Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A célegyenesben, az alagút végén, a birkózószőnyegen elterülve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Célegyenes jó reggelt kívánok mindenkinek! Múlt héten, amikor az Európai Néppárt EP-frakciójából kellett asztalt borogatva, sértődötten és feldúltan távoznia a magyar állampártnak, az folyt minden fideszes csapból, és minden fontos fideszes fej száján, hogy miközben az egész világ éjt nappallá téve élet-halál harcot vív a koronavírus járvány ellen, a brüsszeli buborék a drágajó nemzetikeresztény Fidesz jogfosztásával van elfoglalva, mert annyira ráérnek. Manfred Weber szégyellje magát, visította a sokoldalú külügyminiszter és vakcinológus. Ez tegnapra úgy módosult (szintén Szijjártó), hogy az egész világ azért szorít, hogy legyen olimpia. Innen nézve őszintén szólva rohadtul meglepődnék, ha kiderülne, hogy az egész világnak az olimpiarendezés a legégetőbb problémája, szerintem sokan már annak is örülnének, ha több mint egy örökkévalóságnak tűnő év után a normálisra foltokban hasonlító életet élhetnének. Akkor is, ha az olimpiarendezés annak lenne a bizonyítéka, hogy már többé-kevésbé visszatért a világ az ő korábbi életéhez. Egyébként a japán kormány sajtóhírek szerint a Japánban állomásozó Szijjártó beleegyezése nélkül kedden úgy döntött, külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyárra halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát. Szóval aki ezért szorult ökölbe, az félig megnyugodhat: ha a sajtóhírek helyesek, akkor olimpia lesz, külföldi nézők sajnos nem lesznek. Viszont.

A szó legrosszabb értelmében lenyűgöző, hogy miközben dübörög a járvány harmadik hulláma, miközben fekete rekordokat dönt a koronavírus-járvány miatti halálozások száma Magyarországon, miközben elég látványos káoszt sikerült a kormánynak összehozni a tömeges oltás terén, miközben az egészségügy leterheltségéről egészen drámai hírek érkeznek (a kormányzat nagyipari titkolózás okán csak találgatni lehet, hogy valójában mennyire súlyos a helyzet), miközben a brüsszeli buborék kivételével (mert ők tudjukkik), az egész világ a járvány ellen harcol, az Orbán-kormány lopakodva, sunyiban, alattomosan – ahogy szokta  intézni az ügyeit – arról rendelkezett, hogy a válság miatt tönkremenő cégeket Fidesz-közeli csoportok számolják fel. Mások mellett Mészáros Lőrinc, Papcsák Ferenc, Pintér Sándor, Seszták Miklós vagy Bajkai István körei, bizalmasai, partnerei. Azért ez minden eddigi, a járvány örve alatt elkövetett kormányzati disznósággal simán fej fej mellett haladó disznóság. Mármint az, hogy az újonnan felszámolói jogosultságot nyerő 54 cég közel felének van valamilyen, bármilyen kormányzati kötődése. Ennek alapján ahhoz nem kell feketeöves Orbán-fóbiásnak lenni, hogy az emberben felmerüljön, miért volt annyira szűkmarkú és mostoha a vállalkozások életben maradását segíteni hivatott orbánista gazdaságvédelmi, válságkezelési akcióterv. Hát ezért. Hogy a csődbe ment, tönkrement cégeken a haverok gazdagodjanak, akik felszámolják, és remélhetőleg olcsón fel is vásárolják ezeket.

Miközben például az ellenzéki önkormányzatokat hintáztatják, szívatják, átverik. Korábbi, mára hazugságnak bizonyult ígéreteivel szemben a kormány nem ajánl teljes kompenzációt a kieső bevételek miatt (lásd: Szentendre, Baja, Siófok, Hódmezővásárhely, stb.), ellenben hitelfelvételre (értsd: eladósodásra) és egyes közfeladatok államnak való átadására biztatja őket (értsd: ősszel valószínűleg elveszik az önkormányzatoktól az iskolai közétkeztetést és centralizálják azt, mert rohadtul van még nyerészkedési lehetőség a haverok számára). Lehetne ezt szépíteni, de minek? Ebben a járványpusztulattal leírható helyzetben egészen hihetetlen gonoszság, aljasság kell ehhez.

