Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ha már csodaszámba megyünk…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan ideje lenne rájönnie a világnak, hogy Magyarország különleges. Vagy ha ez így nem is igaz – bár igaz is lehet, minden ország különleges a maga módján, így aztán ez is az -, a kormány feltétlenül zseniális és csodálatos. Egyfeszt feltalálják a kereket, a spanyol viaszt és a melegvizet. Ez történt most is. Miután nem annyira haladt az oltás, mint amennyire az politikailag hasznos lett volna, átálltak egy másik módszerre. Már nem tartalékolják a második dózis vakcinát, hanem beadják, ami van. Aztán majd a frissen érkező készletekből oltják másodszor az embereket. Ez így nem különösebben izgalmas, de az már igen, ahogy ünneplik magukat. Mintha éppen valamit sikerült volna feltalálni, amit eddig senki másnak. Az a helyzet, az angolok eddig is így oltottak. A megfeszített kutatás és felfedezés helyett talán oda kellene figyelni, más országok mit csinálnak, amit csinálnak, az hogyan működik. És ha működik, át kellene venni. Esetleg. Igaz, akkor nem ünnepelhetné magát a kormány ilyen intenzíven, de a felszabaduló időt és energiát fordíthatnák valami hasznos dologra. Esetleg.

Ha már csodaszámba megyünk, érdemes megemlékezni a legfőbb ügyészségről (talán Polt Péter neve többeknek ismerős), mely ügyészség hihetetlenül érzékeny lett mostanában. Megsértődtek. Kikérik maguknak. Adtak is ki egy közleményt ebben a tárgykörben, mert mégsem járja, hogy a nyamvadt politikusok – nyilvánvalóan az ellenzékről van szó, mindig arról van szó – szöges bakancsban kelnek át a hamvas lelkükön.

Az ügyészség visszautasítja azokat a politikailag motivált feltételezéseket, hogy törvénysértően vagy szakszerűtlenül járt volna vagy járna el az un. csengeri örökösnő ügyében. (MTI-OS)

Nem fogom ide másolni az egész közleményt, inkább összefoglalom néhány szóban. Kósa Lajost igenis kihallgatták, de mivel a politikusnak nem keletkezett kára, nem sértettje az ügynek. A vádlott maga cáfolta azt, hogy az ügyében felmerült kft-től a számlájára érkezett pénzt másnak (Kósának vagy a sofőrjének) átadta volna. Még egy apró idézet a közleményből:

A nyomozó hatóság az eljárásban hivatalból vizsgálta az egyéb bűncselekmények esetleges megvalósulását is, azonban a nyomozás ezekre vonatkozó adatot nem tárt fel.

Tehát: Kósa Lajost nem érte anyagi kár, egyéb bűncselekményt nem talált a nyomozó hatóság, ellenben erősen meg vannak sértődve. Nagyszerű. Csakhát vagyunk páran ebben a – különleges és csodálatos – országban, akik nem azért izguljuk össze magunkat tokától bokáig, mert féltjük szegény Kósa Lajost, nehogy sértett legyen egy nagyszabású csalási ügyben. Sokunkban egyéb kérdések fogalmazódtak meg. Például az, hogy mennyire elfogadható az ország egyik vezető politikusa részéről, hogy ilyen parttalanul ostoba legyen? Szerintem nem azért fizetünk Kósának havi többmilliót, hogy naponta szembesülhessünk a korlátozott képességeivel. Ennyi ésszel bőven más állás után kellene néznie. Ámde – ez már a második, és sokkal súlyosabb dilemma – mennyire elfogadható az, hogy egy politikus ilyen ügybe keveredjen? Ahol milliárdok röpködnek a hűvös esti szélben. Miféle ellenszolgáltatást kellett volna nyújtania Kósa Lajosnak a beígért ajándékért cserébe? Ki a tököm hiszi el, hogy a bánatos nézése volt az egyetlen oka annak, hogy éppen őt találta meg a csengeri csaló-néni az ajánlatával? Az engem speciel nem annyira érdekel, hogy végül nem kapott pénzt a második legokosabb Lajos, de az annál inkább érdekel, hogy ez egyáltalán nem rajta múlott. Normális országban egy ilyen ügybe keveredő politikus nem nagyon védekezhetne szabadlábon. Itt meg be kell érnünk azzal, hogy belegázoltunk a legfőbb ügyészség hamvas lelkébe, és szégyelljük el magunkat, induljunk oszlásnak, mert nincs itt semmi látnivaló, de előtte nyugodjunk meg, mert Kósa nem károsodott vagy sértődött, vagy a büdös franc tudja, mit nem csinált. Hát végem van, de komolyan.

Mondom én, hogy ez egy csodaország. Főleg, mert ilyen hihetetlen történetből minden napra jut legalább egy, de ha jó napja van a fijúgnak, akár több is. Nekem egyetlen kérdésem van, azt fel is teszem: nem mennének már el a picsába?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.