Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki ennyire retteg, az vajon mennyire biztos saját magában?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy vita kavarodott ismételten a szivárványcsaládok kérdéséből. Ez a vita viszont kissé parttalan, hiszen akinek eddig is fóbiái voltak, annak ezután is fóbiái lesznek. Itt nem egy valódi társadalmi vitáról van szó, hanem arról, hogy van egy eddig is többé-kevésbé elfogadó társadalom, és van egy mindent és mindenkit gyűlölő csoport, amely újfent fölháborodott azon, hogy egy televíziócsatorna be merte mutatni, hogy vannak olyan családok is, ahol két anya vagy két apa van. Megértem, hogy a külső szemlélődő számára ez elsőre furcsa lehet, hiszen nem ehhez szoktunk. Akik évtizedekkel korábban nőttek fel, azok úgy vélik, egy családot anyuka és apuka alkot, nem nagyon vannak kivételek. A dolgok azonban nem azért változtak meg az elmúlt években, mert az érzékenyítés hatására úgymond bebuzultak sokan, hanem arról van szó, hogy akik eddig rejtegették a vonzalmukat saját nemük iránt, azok most talán jobban ki mernek lépni a fényre, és már nem rettegnek többé.

Akik komolyan elhiszik, hogy hirtelen megszaporodtak a melegek és nem arról van szó, hogy egyszerűen a már eddig is meleg emberek nagyobb arányban merték felvállalni identitásukat, azok vélhetően a közmédia „híreit” is boldogan zabálják. Egyszerűen úgy gyűlöli itthon egy csoport az LMBT-közösség tagjait, mintha valóban attól félnének, hogy ők maguk is melegekké válnak. Aki biztos a saját nemi identitásában, szexuális irányultságában, az egészen biztosan nem fog hirtelen nemet váltani csak azért, mert esetleg melegek veszik körül, vagy melegekről szóló könyveket olvas. Aki ezt hiszi, az vélhetően nincs tisztában saját magával, és pont emiatt tart attól, hogy őt is „megfertőzi” a melegség.

Bizonyos Pilhál Tamás nemrégiben úgy számolt be a Médiatanács RTL Klub ellen indított eljárásáról, mintha legalábbis háborút nyert volna:

Az NMHH eljárása üdvözlendő, bátor lépés. Megálljt kell parancsolni az erőszakosan népszerűsített őrületnek! A homoszexualitás eltűrt, senki által nem üldözött – ám nem egy kívánatos, a társadalom számára követendő-terjesztendő életforma, amit reklámozni kellene. A gyermekek megmételyezése, behálózása, idejekorán történő szexualizálása pedig kifejezetten bűncselekmény. Egyfajta megrontás. Reméljük, a médiahatóság nem hátrál meg, bátran végigviszi az eljárást, és sok százmilliós büntetéssel teszi helyre Magyarország legundorítóbb tévékanálisát. Mert eddig, és ne tovább!

A Médiatanács egy fideszes intézmény, már csak ezért is vicces az, hogy bármely döntése kapcsán meglepődik és csodát vizionál a szerző. Ott olyan döntések születnek, amelyek megfelelnek a kormánypártnak, miközben azokat a médiaorgánumokat simán elkaszálják, amelyek tevékenységét nem nézi jó szemmel a hatalom. Ezt egyébként Jámbor András szedte össze nemrégiben, vagy legalábbis a Médiatanács által nem vizsgált ügyek közül párat:

  • Nem indítottak például eljárást 2019-ben az M1 homoszexuálisok „gyógyításáról” szóló műsorszámban elhangzottak miatt.
  • Nem indítottak eljárást a tavaly év végi hangfelvétel miatt, amelyben a közmédia vezető szerkesztője, Bende Balázs lényegében megfenyegette munkatársait: ha nem hajlandók a kormány kommunikációja szerint tudósítani, elbocsátják őket.
  • Nem indítottak eljárást, amikor a Bayer-showban Kövér László azt mondta, szánalommal tekint „ezekre a képviselőkre”, különösen azokra, akiknek „a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”.
  • Nem indítottak eljárást, amikor tavaly a Hír TV a becsület napján tüntető neonácikat mosdatta.
  • Végül nem indítottak eljárást akkor sem, amikor a Tv2 Tények leadta azt a riportot amelyben Terry Black Vona Gábor vélt szexuális identitásáról nyilatkozott, teljesen egyértelműen hazug módon és pártpolitikai szándékból.

Mindeközben a szivárványcsaládok ügyében eljárást indít a Médiatanács, ezzel is megmutatva, hogy mi az, ami már nem fér bele. Nyilvánvalóan egy nemzetközi trendhez igazodik a szélsőjobb melegekkel szembeni gyűlölete, mint ahogy az is, hogy egyes cégek, vagy tv csatornák kiállnak az LMBT közösség tagjaiért. Senki nem kötelezi az embereket arra, hogy legyenek melegek, de erre nagy szükség nem is lenne, hiszen ez nem így működik. Sokszor leírtuk már mi is, hogy az ember nem „buzul meg”. Vagy vonzódik a saját neméhez, vagy nem. Én soha nem vonzódtam, és ez annak ellenére sem változott, hogy ismerek jó pár meleg embert. Sőt, még olyan filmeket is láttam, amelyek homoszexuális kapcsolatokkal foglalkoztak. És láss csodát, nem lettem homoszexuális.

Az a felvetés, miszerint a gyermekek érzelmi fejlődését sodorják veszélybe ezekkel a reklámokkal, alapvetően is nevetséges. Egyrészről ezt egy picike gyermek nem fogja megérteni – arról nem is beszélve, hogy érdekelni sem fogja –, másrészről pedig ha épp érdeklődne is a téma iránt, akkor majd megkérdezi a szüleit. Azért van ugyanis ott a szülő, hogy nevelje, felvilágosítsa a gyermekét, ezért ha kérdése van, akkor válaszolni tud rá. El tudja magyarázni a szülő, hogy miről van szó. Ha pedig nem tudja, vagy nem is akarja, akkor el kellene gondolkodnia azon, hogy miért fogott bele a gyermeknevelésbe. Gyermek számára veszélyes tartalom nincs, csak akkor, ha felügyelet nélkül hagyjuk. Véleményem szerint még a migránshíradót is el lehet magyarázni úgy a gyermeknek, hogy attól nem válik idegengyűlölővé. Minden megközelítés kérdése.

Lehet, hogy végül a Médiatanács majd megbünteti az RTL Klubot, de ezzel csak azt fogják elérni, hogy még többen melléjük állnak. Olyan ez, mint amikor betiltanak, vagy bedarálnak valamit, és ettől rögtön érdekesebbé válik a dolog. Hírverést csapnak körülötte, és sokkal több emberhez eljut, mint amennyihez alapjáraton eljutott volna. Pont ezért is vicces az, hogy a Pilhál-félék örömtáncot lejtenek a Médiatanács döntése kapcsán, miközben ezzel is csak promózzák a videót. Én például ezelőtt nem is találkoztam vele, de a nevetséges cikk hatására megnéztem, hogy miről is van szó. Meleg nem lettem tőle, viszont legalább kiderült, hogy vannak még olyan csatornák, ahol be lehet mutatni azt, hogy nem mindenki egyforma, és ezzel a világon semmi baj nincs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.