Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akár minden héten tarthatnának egy politikai főzőműsort, ahol bemutathatnák a közönségnek a receptet, hogyan kell kevésből sokat csinálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szerződés igazolja továbbá, hogy az összes koronavírus elleni oltóanyag közül messze a kínai vakcináért fizetett a legtöbbet a magyar állam, adagonként 30 eurót. 5 millió adagot (2,5 millió ember beoltásához elegendő mennyiséget) rendeltünk a Sinopharmból, a teljes vételár tehát 150 millió euró, jelenlegi árfolyamon körülbelül 55 milliárd forint. Az uniós beszerzésből a Moderna vakcinája volt a legdrágább, de az is csak 15 euróba kerül dózisonként. (via)

 Februárban volt téma, hogy azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta.

Mindeközben Mordorban, Gulyás Szürke Gandalf Gergely kiposztolja a szerződéseketAmelyekből kiderül, hogy Orbán Sauron Viktor, egyezséget kötött egy magyar céggel, amelyik közvetítőként tűnik  fel a bizniszben. Abban a bizniszben, amiben a kínai orkoktól 55 milliárdért rendeltek kínai oltóanyagot, amelyről semmiféle szakvélemény mind a mai napig nem került napvilágra. De komolyra fordítva a szót: az ember kínjában már nem tudja, hogy sírjon, vagy inkább zokogjon.

Ez a Gulyás, vagy a tanácsadója annyira hülye, hogy saját maga tesz beismerő vallomást vakcina lehúzás ügyben. Mert mi ez, ha nem lehúzás? Mármint megint egy szép nagy lopás. Amit természetesen meg fognak majd magyarázni, ki fognak dumálni, és hülyének fognak nézni mindenkit, aki látja, hogy megint mi megy itt. De ha ez nem sikerül, akkor bedobják a hajbeültetett Hollik papagájt, hogy visítsa tele az étert: a baloldal oltásellenes, és támadja a kormányt. Ennyivel el lesz intézve, és kész. Mert ha a gyurcsányista baloldalon múlna, akkor itt már senki nem élne, aki meg mégis, annak úgy kéne tankolni menni, mint a Mad Max című filmben (apropó: 430 forint felett hasít az üzemanyag literenkénti ára), és a migránsok hordákban támadnának, mint a Walking Deadben.

Tehát a halál mezsgyéjén tántorogna az ország, és biztos lenne a végső megsemmisülés. De szerencsére itt van Orbán Viktor, aki mindezt nem hagyja. Harcol, küzd, birkózik, cipel, megvéd, támad, fürkészik, portyázik, kikér magának (Szijjártó bekéret magához), mindezt azért, hogy minket megóvjon a világ bajaitól. Az egy dolog, hogy ezt nem ingyen és bérmentve csinálja, úgyhogy neki és a sleppjének alanyi jogon járnak bizonyos plusz juttatások. Ilyenek például a túlárazott projektek, az ellopott uniós pénzek, a közpénz jellegétől megfosztott, alapítványokba átszivattyúzott milliárdok, és ilyen a Nagy Vírus Business is. Tényleg ne fárasszuk már szegényeket, van éppen elég gondjuk-bajuk, éjjel-nappal (Budapest) dolgoznak, repkednek, ha kell 24 órára is, de ez mind értünk van. Nem volt Jeszenszky Géza óta ennyire pörgős külügyminisztere az országnak, aki szinte többet van a levegőben, mint az anyaföldön. Lehet, hogy már a szárnyai is kinőttek Szent Péternek, ami nem is lenne nagy baj, mert egy várost fel lehetne építeni azon a pénzen, amit elutazgatott a mi adóforintjainkon.

De ez most mind mellékes. Most az emberéletek számítanak, semmi más. És aki azt mondja, hogy a kormány nem jól végzi a dolgát, az hazudik. A számok meg senkit nem érdekelnek, mert azok úgysem valósak. Mi lenne itt, ha valóban tisztességesen zajlana minden? Valószínűleg azt senki nem élné túl. Ez a nép nem szereti az egyenes beszédet és az egyenes utat. A vezetőnk akkora tükröt tart elénk, hogy még a Napot is eltakarja. Nincs igény a normalitásra. Nincs igény az őszinte, egyenes párbeszédre vagy kommunikációra. Milyen őszinte, egyenes? Még párbeszédre sincs igény. Ha van tipikus magyar mentalitás, akkor ez az. Szépen bekeretezve, kiposztolva.

Akár minden héten tarthatnának egy politikai főzőműsort, ahol bemutathatnák a közönségnek a receptet, hogyan kell kevésből sokat csinálni. Túlélési praktikák. Először is vedd el a másét! Ha ez nem megy, lopd el. A lényeg, hogy ne fizess érte, vagy ha mégis, mert másképp nem megy, akkor közpénzből egyenlítsd ki a számlát. Utána írasd valamelyik strómanodra vagy közeli ismerősödre, és kész is. Ehhez persze elengedhetetlen a zsíros közpénzek körül somfordálni. Ha te nem tudsz közel kerülni a bödönhöz, akkor mindenképpen keress olyan valakit, aki igen. Minél gátlástalanabb vagy, annál szebb jövő vár rád. Akkor hamar oda fogsz férni a kondérhoz, de egyet ne feledj: mindig a legnagyobb disznó eszik először. Aztán jöhet a többi. Csak a maradékon osztozhattok, de nyugi, jól fogtok lakni, mert a nagy sertés már annyira telezabálta magát, hogy lassan szétdurran. Mondjuk így van kódolva, ezért zabál állandóan. Egy baj van: hogy egyre többen tolonganak a vályú körül, és mindenki meg akarja tömni a fejét. De nem kell megijedni, mert egy évig még jól feltöltik a kamrákat, és ha minden jól megy, akár 40 évig elegendő zabálnivalót halmoznak fel maguknak az ínséges időkre. Lesz itt még Kánaán, lesz itt még habzsi-dőzsi. Ameddig sok birka van, addig a disznók lesznek hatalmon. Ahol egy miniszter maga teszi közzé, hogyan loptak el megint több milliárd forintot tőlünk, a mi nyomorunkat kihasználva, ott a disznóknak nem kell félniük semmitől. Orbán lett az életünk legnagyobb vámszedője. Egy biztos: ha ide születtél ebbe a Kárpát-medencei ólba, akkor egy darabig sok jóra ne számíts.