Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hülyének nézés magasiskolája, a szembeköpés felhőkarcolója, a pökhendiség koronázatlan királya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Régóta figyelem a hozzászólásainak azokat az elemeit, amelyek mind arról szólnak, hogy ön egy szegény ember. De ön nem mond igazat. Hát ön egy sikeres ember. Miért csinál úgy, mintha ez nem lenne így? Ön többmillió forintot keres, többszörös milliomos. Nem sajnáljuk öntől, csak értetlenül állunk az előtt, hogy eljátssza itt a szegénylegényt, miközben egyébként minden hónapban többmillió forintot keres, saját autója, saját sofőrje, saját titkársága van, és ezért nekünk tesz szemrehányást. Szerintem ez kétszínűség, képviselő úr.

Ezt mondta Orbán. Full komolyan. Véresen komolyan. Az az Orbán, aki állítólag alig jön ki a miniszterelnöki fizetéséből, és még hiteltartozása is van. 

Megint a kognitív disszonancia és az „aki mondja másra, az mondja magára” esete valósult meg nagy nyilvánosság előtt. De a lényeg nem ez, hanem ez: lehet, hogy „papíron” Orbán egy átlagos ember látszatát próbálja kelteni, ezzel szemben az igazság az, hogy ő Magyarország tulajdonosa, és egyben ügyvezető igazgatója is. Ami azt jelenti, hogy úgy használja a köz javait, ingó- és ingatlan vagyonát, mintha az az ő saját tulajdona lenne. Nem választott képviselők és különféle független bizottságok és testületek döntenek beruházásokról vagy tenderekről, hanem Orbán. Ő költi a mi megkeresett, és adó formájában befizetett pénzünket, és ha úgy tetszik, valamilyen közbeiktatott offshore cégen vagy alapítványon keresztül (lásd: TAO) egész egyszerűen ellopja magának, mintha az osztalék lenne, strómanokra bízva azt. Európa Don Corleonéja élet és halál ura. Eljátssza a puritánt, miközben a mi pénzünkön urizál. Megnézném én a honvédségi Airbus belsejét vagy a Karmelitában az irodáját. De szemügyre venném a lakását is (mindegyiket), hogy mennyire szegényesen tengeti mindennapjait a kegyelmes úr. Mit zabál, mit iszik, mennyi helyre repked, hol rázza a rongyot abból a pénzből, amiből például segélyt vagy támogatást kellene osztania az éppen éhenhaló népnek.

A hülyének nézés magasiskolája, a szembeköpés felhőkarcolója, a pökhendiség koronázatlan királya. Aki ha kell, elbábozza az életekkel játszó kisfiút, aki ott sincs, meg azt sem tudja, mi történik körülötte, de következő pillanatban úgy gyurcsányozik és brüsszelezik, mint egy főszónok.

Volt ideje kitanulni az áldozati bárány és az „én mindenkinél okosabb és jobb vagyok” szerepeket. Úgy váltogatja ezeket, mint más az alsógatyáját. A parlament nevű elitklub, a csilivili luxusdiszkó, ahol Dj Kövér keveri a potmétert, kedve szerint némít el, vagy hangosít fel képviselőket, bakelit lemezként pörgeti a bajszát, ki- és bekapcsolja a mikrofont, és stroboszkóp szikrát szór a szeme. Vannak kedvenc előadói, akiket – ha túllépnek az egyperces időkorláton, akkor – nem kever le, de a kevésbé szimpatikusakat zokszó nélkül elnémítja.

Kétségkívűl a nap fénypontja az, amikor a legnagyobb sztárt kérdezik, és ő brillírozik. Ez a sztár nem más, mint Orbán, aki mindig valami új vagy régi slágert remixel, és megmutatja az irányt. Azt, hogy most mi lesz a soron következő sláger. Tegnap megtudhattuk, hogy „az ellenzék fejezze be az oltásellenes kampányt!” című csatakiáltás, sláger várományos lesz az elkövetkezendő időszakban, a „Brüsszel elszúrta a vakcinabeszerzéseket” és a „Gyurcsányék fejezzék be a hangulatkeltést!” mellett. A Soros és Néppárt kicsit most háttérbe szorult, a migráns örökzölddel együtt, de majd azt is előveszi, ha kell. Egyszerű és buta kommunikáció. De működik. Demagóg és ostoba. Olyan, mint az, aki ezt megeszi, és erre fogékony. Aki ezek alapján dönt, vagy szimpatizál, annál komoly bajok vannak. Akinek elég a kommunistázás, az Apró-unokázás és gyurcsánynézás érvek és magyarázatok gyanánt, az szavazzon rájuk. De komolyan.

Habony gőzerővel dolgozik, és vért izzadva gyártja a gusztustalan, hazug állításait. De nem adják fel, úgy hallom, hirtelen 250 ezren ismét elaléltak tőlük és nőtt a támogatottságuk. Lehet, hogy így van, de ha ez igaz, akkor ez az ország tényleg menthetetlen. Beszéltem a minap egy fideszessel, aki azt mondta, győzzem meg arról, hogy az ellenzékre szavazzon. Mondtam, ez reménytelen küldetés, de azért megpróbáltam, hátha. Bármit mondtam, a válasz vagy visszakérdezésben, vagy a fenti lózungok egyikében kimerült. Azt mondta, az ellenzéki oldalon mindenki alkalmatlan. Dobrev egy kommunista és nem normális, Gyurcsány alkoholista, Jakab Péter egy hülye. Karácsonyon látszik, hogy még a fővárost sem tudja elvezetni, nemhogy egy országot. A Fekete-Győr meg fiatal is és hülye is. Ennyi.

Mondom, ez nem egészen így van, szerintem. Majd rázendített, hogy Orbán a legjobb, Orbán okos, ő rá fog szavazni, mert nincs jobb. Mondom, te honnan tudod, hogy ezek közül nem lenne jobb bármelyik Orbánnál? Mert tudja. Jó. És igaz, hogy az államháztartási hiány magas, de jó értelemben véve magas, mert belső eladósodás van (jelentsen ez bármit), nem pedig külső, mint annak idején a kommunista Gyurcsány alatt, amikor a kommunista IMF-től vettünk fel kölcsönt devizában. Különben is Gyurcsány csődbe vitte az országot, és ő utálja a komcsikat, mert a komcsik miatt vették el annak idején a nagyapja tejüzemét. Rendben. Mondom neki, én egy komcsit se látok, hacsak nem a Fidesz tagságát nézem. De nem kellett meggyőznöm semmiről, mert meggyőzte magát a saját érveivel.

Mit lehet csinálni? Semmit. Elkeserítő ez nagyon. A beszélgetésünk után küldtem egy üzenetet neki: többet ne beszéljünk politikáról, mert nem szeretnék. Azt írta: rendben, de azért szeretlek! Apa.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.