Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ez nem egy önmagával és a csodával határos ország lenne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, csudálatos ébredést, világosságot, és persze vigyázzunk, nehogy megfázzunk! Dübörög a hosszú hétvége és ezzel együtt a világszínvonalú nemzeti propagandakormányzás is pandémia idején. Talán nem is olyan nagy hülyeség ez a megfázásra való figyelmeztetés, amit különben sem viccnek szántam. De kérdezzenek meg bárkit, aki tegnap a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban berendezett oltópontnál 1-2 órát várakozott, köszönhetően annak a teljesen érthetetlen tényállásnak, hogy akkora tömeg torlódott fel a felelős állampolgári magatartás jegyében a járvány megfékezését szolgáló oltakozásnak eleget tenni, amit járványmentes időkben is rossz lenne nézni. Pedig megfázás ide vagy oda, ez még mindig a jobbik eset. Mármint ha az ember egy világjárvány minden korábbinál súlyosabb, sorban harmadik hullámának idején, amikor az egy napra jutó azonosított fertőzöttek száma minden korábbi csúcsot megdöntött, a szabad levegőn várakozik, ameddig megszúrják.

Ezzel szemben tegnapi sajtóhírek, sajtófotók, olvasói fotók tanúsága szerint az emberek egymás hegyén-hátán, összezsúfolódva, egészségtelen és veszélyes tömegnyomorban voltak kénytelenek a kórház várójában, azaz zárt térben türelemmel viseltetni az oltakozási folyamat kiváló megszervezése iránt. Miután múlt hét végén nem annyira, vagyis semennyire nem sikerült levezényelni a 74 ezres tömegre kalibrált oltási akciót, mostanra mintha teljesen félreértették volna a tömeges oltás fogalmát, és ezt sem viccnek szánom, ellenkezőleg. Úgy gondolom, ha azt is feltételezném operatívékról (nem feltételezem róluk), hogy naponta körbeülik a törzsfőnököt, és kizárólag abban licitálnak egymásra, hogy a leggonoszabb, legelcseszettebb, legképtelenebb, legidiótább, legátgondolatlanabb, legközveszélyesebb úgynevezett jáványkezelési ötleteket hűvös halomba hordják, vagyis ha szándékosan akarnák ezt a parttalan káoszt összehozni, akkor sem lenne ekkora sikerük. Ezt az ordító balfaszkodást egyszerűen szándékosan sem lehet összehozni. (Bár kevesebbet beszéltünk róla, de ugyanez érvényes a digitális oktatásukra, a KRÉTA nevű – korrupt dilettantizmusban fogant – rendszerükre is, amely abban a pillanatban omlott össze, ahogy használatba kellett volna venni.)

Miközben annyi egyszerű és hatékony megoldás lenne arra, hogy a szó szoros és előremutató értelmében vett tömeges oltást biztonságos körülmények között megszervezzék, miközben ehhez számos helyen segítséget is felajánlottak a nertársaknak a helyi önkormányzatok, miközben annyi szellős, tágas, fedett és fedetlen létesítmény épült az elmúlt években ebben az önmagával és a kibaszott csodával határos országban, az elvtársak oltásellenes baloldalaznak, gyurcsányoznak, hepciáskodnak, kioktatnak, kikérik maguknak, a pofájuk és az önbizalmuk a Bécsi kaput is megszégyeníti, de alapvető szervezési kérdéseket sem tudnak lebonyolítani. Egyszerűen ez nem megy nekik. Inkább az egyébként is a teljesítőképességük határát súruló kórházak személyzetét nyomorítják agyon, inkább tömegeket terelnek zárt helyre és kényszerítenek sorbanállásra, megkockáztatva, hogy aki eddig nem, az most fertőződjön meg, inkább politikai kampányt folytatnak az oltópontok ügyében (ahogy különben az egész járványt politikai célokra használták fel), de arról szó sem lehet, hogy együttműködjenek a politikai ellenségeikkel.

„A fenébe is, a kormánynak minden oka megvan a szerénységre! A tömeges oltás nem az, hogy az amúgy is agyonterhelt kórházakban tömegek állnak sorban az oltásért, hanem az hogy üres helyiségekben, például stadionokban sok embert beoltanak. Nem lehet kicsinyes politikai játszmák része az életünk és az egészségünk. Nincs ellenzéki oltópont, meg kormánypárti oltópont, közös felelősség van. Budapesten is készen állunk új oltópontok megnyitására. Adunk helyet, kínálunk munkaerőt. Vagyis segítséget. Szálljon le a kormány a magas lóról és vegye igénybe az önkormányzatok segítségét! Vagy adják ide a vakcinát, és mi megoldjuk magunk!” (Karácsony Gergely)