Merthogy. Mikor ezeket a sorokat írom, a frissek még nem, csak a tegnapi járványügyi adatok állnak rendelkezésre, amelyek a többi mellett 6494 új fertőzöttről, 158 halottról, 8270 kórházban ápoltról, illetve 833 lélegeztetett betegről szóltak, miközben a Covid-19 eddig már 16 146 halálos áldozatot követelt Magyarországon. Ezzel párhuzamosan a John Hopkins Egyetem statisztikája alapján  a Financial Times azt írta (via), Magyarország jelenleg a harmadik legrosszabb eredményt produkálja a világban a 100 ezer lakosra jutó, koronavírus okozta halálozások számát tekintve (csupán Mexikónak és Perunak sikerült ezen a tragikus halállistán megelőznie Magyarországot). Mindezt úgy, hogy KÖZBEN

  • bár az igazgató tagadja, az Index forrásai szerint a Covid-ellátóként működő Péterfy Kórház kapacitásai kifogytak, ezért az ott dolgozó egészségügyi személyzet kénytelen szelektálni a betegek között, hogy ki kerülhet lélegeztetőgépre, és ki nem, azok közül, akiknek az állapota indokolná a gépi lélegeztetéses terápiát;
  • a Dél-pesti Centrumkórházban gyakorlatilag minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van, és nagyon sokan vannak az intenzív osztályon is;
  • mától előreláthatólag két hétre bezár a tatai kórház, a szakorvosokat ugyanis Tatabányára irányították át, annyi ott a koronavírusos beteg;
  • Debrecenben annyi a koronavírusos beteg, hogy új épületet kellett nyitni a klinikai központban;
  • a hatvani kórház igazolt fertőzött és fertőzésgyanús kapacitásai az elmúlt hét folyamán megteltek.

Ha valaki azt hiszi, hogy ezeknek a híreknek akár a töredéke szóra érdemesnek bizonyult a fideszes halleluja- és lejáratómédiában, akkor nézze meg, hogy néz ki mondjuk a Magyar Nemzet vagy a hirado.hu címlapja. Egyrészt: Gyurcsány, Dobrev, Gyurcsány, geci baloldal, rohadjon meg a Deutsche Welle. Másrészt a hétvégi oltási fiaskó után, Orbán Viktor nőnapi vakcinainfós kampányvideójára, vagyis a kormány tragikumból faragott sikertörténetére felkapaszkodva hirdetik, hogy az átoltottság tekintetében az Európai Unió zászlóshajója vagyunk, tessék, lehet minket irigyelni.

Már több mint egymillió honfitársunk kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Lakosságarányosan Magyarország a második legjobban teljesítő ország az Európai Unióban.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. március 9., kedd

 

A Napokon belül az átoltottsági lista élére ugorhat Magyarország című nehézsúlyú propagandacikkből idézek:

Múlt hétvégén két és félszer annyi embert oltottak be, mint az európai átlag volt. A baloldal által kikezdett oltási nehézségek ellenére is magabiztosan előzi az európai mezőny legnagyobb részét Magyarország: a legfrissebb nemzetközi adatsor szerint a hazai oltási sebesség két és félszerese az uniósnak.

