Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy ne érezze magát bezárva a drágaszép miniszterelnök

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, kellemes tavaszt mindenkinek! Majdnem megörültem, látva a csökkenő fertőzöttségi és halálozási adatokat, de aztán eszembe jutott, hogy hétvégén ez szokott lenni, majd jött Müller Cecília és rám ijesztett, hogy nem vagyok biztonságban. Holott eddig sem voltam, mert soha nem is gondoltam, hogy rólam lepattan a vírus. Az az érzésem, Kásler Miklós az egyetlen, aki hihetetlen optimizmussal áll a kérdéshez, már amikor bokros teendői lehetővé teszik, hogy egy pillantást vessen az egészségügyre.

El is töprengtem rajta, miért nem cseréli le a nagyszerű minisztert a főnöke – az a benyomásom, jelentkező több is lenne a posztra -, de aztán rájöttem, hogy a választás előtt aligha jó üzenet a választóknak a cserebere. Hiszen nem szabad megingatni azt a hitüket, hogy a kormány tökéletes, Orbán Viktor pedig tévedhetetlen. Miután ő nevezte ki Káslert, nem pedig én, a leváltása eléggé kudarcos ízt adna a dolognak. Úgyhogy alighanem még egy évig régészkedhet a nagyszerű miniszter, aztán vagy egyedül, vagy a kormánnyal együtt megy a levesbe.

Az operett-törzs apraja és nagyja nem győzi hangoztatni, hogy leszünk szívesek húsvétkor mellőzni a rokonlátogatást és a családi ebédeket, mert a személyes felelősségünk, hogy mennyire fertőzünk meg másokat, eközben Orbán Viktor legyőzhetetlen késztetést érzett arra, hogy Üzbegisztánba látogasson. A Türk törzsi gyűlés sajnos elmarad, így be kellett érnie azzal, hogy Taskentben fontoskodjon, természetesen nem az arcán viselve, hanem a markában szorongatva a maszkot. Hogy mi volt ennyire múlhatatlanul fontos, arról fogalmam sincs, de azt tudom, hogy nem egy fapados repülővel ruccant oda fényes csillagunk, hanem népes delegációval különrepcsizett – Szijjártó Péter sem maradt le az utaslistáról, nyugalom -, tehát belekerült néhány milliónkba az, hogy ne érezze magát bezárva a drágaszép miniszterelnök és udvartartása. Az utazóközönségen kívül a biztonsági emberek, testőrök, egyéb személyzet, sajtósok, a repülőgép komplett személyzete, valamint a fogadó országban is legalább ezer ember ugrándozott azért, hogy fontosnak érezhesse magát a kocafocista. Szerintem mindenképpen megérte. Az apropó a 27 magyar és 58 üzbég céget tömörítő magyar-üzbég üzleti tanács alakuló ülése volt, ezt tényleg kár lett volna kihagyni.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy márpedig a főváros nem fogja engedni a Szabolcs utcai hajléktalan kórház kiköltöztetését mindaddig, ameddig a kormány nem biztosít alkalmas épületet a költözéshez. A Szabolcs utcai épületet körülbelül tíz évvel ezelőtt újították fel és alakították át oly módon, hogy tökéletesen megfeleljen a funkciójának. Akadálymentesített, kulturált környezetben gyógyíthatnak és gyógyulhatnak, egyszerűen felfoghatatlan, hogy miért éppen ezt az épületet szemelte ki a kormány magának. Kórházat szétverni a járvány közepén éppen annyira felfoghatatlan, kártékony baromság, mint elüldözni az egészségügyben dolgozókat éppen akkor, amikor a vírus intenzíven pusztít. Már ott tartok, hogy annak is tudnék örülni, ha biztosra vehetném: egyszerű dilettentizmusról, a szokásos beleszarásról – mindenki más életébe – van szó. De úgy tűnik, ez nem így van. Nagyon is gondosan kitervelt akció ez, de az már valóban a szokásos sötét ostobaság számlájára írható, hogy képtelenek voltak elhalasztani a terv kivitelezését legalább addig, ameddig lecseng a járvány.

Igaz, az is meglehetősen különös, hogy Bige Lászlót a választás előtt nem sokkal akarják beletaposni a földbe. Sok elemében a Simicska-ügyhöz hasonlít a történet, annak is a végső fázisához, amikor megfosztották az egykori bizalmast és legjobb barátot minden vagyonától. Vagyis majdnem mindentől, végül alighanem megköttetett az alku, a vagyon roncsaival szabadon elvonulhatott legokosabb Lajos, cserébe a hallgatásért. Valószínűleg Bige László esetében más áll a háttérben, de a reakció hasonlatos Simicskáéhoz: ha én egyszer kinyitom a számat… Simicska végül krónikus szájzárat kapott. Majd meglátjuk Bige László követi-e a példáját, és elmegy inkább kecskét tenyészteni.

Úgy tűnik, nem csak nekem tűnt fel a hasonlóság, a pártmédia máris rárepült. Tegnap éjszaka az Origo – szokás szerint névtelen – cikkben kezdte a sort (a többi pártlapot még nem néztem, ahhoz túlságosan korán van még), a következő ütős címmel:

Zavaros interjúban próbált fenyegetőzni Bige László, a baloldal új Simicskája

Talán hasznos felidézni, ki is volt Simicska Lajos. Már csak azért is, mert a komplett lakájmédia igen régóta azon dolgozik, hogy beleégesse az emberek tudatába, Orbánnak nincs köze az egykori oligarchához, soha nem is volt. Ó, dehogynem volt. Simicska Lajos Orbán Viktor kebelbarátja és tettestársa volt évtizedeken át. Ő segítette Orbán Győzőt az első bányához, ő segített eltüntetni a pártszékház eladásából származó pénzt, ő volt az, aki aktívan közreműködött a magyar vállalkozások eltaposásában, aki sorra nyerte a tendereket, akit nem lehetett megkerülni, aki mindenhol ott volt, ahol pénzt lehetett kihúzni a rendszerből, ő volt az is, aki soha nem tudott elugrani a közpénzmilliárdok útjából. Ő bizony Orbán Viktor embere volt, a Fidesz hűséges és gátlástalan végrehajtója. Majd amikor veszélyessé kezdett válni, akkor Orbán egyik percről a másikra lecserélte Mészáros Lőrincre. Az egészen odáig mindenhol győztes Simicska többé nem nyert tendereket, a falusi gázszerelő ellenben megtáltosodott. Mindezek hátterében pedig nem a baloldal állt, hanem Orbán Viktor, személyesen. Most úgy tudjuk, hogy őfényessége jelenleg erősen jobboldali, keresztény és konzervatív a teljes érdekkörével egyetemben, bár azért náluk nem áll sokból az irányváltás. Bár kötve hiszem, hogy ezt éppen a lakájmédia jelentené be.

Azt hiszem, elég ennyi napindítónak, úgyis mindjárt folytatjuk az első beszólással. Addig is kellemes ébredezést kívánunk mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.