Ha ez nem egy önmagával és a csodával határos ország lenne, akkor az valóban nemzeti minimum volna, hogy bárki van kormányon, és bárki van ellenzékben, soha senki nem veszi a bátorságot arra, hogy az emberek életét felrakja a politikai pókerasztalra, és betolja középre, hogy akkor all-in, basszátok meg. Ez itt nem működik, ez itt elképzelhetetlen, ez nem az a hely, nem az az idő. Ha egy 55 milliárd forintos üzleten kell nyerészkedni az emberek nyomorúságának árnyékában, az flottul megy, ha viszont egy tetves oltási programot kell biztonságosan megszervezni és levezényelni, az rohadtul nem megy. És akkor arról most nem beszéltünk, hogy az oltási folyamatot mennyire lassítja, hogy közben nem frissül rendesen az oltási lista sem a háziorvosoknál. Van aki hiába regisztrált már hónapokkal ezelőtt Rogánéknál az oltásra, a háziorvosnál mégsem jelenik meg az oltandók listáján, miközben olyanok is vannak, akik tévesen más háziorvosok listájára kerültek, és a franc se tudja, hogyan fogják megkapni a vakcinát. Ha azt kéne megmagyarázni, hogy ezért ki a felelős, hogy ki tehet arról, hogy az uniós vonatkozásban valóban toplistás átoltottság ellenére mi ez a feneketlen káosz, és miért van az, hogy képtelenek az emberek életének veszélyeztetése nélkül megszervezni az ország immunizálását, akkor kussolnak, vagy az ellenzékre mutogatnak. Még egyszer: arra az ellenzékre, amely már megszervezte vagy azonnal megszervezné az oltópontokat és egészségügyi személyzettel is hozzájárulna a folyamat felgyorsításához.

Ha az a kérdés, hogy volt egyáltalán merszük a 300 milliárdos lélegeztetőgép lehúzás után az aranyáron vett kínai vakcina beszerzéséhez is egy közvetítő strómancéget közbeiktatni, és az ország nyomorán 20 milliárdot keresni, akkor néma a csönd. Ha viszont arról van szó, hogy az aranyáron összeportyázott kínai vakcinát bírálat éri, mert éppen kiderül (via Wall Street Journal), hogy az Egyesült Arab Emírségekben több esetben harmadik oltás is kell a Sinopharm-vakcinából, miután úgy találták, hogy bizonyos esetekben két oltás nem vált ki megfelelő mértékű védettséget, vagyis a szervezet nem termel elég antitestet a beoltottaknál, azonnal előmászik a NER bűzös, nyálkás kövei alól egy külügyminisztériumi államtitkár és éktelenül álhírezve, féknyúzozva nyomja a félhülye, primitív védőbeszédét a kínai cuccal kapcsolatban. Holott pusztán arról van szó – hogy Menczer Tamás arrogáns ordibáló államtitkár is megértse -, egyfelől nem ismerjük a 3. fázisú klinikai kutatás eredményeit. Másfelől a legtöbb érdemi bírálatot megfogalmazó – aki nem oltásellenes, nem orbánfóbiás, nem hazaáruló – mindig elmondja: a kínai vakcina is lehet jó. Viszont, amint ebből a cikkből is kiderül, elképzelhető, hogy

nem váltja ki a kívánt hatást, így hamis biztonságérzetet ad, és a beoltott személy végül mégis megfertőződik. Nem tudjuk, hogy hány ember járhat így. Pont azért nem tudjuk, mert nem állnak rendelkezésre a megfelelő adatok. Enélkül az oltás nem más, mint gyógyszerkísérlet! (Hadházy Ákos)

Ezért semmi szükség nincs arra, hogy Menczer Tamás és elvtársai a kínai vakcinát védelmezzék. Nem azért, mert nem lehet jó, hanem azért, mert egyszerűn nincsenek megbízható adatok a hatásosságát illetően. Pont.

Tegnap reggel kissé elragadtattam magam a világbajnok halandzsázó Izraelben fogant égbekiáltásai kapcsán (mikor ezt a sort írom, a pénteken emiatt elmaradt, ma reggelre időzített közpénzrádiós miniszterelnöki szónoklat elkezdődött, erről majd később), ezért elkerülte a figyelmemet, hogy miközben ezt a gyászos védekezési-beoltási teljesítményt produkálják (vagyis amikor bizonyítani kellene, hogy kormányozni is tudnak, nem csak pofázni és kampánykommunikálni, akkor megfeneklik a zászlóshajó) és a vakcinabeszerzésen is nyerészkednek, ráadásul a dubajozásról sem tettek le. A NER kedvenc magángépe, a fedélzetén a NER-elittel, kivel mással, pénteken akkor is elrepült Dubajba, ha a küldetéstudat korábban álszent módon arra kérte a népet és az üzletembereket, hogy a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el. Beismerő vallomásként még a jeladót is blokkolták. Mindeközben mindannyiunk közös sikereként a szerelmes gázszerelő a szerelmes jegybankelnök bankjának segítségével lesz Kelet-Magyarország gázkirálya, mert az még nem volt.

Ja, és még egy apróság: azok a bizonyos létesítmények, amelyekről fent szót ejtettem, és amelyeket a köznyelv stadionokként emleget, amelyekből az Orbán-kormány 36 darabot épített az elmúlt években, és amelyeket most akár be is lehetne vetni az oltási folyamatban, az árukat tekintve átlagosan 73 százalékkal drágultak. Ez 155 milliárd forintot jelent. Köszönjük. Egyelőre nincs több mondanivalóm.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.