Akkor itt az újabb propaganda varázsige, csak a jó irányból kell nézni a dolgokat: oltási sebesség. Egy fél évvel ezelőtt, amikor visszatértek a nertársak az adriázásból, és naponta nagyságrendekkel kevesebb fertőzöttet azonosítottak, mint mondjuk tegnap, midőn közel 7 ezret igen gyatra tesztelés mellett, és amikor mindössze néhány száz halálos áldozatot követelt a járvány, az állampárti melldöngetés sarokköve ez volt, tanulságos feleleveníteni:

• Három dolgunk van egyszerre. A legfontosabb, hogy menteni kell az életeket. Betegségből meg lehet gyógyulni, halálból nem tudunk visszajönni. (…) Ne becsüljük le a saját sikerünket. Mert persze bajban van az egész világ, ennek része Magyarország is, és mégiscsak meghaltak azért Magyarországon néhány százan ebben a betegségben, de ne becsüljük le ennek a teljesítménynek a nemzetközi összevetésben mutatkozó súlyát. Tehát jó dolog, hogy változtassunk ezen meg azon, de ne felejtsük el, hogy a legsikeresebben egész Európában mi védekeztünk, azt hiszem. (…) Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri. És én azt látom, hogy ott az első csatát megnyertük. Svédországban, ahol szerintem annyian lakhatnak, mint mi, tízszer annyian haltak meg, mint Magyarországon: hatezer környékén jár már a meghalt embereknek a száma. Nézem a spanyol, francia adatokat, tehát nálunk jobb módú országokban a betegség jobban arat, több áldozatot szed, mint Magyarországon. (…) Persze a legtökéletesebb az lenne, ha nulla áldozat lenne, és senki sem lenne beteg, de a világ nem így néz ki. (…) Örüljünk, hogy mi meg még néhány közép-európai ország jól küzd. (Orbán Viktor a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában, 2020. szeptember 4.)

• Amire azonban elsősorban figyelnünk kell, az a járvány második hulláma idején nem a megbetegedések száma, hanem elsősorban a halálozások száma. Mert most másképpen védekezünk, és ennek a védekezésnek a következtében magasabb a fertőzöttek száma, de sikerülhet alacsonyan tartani a haláleseteknek a számát. Tehát most a védekezésnek a sikerét a halálesetek, illetve a megmentett életek számában tudjuk mérni. (Orbán Viktor exkluzív interjúja az M1 „Ma este” című műsorában, 2020. szeptember 12-én, amikor egy nap alatt 916 fertőzöttet azonosítottak)

Most, hogy világviszonylatban százezerre vagy 1 millió lakosra számolva (vagyis lakosságarányosan) hosszú hetek óta a halállisták élén áll az Orbán-kormány által vezetett Magyarország, már egyetlen szó nem esik az emberéletekről. Miközben a magyar egészségügyi rendszer – amelyről korábban azt állította őfelsége, hogy az egymás után összeomló nyugat-európai egészségügyi rendszerekhez képest nemhogy nem omlott össze, de meg se rendült -, a fent vázolt algoritmus szerint esik el a terhelés súlya alatt, újabb valósághajlításba kezdtek: már csak a beoltottak száma releváns, mert abban kétségtelenül jól teljesítünk. Még úgy is, hogy az összes beérkezett vakcinának csak az alig több mint felét sikerült beadni, a nyugati vakcinákból pedig kétszer annyi maradt raktárban, mint amennyi kínai vakcinát beadtak.

A lényeg, hogy több mint 800 lélegeztetett beteg mellett már nem számít, hogy a magyar egészségügyi rendszer teherbíró képessége nagyjából 1000 lélegeztetett főnél határozható meg (by Merkely professzor), és több mint 16 ezer haláleset mellett már nem emberéletekben mérik a védekezés sikerét, hanem a beoltottak számában. Nem voltam, nem leszek a járvánnyal riogatás híve, de amit most művelnek emberi holttestek fölött a valóságkozmetikázás terén, a titkolózás-hazudozás tengelyen, miközben több megyében már jóval súlyosabb a helyzet, mint a második hullámban volt, a történelmi bűneik közé sorolható. És töretlenül szajkózzák, hogy a célegyenesben vagyunk. Ja. Az alagút végén, a birkozószőnyegen elterülve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.