellenére), hogy addig rohadtul nem lesznek védettek a betegséggel szemben. Nyünyörgő nyunyóka néni szerint azonban nincs itt semmi látnivaló: a pedagógusoknak nem kell tartaniuk attól, hogy az iskolák április 19-ei tervezett nyitására még nem lesznek teljesen védettek, hiszen már egy oltás is nyújt egyfajta védettséget a vírus okozta súlyos megbetegedés ellen. Jajó. Csak akkor nem kéne a másik ágon arról pofázni, hogy aki be van oltva, az ne viselkedjen úgy, mintha védett lenne, tartsa be, maradjon otthon, ne bulikázzon húsvétkor, ne menjen a nagymamához, és így tovább. Értjük, világos: a milliárdos gázszerelőket és mindenféle felkapaszkodott intellektuális selejteket nagy becsben tartó kormányzat számára a pedagógusok a sor végére tehető, a társadalom egyéb csoportjaival szembeállítható, különösebb kockázat nélkül rugdosható kategóriát képviselnek, akik ellen immár kancelláriaminiszteri szinten is gusztustalanul uszítanak. Bár egyelőre úgy tűnik, a magyar lakosságot nem hozzák különösebben lázba a tragikus kormányzati döntésekkel is szorosan összefüggő kirívóan gyászos halálozási vagy fertőzöttségi adatok, így legalább 60 pedagógus halála sem, egy idő után akkor is elfogynak a bűnbakok. Akkor is, ha Finkelstein bűzös gyűlöletkottájának szavatossága elvileg soha nem jár le.

Feltételezem, hogy ebből a bizonyosságból táplálkozva fért rá Lázár János vidéki földesúrrá lefokozott, a nagypolitika rivaldafényéből pedagógiai célzattal kivont egykori mindenhez értő miniszter vastag rinocéroszbőrhöz hasonló anyaggal borított ábrázatára az az állítás, miszerint a keleti vakcinák 600 ezer magyart mentettek meg, a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét. Akinek 10 éve ráfért a pofájára azt mondani, hogy akinek ninc semmije, az annyit is ér, az 10 év alatt már nem sok meglepetést tud okozni. De ennek ellenére szilárd bennem a meggyőződés, hogy Lázárnak nem a Bécsben leforgatott migránsrettegős videóval, talán nem is a Farkas Flórián védelmében előadott, azért támadják, mert cigány? kezdetű émelyítő idegrohamával, hanem ezzel a penetráns, hazug, demagóg, morbid epehányással sikerült alulmúlnia önmagát. Ha eddig kérdéses volt: Lázár János tényleg megérdemli, hogy úgy tekintsünk rá, mint azon kevés fideszesek egyikére, aki Orbán utánpótlása lehet (arra az esetre, ha a féldisznó-effektus működésbe lép), mert a szellemileg alultáplált holdudvarban neki legalább van annyi esze, amennyihez Kósának hétszer is kevés volna újjászületnie, és még nem szakadt el olyan mértékben a valóságtól, mint a legtöbb hasbeszélő üzemmódba állította társa. A főnöke aggasztó állapotáról nem is beszélve. Nos, szerintem az Isten (remélem, van Isten) őrizze meg ezt az országot attól, hogy Lázár János valaha is Orbán helyére lépjen. Akinek ez a minden szavában hazug disznóság képes elhagyni a száját, aki képes azért előmászni a kövek alól, hogy akkorát hazudjon, ami talán már a bűntársai és a cinkos propagandamédiájuk pofájára sem fér rá (pedig aztán azoknak bármi és bárminek az ellenkezője is ráfér; most éppen azzal hergelnek közszolgálatilag, sunyi alattomos üzemmódban, hogy Dobrev Klára miatt fertőződtek meg és haltak meg emberek – Újabb oltásellenes ellenzéki politikus hunyt el, őt is Dobrev Klára fertőzhette meg), az szerintem még a nehézsúlyú aljasság kárpát-medencei lángoszlopánál is aljasabb.

Akinek nem mellesleg már a Fidesz-alapítók egyike szerint is távoznia kell az ország éléről. Kardos József Áder Jánosnak címzett nyílt levele mindenképpen az elmúlt évek valószínűleg legerősebb írása, és nem azért, mert a szerencsétlen kesztyűbáb, akinek címezte, és akit önreflexióra szólít a szerző, majd lesz olyan bátor, és ugyanebben a műfajban válaszol rá. (Bizonyos értelemben válaszolt rá: 6 évre a Kúria elnökhelyettesévé nevezte ki Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság korábbi elnökét, aki 2018-ig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora volt, és arról híresült el, hogy szolgai sajnálkozásban tört ki, miután az NVB megbírságolta az óvodásokkal kampányoló Orbánt.)

És nem is azért, mert az Orbán-kritikus nyilvánosság nem tudja, hogy az ember, aki előbb a pártot, utána pedig az egész országot kisajátította, mára szembemegy mindazzal, amit egykor célul tűztek ki a krisztusi kort megélt Fideszben. Sokan tudják, látják, tapasztalják, hogy „katasztrófába sodorja az országot egy láthatóan már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme”, aki ahelyett pártállástól függetlenül minden állampolgár érdekét és méltóságát szem előtt tartaná, csak a sajátjainak muzsikál. Aki elszállt magától, megrészegült a hatalomtól, hazudozó autokrata ámokfutásával pedig kipávatáncolja Magyarországot az Európai Unióból is, ha nem lesz, aki megállítsa. Aki „óriási károkat okoz minden egyes nappal, amivel még hatalomban marad”, aki erkölcsileg és intellektuálisan is megbukott. Kardos Józsefhez hasonlóan sokan érzik úgy, hogy már csak egy dolgot szeretnének megérni ebben a büdös életben: hogy végleg megbukjon „ez a bűnös, embertelen, korrupt és hazug rendszer”. Mert ugye „magyarnak lenni nem egyenlő fideszesnek lenni”.

Ez a nyílt levél azért fontos, mert egy olyan ember írta, aki ott volt annak a pártnak az alapításánál, amiből mára az önmaguk legelcseszettebb paródiáját véresen komolyan alakító Németh Szilárdok, Kósa Lajosok, (Kövér Lászlót hagyjuk is) és az őket nem ritkán simán alulmúló Lázárok és Navracsicsok maradtak. És mert 33 évvel ezelőtt rohadtul nem erről volt szó. A hajléktalanok vegzálásáról, az MTA szétveréséről, a civil szervezetek cseszegetéséről, a CEU elüldözéséről, a menekültek éheztetéséről, az önkormányzatiság felszámolásáról, az egyetemek autonómiájának elpusztításáról, az egydülállók és az egynemű párok gonosz szívatásáról, és egy rakás égbekiáltó gonoszságról nem volt szó. Holott mára ez maradt az egykori Fideszből: az őrültség, a gonoszság, a gátlástalanság. Meg a világjárvány leggyászosabb napjaiban Üzbegisztánban felavatott Burgonyakutató Központ. Sokan nem így képzelték a rendet, csak nagyon kevesen vannak, akik veszik a bátorságot, hogy elmondják és tegyenek ellene. Hogy ne Orbánnak hívják a rendet, mert abba beledöglünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.