Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A NER első meglepetése?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Berki Krisztiánra akár hét és fél év is várhat a rácsok mögött, de ha beismeri bűnösségét, akkor két és fél évvel is megúszhatja azt a 2018-as esetet, amikor büntetőfékezett egy menetrend szerint közlekedő busz előtt, ezzel veszélybe sodorva mások testi épségét. Ugyan senki nem sérült meg a balesetben – csak anyagi kár keletkezett –, ez mégsem változtat azon, hogy akár másmilyen kimenetele is lehetett volna a dolognak. Alapvetően a fene sem akarna erről a celebről írogatni, hiszen azon kívül, hogy a heréit vasalja – vagy sem – és állandóan feltűnik valamelyik bulvárlapban, nem igazán lehet tudni róla semmit. Na persze ha nem gondolunk vissza a 2019-es önkormányzati választásokra, amikor bejelentkezett a főpolgármesteri címért, ahol Puzsér Róberthez hasonlóan csúnyán leszerepelt.

Noha én az utóbbi illetőt sem kedvelem túlzottan, azért nem nagyon említhető egy lapon Berkivel, aki ellen egyébként is folyik már egy vizsgálat, amiért – ha elítélik – szintén megütheti a bokáját. Szó sincs arról, hogy ne érdemelne egyébként büntetést ez az ember, a hét és fél évet mégsem értem. Emlékezzünk csak M. Richárdra, aki két ember halálát okozta, amikor gyorshajtás miatt balesetet okozott Budapesten, majd első fokon – nem jogerősen – négy évet kapott. Az, amit Berki tett, nyilván büntetendő, ez nem is lehet kérdés, de egészen egyszerűen nem vagyok képes megérteni a magyar igazságszolgáltatást, ahol közúti veszélyeztetésért – jogilag biztosan bonyolultabb ez – akár hét és fél év is járhat, két ember haláláért viszont mindössze 4 év. Arról nem is beszélve, hogy M. Richard nem egy szentlélek, hanem egy korábban elítélt bűnöző, aki a baleset idején több szabályt és törvényt is áthágott.

De térjünk vissza Berkire és arra, hogy mégis miért foglalkozom az ügyével, amikor ő vélhetően pont erre törekszik. Minél több megjelenése van ugyanis, annál nagyobb a celeb értéke. Sok minden más mellett nyilvánvalóan ebből is él. 2018-ban egy busz elé hajtott és idegességében büntetőfékezett az út közepén. Nem lassított, hanem konkrétan megállt, ami nem túl meglepő módon balesetet okozott. A balesetet felvette a busz biztonsági kamerája, ezért sok magyarázatra nem szorul a történet, még ha a celeb tartja is magát ahhoz, hogy ő nem követett el semmi rosszat. Sőt, jóval tovább is ment ennél, és a következőket nyilatkozta a Borsnak nemrégiben:

A buszos hanyagsága miatt történt minden – folytatta Berki. – A feleségem is nagyon megijedt, szinte sokkot kapott mellettem. De nem haragszom már senkire, hiszen tudom, egy olyan ügyet vettek elő újra, amit már levizsgáltak. Ez közúti baleset volt, amiben azért engem – akinek 84 ezer eurós kára keletkezett – akarnak hibásnak kihozni, mert Karácsony Gergelyék a csőd szélén állnak, és ahelyett, hogy kérnének tőlem pénzt, bevádolnak.

A hibás – a felvételek alapján jól láthatóan – Berki Krisztián. Mondhat amit akar, azért nehéz megcáfolni a tényeket. De hogy ebbe az egészbe belekeveri Karácsony Gergelyt, az azért nem mindennapi. Főleg azért nem, mert a gyaníthatóan fideszes ügyészség az, amely újra előhozta az ügyet. Ehhez képest Berki 2019-es indulásával elég valószínűsíthetően az volt a cél, hogy nevetségessé tegyék az egész választást és Tarlós továbbra is Budapest főpolgármestere maradjon. A terv nem jött be, mivel a kutya sem szavazott a vasalt heréjű celebre, azonban úgy tűnt, hogy 2022-ben újra indulást tervez, ezzel az üggyel viszont ezt szinte lehetetlenné teszik. Már a Fidesznek sincs ínyére Berki indulása, vagy mégis, mi történt? Ha viszont ez így van, akkor mi ez az indokolatlan karácsonyozás?

Beáldozzák Berkit, mert nem vált be és keresnek valami más palimadarat. Legalábbis számomra ez látszik kirajzolódni az egészből. Lehet, hogy ez a karácsonyozás egy gyenge kísérlet volt Berkitől arra, hogy megpróbáljon mégis a Fidesz kegyében maradni és azt üzenje, hogy ő továbbra is kész arra, hogy segítse a Fidesz 2022-es kampányát. Mert hát lássuk be, szinte minden eshetőségre fel kíván készülni az állampárt, ezért minden lehetséges bábura szüksége lehet. Mégis úgy tűnik, hogy a választási hajrában már vannak olyanok, akik kezét a Fidesz elengedi és hagyják, hogy a süllyesztőbe kerüljön. Nem tették ezt meg Borkaival és társaival, pont ezért meglepő most ez a fordulat. Kérdés persze, hogy Berki eljut-e valaha a börtönig, vagy szépen belengetik ezt a történetet, még ismertebbé válik a semmivel, aztán éli világát tovább.

Hisz ha megnézzük, hogy M. Richárd is 4 évet kapott első fokon, de abból az is lehet, hogy egyetlen napot sem fog börtönben eltölteni, akkor a határ a csillagos ég. Előzetesben és házi őrizetben töltött éveket, ezért mire eljut a jogerős döntésig, addig még az is lehet, hogy egy árva napot sem kell a börtönben töltenie azért, mert két ember halálát okozta. A felsőbb körökben már csak így megy, hiszen aki nem százezreket, hanem milliókat, százmilliókat lop, azok már felkeltik a NER-társak figyelmét, és a legtöbb esetben megússzák a felelősségrevonást. Aki valóban börtönbe kerül – ráadásul igen gyorsan -, az az egyszerű állampolgár, aki mondjuk egy banális hibát követett el. A büntetés ma Magyarországon a legtöbbször nem a bűnösöknek jár, hanem azoknak, akik nem tehetik meg, hogy milliós ügyvédekkel védjék meg igazukat, továbbá nem rendelkeznek komoly kapcsolatokkal a NER rendszerében.

Könnyen lehet tehát, hogy valamilyen módon megoldják, hogy Berki Krisztián a baleset kapcsán még ismertebb legyen, rácsok mögött viszont ne kelljen egy percet sem töltenie. Amennyiben ennek az ellenkezője igazolódik be, úgy talán első alkalommal fogok meglepődni a NER teljesítményén.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.